Hvordan flytte app-mapper uten å endre installasjonsbanen

Når du installerer flere og flere programmer eller dataspill på operativsystemet ditt, fylles hovedpartisjonen gradvis opp med massevis av filer og mapper. Når diskplassen i stasjon C krysser den kritiske grensen, får brukeren en beryktet advarselsmelding "Du begynner å gå tom for diskplass i stasjon C. Klikk her for å fikse denne advarselen".

Problemet med diskoppryddingsteknikker

Det er forskjellige måter å frigjøre harddiskplass på hoved-Windows-partisjonen. Dette inkluderer

  • Rensing av midlertidige filer, nettlesingsdata, nettstedsminiatyrbilder og tømming av mappen for midlertidige internettfiler

  • Windows Hibernation Files / Shadow Copies Sletting

  • Komprimer filer og mapper for å spare diskplass

  • Slett registerfiler og midlertidige filer generert av systemet under installasjonen av et spesifikt program.

Alle metodene ovenfor fungerer perfekt, men problemet er at bare en liten mengde plass kan gjenvinnes. Du utfører hvert av disse trinnene ett etter ett, og du kan være sikker på at bare én gigabyte plass kan frigjøres (maksimalt)

Hva om du vil frigjøre litt mer plass? Hva om flytte installerte programmer til en annen stasjon og frigjøre diskplass på hovedpartisjonen til datamaskinen (vanligvis stasjon C)?

I denne artikkelen vil vi diskutere et gratis verktøy kalt JunctionMaster som kan brukes til å remape installerte applikasjoner fra C-stasjon til en annen harddiskpartisjon. Ved å bruke denne teknikken vil du kunne frigjøre en god del diskplass på hoved Windows-partisjonen.

Hvordan endre installasjonsbanen til et program ved hjelp av JunctionMaster

1. og installer den på datamaskinen din. Programmet er tilgjengelig for både 32-bit og 64-bit maskiner.

2. Under installasjonen, sørg for å beholde alternativet "Shell Integration" valgt.

Verktøyet er et frittstående program og gir skallintegrasjon, noe som gjør det enkelt å lage NTFS-kryss for mapper.

3. Etter at installasjonen er fullført, åpne "C:\Program Files" og finn mappen til det installerte programmet.

4. Opprett en ny destinasjonsmappe på en annen Windows-partisjon, f.eks. 'E:Program FilesAudacity'. Dette er mappen der sammenføyningsfilene vil bli opprettet og de originale filene flyttes fra C-stasjonen.

5. Gå tilbake til Junction Master-programvinduet og høyreklikk på mappen, velg “FLYTT og KONK deretter til mappen til …”.

6. Verktøyet vil advare deg om risikoen ved bruk av skjøter. Klikk "Ja"

7. I neste dialog vil du finne den opprinnelige mappen (som du ønsker å flytte og som du har høyreklikket på) allerede valgt. Alt du trenger å gjøre nå er å velge "Ny sikkerhetskopistasjon/mappe" og trykke på "Flytt og koble" eller OK-knappen.

8. Veldig viktig: Hvis du prøver å flytte systemfiler eller filer som er i bruk, kan du få forbud mot å opprette sammenføyningen. Derfor må du ikke flytte noen systemmapper eller mapper som vises i C:\Windows. Bruk verktøyet til å flytte bare applikasjonsmappene og forsikre deg om at ingen kjørende applikasjoner har tilgang til de installerte filene.

MERK : Jeg var sikker på at jeg ikke ville bruke noen av filene i den mappen. Det viser seg at vindu 7 hindret meg i å flytte den beskyttede systemmappen. Jeg prøvde å gjenvinne kontrollen og mislyktes også. Til slutt, etter noen gjentatte forsøk, lyktes opprettelsen av fagforeningen. Og jeg fikk følgende melding:

9. Du kan bekrefte opprettelsen av sammenføyningen ved å åpne både den virtuelle mappen og backupmappen. Som du kan se fra skjermbildet nedenfor, inneholder den virtuelle mappen kun en snarvei, mens backupmappen inneholder hovedmappen.

10. Det er det, du har nettopp flyttet alle kjernefilene til et installert program fra hoved Windows-partisjonen til en annen partisjon på harddisken. Du kan kjøre programmet fra den nye plasseringen og sjekke om programmet kjører normalt som før.

11. Ikke fjern mappene fra C:\Program Files\Application. Dette er fordi disse mappene inneholder snarveifilene og fungerer som en peker til den nye plasseringen (E:\Program Files\Application Folders), sletting av de originale mappene vil føre til at applikasjonen og applikasjonen ikke fungerer som den skal. Den vil ikke kjøre. i det hele tatt.

Fjerner NTFS-kryss

En ting å merke seg her er at hvis du fjerner den virtuelle mappekoblingen, vil sikkerhetskopieringsmappene også bli fjernet. Så i alle fall, hvis du vil bli kvitt den virtuelle mappekoblingen, følg instruksjonene nedenfor:

1. Åpne den frittstående skjøtemasteren fra startmenyen. Når den er åpen, finn den virtuelle mappen og trykk "Skann". Når krysset vises, velg det og bruk knappen som vist på bildet nedenfor.

2. Når du sletter en sammenføyning, slettes den virtuelle mappen mens sikkerhetskopieringsmappen forblir.

Så alt ruller tilbake til forrige tilstand, noe som er nyttig når du vil opprette en ny plassering for sammenføyningsfilene og starte remapping-prosedyren fra bunnen av. Bare slett alle sammenføyningsfilene, opprett en ny remap-mappe på stasjon D (for eksempel) og fortsett med remap-prosedyren.

Jeg prøvde appen på min Windows 7 32-bits bærbare datamaskin, og det var ingen problemer som sådan. Prøv dette verktøyet og gi oss beskjed om dine ideer og tanker i kommentarene nedenfor.

Bilde: sparky_666

Index
  1. Problemet med diskoppryddingsteknikker
  2. Hvordan endre installasjonsbanen til et program ved hjelp av JunctionMaster
  3. Fjerner NTFS-kryss

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up