Hvordan fikser jeg en DPC Watchdog-bruddfeil?

Har du hatt problemer med å starte opp datamaskinen eller kjøre visse programmer? Feilen i dpc watchdog-brudd kan være skylden. Denne blåskjermfeilen kan være ekstremt frustrerende og til og med føre til systemskade hvis den ikke behandles.

Feilmeldinger kan vises på grunn av et problem med programvare- eller maskinvareinkompatibilitet. For å se etter dette, kjør feilsøkingsprogrammet for programkompatibilitet.

1. Start datamaskinen på nytt

DPC (Deferred Procedure Call) er vakthunden i datasystemet ditt; den overvåker eller sporer alle Windows-programmer og ytelse. Hvis den oppdager et problem, vil den sende en melding om brudd på DPC-vakthunden.

DPC Watchdog-bruddfeilen kan være forårsaket av en rekke årsaker, for eksempel inkompatible maskinvareenheter, programvarekonflikter og utdaterte drivere. Heldigvis er det flere tilgjengelige metoder for å fikse denne blåskjermfeilen.

Før du begynner, sørg for at alle eksterne enheter som er koblet til datamaskinen, er frakoblet bortsett fra tastaturet og musen. Etter å ha gjort dette, start datamaskinen på nytt.

2. Kjør en disksjekk

Hvis du opplever en DPC Watchdog-bruddfeil, bør det første trinnet være å kjøre en disksjekk. Dette vil bidra til å identifisere eventuelle ødelagte eller skadede systemfiler som kan forårsake problemet.

For å fullføre denne operasjonen, logg på som administrator og åpne et ledetekstvindu. Skriv "chkdsk /f /r /x" og trykk Enter.

Dette vil skanne hele stasjonen og rette opp eventuelle feil den finner. I tillegg kan den koble fra stasjonen om nødvendig.

Hvis DPC Watchdog-bruddfeilen skyldes en solid state-stasjon, må du kanskje oppdatere fastvaren. Å gjøre det vil gjøre det mulig for Windows å kommunisere med SSD-en raskere og forhindre at fremtidige hendelser oppstår.

3. Installer operativsystemet på nytt

Windows blåskjermfeil DPC Watchdog-brudd kan være forårsaket av en rekke problemer, for eksempel utdaterte enhetsdrivere, programvarekonflikter, ødelagt SSD-fastvare og ødelagte systemfiler.

En av de mest effektive løsningene for BSoD er å kjøre en disksjekk. Dette vil skanne harddisken og oppdage eventuelle ødelagte sektorer.

En annen løsning er å installere operativsystemet på nytt. Dette vil eliminere alle unødvendige oppdateringer eller programmer du kan ha installert.

Å installere operativsystemet på nytt på datamaskinen din kan gjøres enten ved å sette det til et tidligere gjenopprettingspunkt eller hente det fra en sikkerhetskopi. Reinstallering vil fjerne all ustøttet eller skadet maskinvare samt unødvendige oppdateringer og programvare.

4. Oppdater driverne

Hvis du støter på en dpc watchdog bruddfeil, er det viktig å oppdatere driverne. Hvis du gjør det, kan systemet ditt kjøre optimalt og jevnt.

En måte å oppnå dette på er ved å oppdatere driverprogramvaren for SSD-en din. Hvis du gjør det, vil Windows automatisk laste ned og installere ny fastvare for harddisken din.

En DPC Watchdog-bruddfeil kan være forårsaket av inkompatible maskinvareenheter eller motstridende programvareprogrammer.

For å finne ut om dette er årsaken til problemet, koble fra alle eksterne enheter (inkludert USB-flash-stasjoner) og koble dem til én om gangen. Hvis feilen slutter å vises, har du identifisert kilden.

5. Installer programvaren på nytt

Feilen for dpc watchdog-brudd kan ofte spores tilbake til en utdatert eller korrupt enhetsdriver. For å sikre best mulig ytelse, sørg for at alle drivere er riktig installert før du starter datamaskinen på nytt.

En annen potensiell årsak er inkompatibel maskinvare. For eksempel, hvis PC-en din bruker en SSD og fastvaren er utdatert eller ikke støttes, kan dette resultere i denne feilmeldingen.

Du kan prøve å oppdatere SSD-fastvaren for å løse dette problemet. For å gjøre dette, besøk produsentens nettsted og last ned den mest oppdaterte versjonen av fastvaren for SSD-en din.

Denne løsningen kan være en av de enkleste metodene for å løse blåskjermfeil, men den fungerer kanskje ikke for alle.

Visninger av innlegg: 35

Index
  1. 1. Start datamaskinen på nytt
  2. 2. Kjør en disksjekk
  3. 3. Installer operativsystemet på nytt
  4. 4. Oppdater driverne
  5. 5. Installer programvaren på nytt

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up