Hvordan finne HD-kanaler på digitalt bakkenett

Slik ser du alle kanalene i HD på TV og legger til de nye digitale bakkenettkanalene

Digital bakkenett har revolusjonert måten å se TV-kanaler på, med en mye bedre signalkvalitet enn det analoge signalet, et virkelig uendelig antall kanaler og mindre forstyrrelser.

Det har gått flere år siden den endelige overgangen til digital bakkenett, men mange brukere kan fortsatt ikke finne ut hvordan kanalene fungerer riktig, hvor finn kanalene som er best sett (de med høydefinisjonssignalet) og hvordan stille inn på nytt hvis noen kanaler forsvinner eller nye dukker opp.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan finne HD-kanaler på digitalt bakkenettfor å kunne utnytte potensialet til digitale bakkenettkanaler på Siste generasjon Smart TV (som minimum må reprodusere 1080p-signaler for å dra full nytte av dem).

LES OGSÅ: Sjekk om TV-en din er DVB-T2, hva den er og hvordan du oppdaterer den

Index
  1. Er din brukte TV HD-kompatibel?
  2. Slik ser du HD-kanaler
  3. Noen kanaler blir ikke sett og/eller hørt: hvorfor?
  4. Hvordan legge til kanaler
  5. Hvordan forbedre mottaket
  6. Problemer med HD-kanaler på parabolen
    1. Konklusjoner

Er din brukte TV HD-kompatibel?

HD-kanaler er tilgjengelige på alle TV-er med HD-støtte (på papiret alle TV-er solgt fra 2008 og utover). Før vi fortsetter, la oss derfor sjekke TV-manualen eller boksen, til vi finner en av følgende logoer.
Alternativt kan vi også finne HDTV-logo. I alle tilfeller vil vi ha sikkerhet for å kunne motta høydefinisjons digitale bakkenettkanaler uten problemer.

Hvis vi ikke finner noen HD-logo, er rådet å umiddelbart kjøpe en ny TV, kanskje velge blant modellene som er foreslått i vår guide til beste android tv og google tv å kjøpe.

Slik ser du HD-kanaler

Når TV-en er sjekket, tar du fjernkontrollen og stiller inn på den kanal 1: Dette er startkanalen for alle frekvenser beregnet for høyoppløsning på digitalt bakkenett fra 2022. Ved å stille inn denne kanalen må vi se den vises Rai 1 HDetterfulgt av alle andre kanaler i HD.
Ved å bytte kanal vil vi finne HD-korrespondenten til kanalen som sendes i normal kvalitet: hvis vi stiller inn på 5, for eksempel, vil vi finne kanal 5 i HD, akkurat som på kanal 6 vil vi finne Italia 1 i HD.

Ikke alle kanaler tilbyr HD-kringkasting, i hvert fall for nå. Hvis vi ønsker å se kanalene i SD (dvs. uten høydefinisjon) er det bare å nå kanal 501 og fortsett med nummereringen av kanalene: de aktuelle kanalene de sender ikke i høyoppløsning og er ment for TV-er som ikke har HD-støtte.

Noen kanaler blir ikke sett og/eller hørt: hvorfor?

Selv på moderne TV-er kan det skje å finne oss selv med HD-kanaler som bare viser en svart skjerm eller som lyden ikke starter på. Dette problemet påvirker i Mediaset-kanaler i HD på grunn av valget av høykvalitets Dolby Digital Plus-lydkoding (ikke kompatibel med alle TV-apparater på markedet).

For å løse problemet, inviterer vi deg til å lese vår guide til Mediaset-kanaler uten lyd eller på et fremmedspråk: hvordan løses.

Hvordan legge til kanaler

Vi finner ikke den nye kanalen som alle snakker om eller HD-kanaler er ikke synlige på noen måte? Kanskje TV-en din ikke er utstyrt med en automatisk tuner (i stand til å legge til nye kanaler med en gang) eller kan ikke erstatte en gammel, forsvunnet kanal med en ny. I disse tilfellene må vi fortsette med manuell innstilling av kanalene, med en prosedyre som varierer fra enhet til enhet.

Som en generell indikasjon kan vi vise deg menyene Tuning, kanal, antenne eller mottak for eksempel de hyppigste hvor du finner oppføringen Kanalinnstilling, Autolagring eller Finn kanaler.
Alternativt kan du bruke alternativet Installer kanaler på nytt for å slette hele kanallisten og starte søket på nytt som om TV-en ble installert for første gang. Også i dette tilfellet er det tilrådelig å lese brukerhåndboken til TV-en for å finne ut hvordan du legger til nye kanaler.

Hvordan forbedre mottaket

Vi har endelig funnet HD-kanalene, men merker vi noen forstyrrelser mens vi ser på dem? Hvis ikke engang tuning har bidratt til å løse mottaksproblemene, kan årsakene være av ulike slag: faktisk kan de bekymre ledningen, antennepluggen og selve antennen.

Mange undervurderer viktigheten av å ha en koaksialkabel av høy kvalitet til antennen, på samme måte som kvaliteten på stikkontaktene er undervurdert (de har aldri blitt byttet ut siden 1960!).

Vi kan gripe inn umiddelbart bytte av antennekabelen som går fra stikkontakten til TV-enkjøpe en ny modell godt skjermet fra bølgene som den på Amazon (fra €3 og opp, avhengig av lengden).

Vi anbefaler deg å velge en som passer for avstanden mellom veggkontakten og TV-en, siden den valgte modellen starter fra 1 meter opp til 20 meter; la oss derfor unngå å ta for lange kabler og deretter kanskje ordne dem (krølle dem sammen eller fikse dem), for ved å gjøre det vil vi øke interferensen.

Hvis problemet i stedet er antennens veggkontakt eller selve antennenanbefaler vi at du kontakter a spesialisert antenneteknikerfor å få best mulig service uten å måtte improvisere vanskelige eller farlige operasjoner på husets tak.

For mer informasjon kan du lese vår guide på metoder for å forbedre digitalt bakkenett mottak.

Problemer med HD-kanaler på parabolen

Vi har en parabol og kanaler på satellittplattformen Sky o tivùsat ser de dårlige ut? I dette tilfellet kan vi også handle uavhengig for å omorganisere parabolen riktig, spesielt hvis den er lett tilgjengelig (en balkong eller terrasse).

Vi anbefaler deg å fortsette å lese på vår guide om hvordan Orienter Sky-parabolen og finn satellitter med Sat Finder.

Konklusjoner

HD digitale bakkenettkanaler de kan sees ganske godt hvis signalet er godt f.eks Gjør rettferdighet til FullHD- og 4K-smart-TV-ene som er kjøpt de siste årene! Hvis vi har en moderne TV, la oss bare stille inn på HD-kanaler og ignorere kanalene som fortsatt sender i SD (dessverre fortsatt mange på den digitale bakkenettet).

For å lære mer kan vi også lese veiledningene våre om hvordan se kanaler i HD på PC-skjermen og hvordan se TV på PC.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up