Hvordan fjerne feilaktige elementer fra Windows-registeret

Alle operasjoner som utføres på datamaskinen din, som å installere en applikasjon, gå inn på et nettsted, etc., gjøres av brukeren. Noen ganger anbefales det å fjerne registerelementer som ikke fungerer i Windows fordi de kan redusere hastigheten på datamaskinen. Klikk på dette innlegget fra Techquack for løsninger.

Hva er Windows-registeret?

Windows-registeret er en database som brukes til å lagre Windows-innstillinger og programinnstillinger på lavt nivå. Registeret brukes til å lagre innstillinger for enhetsdrivere, kjerne, brukergrensesnitt osv. Registeret brukes til å lagre enhetsdriverinnstillinger, kjerneinnstillinger, brukergrensesnittinnstillinger osv. I hovedsak lagrer det informasjon som innstillinger, parametere og verdier programvare og maskinvare på alle moderne Windows-operativsystemer.

Microsoft introduserte først Windows-registeret i Windows 3.1, som lagret COM-basert komponentkonfigurasjonsinformasjon. Med utgivelsen av Windows 95 og Windows NT ble registeret utvidet til å lagre data i INI-filer som inneholder konfigurasjonsparametere for ulike programmer.

I Windows 95 hadde Windows-registret en stor ulempe. Hvis registeret ble ødelagt, måtte brukeren installere Windows på nytt. Windows NT løste dette problemet noe ved å bruke transaksjonslogger for å beskytte mot korrupsjon under databaseoppdateringer.

Moderne versjoner av Windows bruker to-nivå loggfiler for å sikre integriteten til registeret i tilfelle en feil under en databaseoppdatering. I tillegg kan moderne versjoner av Windows reparere korrupte registeroppføringer ved oppstart av systemet.

Det fungerer som et oppbevaringssted for filer som inneholder ulike innstillinger, konfigurasjoner og informasjon om Windows-operativsystemet og applikasjonene som er installert i det. Den inneholder oppføringer som er viktige for Windows og bestemmer hvordan operativsystemet fungerer. Windows-registeret lagrer for eksempel informasjon som plassering av installerte applikasjoner, DLL-filer knyttet til applikasjoner, stier til forskjellige filer, snarveier på startmenyen osv. Windows-registret er et fillager som inneholder ulike innstillinger, konfigurasjoner og informasjon om Windows-operativsystemet og applikasjonene som er installert i det.

Windows-registeret registrerer ulike aspekter av operativsystemet. Derfor er det relativt risikabelt å redigere det, da du kan endre oppførselen til applikasjoner. I verste fall kan du ødelegge et programs register, og programmet kan slutte å fungere.

Windows-registret er ikke perfekt fordi det har en tendens til å samle tomme og korrupte registeroppføringer. Windows-operativsystemet oppretter nye registeroppføringer hver gang du starter opp og bruker PC-en. Problemet er at Windows ofte ikke klarer å fjerne gamle, unødvendige registeroppføringer.

Som et resultat, hvis du kjører Windows-operativsystemet over en lengre periode, installerer og avinstallerer applikasjoner, akkumuleres det gradvis tusenvis av unødvendige og ofte defekte registeroppføringer, noe som får systemet til å bremse betraktelig. De defekte registeroppføringene er ødelagt, eller de slettede registeroppføringene kan være rester av avinstallerte programmer.

Registeroppføringer bruker en liten mengde diskplass, men kan redusere hastigheten på PCen din betydelig fordi de kan blåse opp systemet ditt, forbruke ressurser og forårsake konflikter. Derfor må du fjerne korrupte, tomme og dupliserte registeroppføringer for å optimalisere systemytelsen.

Selv om det finnes måter å rense datamaskinens register på, selv om det er mange tredjepartsprogrammer som kan gjøre dette for deg automatisk, bør du være klar over at disse programmene kan slette gyldige registeroppføringer, og forårsake ytterligere problemer.
Derfor kan fjerning av en dårlig registeroppføring føre til at operativsystemet eller programmet slutter å fungere som det skal.

Husk at Windows-registret er et sensitivt arkiv, så manipulering av det kan gjøre mer skade enn nytte. Derfor anbefaler vi å fjerne ødelagte registeroppføringer ved å bruke metodene som er oppført nedenfor.

Hvorfor vil du slette korrupte registeroppføringer fra Windows?

Windows-registeret er et oppbevaringssted for en stor samling av detaljer om datamaskinen din.

Hvis du har brukt Windows-operativsystemet en stund og har installert og fjernet ulike tastaturer og mus, vil du ende opp med hundrevis eller tusenvis av registeroppføringer som er helt ubrukelige. I tillegg vil det være flere brutte oppføringer i registeret.

Selv om hver enkelt tar opp svært lite minne, må operativsystemet fortsatt slette dem, noe som bremser dem litt. Du kan fjerne disse ødelagte registeroppføringene og gjøre systemet ditt raskere.

Vanlige feil i registeret

Det er flere vanlige årsaker til registerfeil. Noen er verdig bekymring, andre ikke.

Foreldreløse poster.
Foreldreløse oppføringer oppstår når du avinstallerer programvare og små deler av registeroppføringer blir liggende igjen. Registerrensere hevder ofte at dette er et kortvarig problem, men de bruker faktisk bare noen få kilobyte ledig harddiskplass.

Dupliserte nøkler.
Dupliserte nøkler opprettes når du installerer, oppdaterer eller oppgraderer programvare på datamaskinen din, inkludert operativsystemet. Registry cleaner hevder at programmene dine er viklet sammen i dupliserte oppføringer og bremser datamaskinen din, men det er ikke sant.

Fragmentert register.
Registeret kan også bli fragmentert når du avinstallerer, oppdaterer eller oppgraderer programvare.

Systemavslutningsfeil.
Hver gang datamaskinen slås av, lagres en kopi av registeret i systemminnet. Hvis datamaskinen slår seg av, krasjer eller dør uten å gå gjennom den vanlige avslutningsprosedyren, kan det forårsake et problem i fremtiden, men dette er usannsynlig.

Skadevare.
Mange typer skadelig programvare angriper og endrer registeret. Spesielt skadelig programvare endrer regelmessig verdiene til oppstartsnøklene slik at de aktiveres hver gang PC-en startes på nytt. Registerendringer gjort av skadelig programvare krever umiddelbar oppmerksomhet.

Hvordan fjerner du korrupte registeroppføringer fra Windows?

Det er mange forskjellige måter å bli kvitt registersøppel på, mens det er mange applikasjoner som hevder å løse dette problemet, men noen ganger kan skape enda flere problemer for deg. Så vi har listet opp nedenfor noen av de enkleste metodene du kan følge for å manuelt bli kvitt ødelagte registeroppføringer.

Metode 1: Utfør diskopprydding

Diskoppryddingsfunksjonen er integrert i nesten alle versjoner av Windows. Det gjør det enkelt å fjerne unødvendige filer fra datamaskinen og spare diskplass:

 1. Trykk "Windows" + "S" for å åpne et søk.
 2. Skriv "Diskopprydding" og velg det første alternativet.
 3. Velg stasjonen som Windows er installert på.
 4. Klikk "Slett systemfiler" og velg stasjonen på nytt.
 5. Sjekk alle alternativene og klikk "OK".
 6. På denne måten vil du bli kvitt alle unødvendige filer på datamaskinen din og bidra til å fremskynde prosessen.

Metode 2: Kjøre DISM

En annen måte å automatisk finne og fikse korrupte registerelementer er å kjøre DISM-kommandoen fra kommandolinjen. Å gjøre dette :

1. Trykk "Windows" + "R" for å åpne ledeteksten.
2. Skriv "cmd" og trykk samtidig "Shift" + "Ctrl" + "Enter" for å gi administratorrettigheter.
3. Skriv inn følgende kommando og trykk "Enter"-tasten.
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
4. Vent til prosedyren er fullført og kontroller om de defekte delene er fjernet.

Metode 3: Oppdater datamaskinen

Hvis metoden ovenfor ikke fjernet de feilaktige registeroppføringene, kan du fortsatt oppdatere datamaskinen ved å bruke gjenopprettingsalternativet uten å miste dine personlige filer/applikasjoner. For å gjøre dette, vennligst bruk:

 1. Trykk "Windows" + "I" for å åpne innstillingene.
 2. Klikk på "Oppdater og sikkerhet" og velg "Gjenopprett" i venstre rute.
 3. Klikk på "Kom i gang" og velg "Lagre mine filer".
 4. Følg instruksjonene på skjermen for å fullføre oppdateringen av Windows, som automatisk tilbakestiller registret og fjerner ødelagte elementer.

Oftest stilte spørsmål

Trinn 1: Trykk på Windows + S-tastene samtidig for å åpne et søk. Skriv deretter "Diskopprydding" og velg det første alternativet.
Trinn 2: Velg stasjonen der Windows er installert og trykk OK for å fortsette.
Trinn 3: Klikk på alternativet "Slett systemfiler" og klikk OK for å starte oppryddingen.

Det kan ofte være noen "ugyldige registerelementer" i registeret. Disse er vanligvis ødelagte/slettede registeroppføringer som kan forbli etter at du har slettet/slettet en fil. Noen ganger kan de bremse datamaskinen din, og det er absolutt en god idé å rense dem.

Skadelig programvare og virus, registerfragmenter og systemavslutningsfeil er hovedårsakene til at registeroppføringer blir kompromittert.

Å slette ting fra registeret vil definitivt ødelegge Windows. Og hvis du ikke har en sikkerhetskopi, er gjenoppretting umulig. Hvis du sletter denne informasjonen, kan ikke Windows finne og laste inn kritiske systemfiler, så den kan ikke starte.

Index
 1. Hva er Windows-registeret?
 2. Hvorfor vil du slette korrupte registeroppføringer fra Windows?
 3. Vanlige feil i registeret
 4. Hvordan fjerner du korrupte registeroppføringer fra Windows?
 5. Metode 1: Utfør diskopprydding
 6. Metode 2: Kjøre DISM
 7. Metode 3: Oppdater datamaskinen
 8. Oftest stilte spørsmål

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up