Hvordan forbedre nettverksforsinkelsen for spill

Index
  1. Hvordan redusere ventetiden
  2. 1. Bruk Ethernet
  3. 2. Unngå forstyrrelser
  4. 3. Begrens nettverkstrafikk
  5. 4. Tilstrekkelig båndbredde og maskinvare
  6. 5. Eliminer proxyer og VPN-er

Latens, i enklere termer, er forsinkelsen mellom å sende en melding og motta den. Vi måler latensen til et førsteklasses brev i dager. Vi måler ventetiden til Internett-pakker i tusendeler av et sekund, eller millisekunder.

Noen latenser er umulige å unngå: hvis ingenting begrenser ventetiden, representerer lysets hastighet en endelig hastighetsgrense. Selv om vi aldri vil kunne eliminere latens fullstendig, kan vi ofte forbedre nettverksforsinkelsen med metodene nevnt nedenfor.

Latency introduseres gjennom maskinvaren som brukes til å overføre pakker, programvaren som brukes til å dirigere disse pakkene, og destinasjonen som mottar pakkene. Nettverksproblemer som pakketap, overbelastet maskinvare eller utilstrekkelig båndbredde vil også øke ventetiden.

Hvordan redusere ventetiden

Den første og beste måten å unngå ventetid på er å samarbeide med en pålitelig Internett-leverandør. Internett-leverandøren din angir minimumsforsinkelsen du kan oppnå. Selv om du eliminerer hvert mikrosekund med latens fra hjemmenettverket ditt, vil du ikke kunne kommunisere med eksterne servere raskere enn Internett-leverandørens maskinvare kan.

Så hvis du absolutt må ha lavest ping og raskeste taletid, samarbeid med en ISP som gjør tilkoblingshastigheten til deres prioritet. Men i mange land rundt om i verden - USA er det første - er du bundet til hva byens kommunikasjonsinfrastruktur kan gi, uavhengig av hva du er villig til å betale.

Men hvis du har problemer med ventetid, er de mest sannsynlig forverret av hjemmenettverksoppsettet ditt. For å redusere ventetiden på hjemmenettverket ditt er det en rekke beste fremgangsmåter du bør følge.

1. Bruk Ethernet

Akkurat som kabelinternett er raskere enn satellittinternett, er Ethernet raskere enn Wi-Fi. Den nåværende optimale standarden er Cat-6e. For lav ventetid bør førstevalget alltid være kablede tilkoblinger, selv når det er vanskelig eller upraktisk. Hvis det virkelig er umulig å bruke en kablet tilkobling, flytt nærmere ruteren. Fjern eller unngå hindringer mellom datamaskinen og ruterens antenner. Hvis du kan se ruterens antenner fra datamaskinens antenner, er du god. Plasser eksterne Wi-Fi-antenner vinkelrett for best mulig overføring.

2. Unngå forstyrrelser

Gjenstander som kommer mellom datamaskinen og ruteren kan drastisk forringe signalet ditt, så vi fjernet dem. Men usynlig elektronisk interferens kan også spille en rolle, spesielt i det tett overfylte 2,4 GHz-båndet. Så lenge du er godt posisjonert, er det bedre å bruke det mindre populære 5 GHz-båndet. Du vil også velge den tomme Wi-Fi-kanalen du finner i ruterens konfigurasjonsinnstillinger, som vil variere basert på innstillingene til rutere i nærheten.

3. Begrens nettverkstrafikk

Tenk deg at du er på en fest full av mennesker. Alle snakker, ler, har det bra. Stemningen er god, men det er vanskelig å ha en lang diskusjon. Hvorfor? Alle de overlappende samtalene gjør det vanskeligere å høre samtalen. Den samme analogien gjelder for hjemmenettverk. Jo flere enheter som kommuniserer samtidig – jo flere folk snakker samtidig – jo vanskeligere er det å få frem budskapet riktig. Reduser kommunikasjonen av andre enheter så mye som mulig.

Selv om du kan sparke enheter fra nettverket, tilbyr de fleste rutere kvalitetsverktøy (QoS) som du kan bruke for å begrense overlappende kommunikasjon basert på enhet og applikasjon. Du kan for eksempel angi en QoS-regel som alltid gir spillskrivebordet ditt maksimal hastighet, og reduserer hastigheten som er tilordnet andre enheter om nødvendig.

4. Tilstrekkelig båndbredde og maskinvare

Et nettverk med lav latenstid trenger maskinvare av høy kvalitet. De fleste forbrukerrutere vil ikke få de beste latenstidstallene, men de dyrere modellene gir gode resultater. Hvis du vil ha den laveste ventetiden til hjemmenettverket ditt, må du bruke kommersiell svitsj- og rutingmaskinvare. Sørg for at du kjøper maskinvare som gir den nyeste tilkoblingsstandarden som enhetene dine støtter.

Ruteren og Internett-tilkoblingen din bør også gi tilstrekkelig båndbredde for ditt bruk. Hvis du har tre barn som streamer YouTube samtidig mens du prøver å spille Overwatch på en 25 Mbps-tilkobling, kommer du til å ha en tøff tid. Betal for den høyeste hastigheten du med rimelighet har råd til. Når pakker ikke trenger å vente på tilgjengelig båndbredde for å forlate nettverket ditt, vil ventetiden din bli betydelig redusert.

5. Eliminer proxyer og VPN-er

Det lengste trinnet i enhver kommunikasjonsprosess er tiden det tar før signalet beveger seg mellom noder gjennom ledningene. Jo flere noder som sender meldingen, jo lengre blir reisen. Dette gjelder selv om nodene er i samme rom. Selv om ventetiden er lavere, er tiden det tar å "sprette" en melding fra en node til en annen irreduserbar. For å eliminere denne forsinkelsen, må de mellomliggende nodene elimineres. Eliminer enhver proxy eller VPN i kommunikasjonskjeden din.

Tipsene ovenfor bør hjelpe deg med å forbedre nettverksforsinkelsen og forbedre spillopplevelsen din. Hvilke andre tips har vi savnet?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up