Hvordan fotografere stjernene med smarttelefonen

Det er ikke lett å fotografere stjernene, siden passende enheter og apper kreves. La oss se hvordan du tar kvalitetsbilder av himmelen om natten

Å fotografere stjernene er mye mer komplisert enn du tror: det er ikke nok å peke telefonkameraet oppover og ta bildet, siden det er mange elementer å ta hensyn til før du begir deg ut i et veldig vanskelig bilde som dette.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan du tar perfekte, klare bilder av stjernene ved å bruke riktig telefon, riktig fotoapp og de beste kamerainnstillingene, slik at du kan fotografere stjernene på nattehimmelen.

1) Ideelle forhold for å ta bilder av stjernene

Før vi begir oss ut i oppgaven med å fotografere stjernene på himmelen, la oss sørge for å følge noen enkle forholdsregler, for eksempel å sjekke værforholdene i området vi har valgt for å fotografere stjernene: åpenbart må det være klart og det må ikke være skyeruten å glemme Månen (som kaster mye lys og skjuler stjernene fra linsens syn).

Etter å ha sjekket værforhold og månefaser (vi må finne klar himmel og månen må ikke være synlig på tidspunktet som er valgt for skuddet) det er bedre å bevege seg bort fra byen eller fra en hvilken som helst kilde til lysforurensning: bare i det åpne landskapet eller på fjellet kan vi nyte stjernehimmelen i all sin skjønnhet, så jeg kan fotografere den som den fortjener.

2) Beste telefon for å ta nattbilder

De beste verktøyene for å fotografere stjernehimmel er åpenbart refleksmen disse kameraene koster mye og er ikke rimelige for amatører.

For våre formål kan bakkameraet på mobiltelefonen være greit, men for å oppnå resultater som ligner på reflekskameraene må vi fokusere på nattkameratelefonerfor umiddelbart å ha den nødvendige maskinvaren til å skyte himmelen og stjernene.

Den beste telefonen for å ta nattbilder er Google Pixel 7 Pro: i tillegg til å ha utmerket maskinvareutstyr på kamerasiden (1,2 μm pikselbredde, blenderåpning: ƒ/1,85, 82° synsfelt og 1/1,31" fotografisk sensorstørrelse), har den også den beste appen for å ta bilder til stjerner, altså Google Kamera (utstyrt med modusen Nattbilde drevet utelukkende på piksler).

Alternativt kan vi ta utmerkede nattbilder ved å bruke en avansert smarttelefon som Samsung Galaxy S23 Ultra ol'iPhone 14 Pro Max.

For å se andre smarttelefoner med utmerkede nattkameraer anbefaler vi å lese vår guide til beste fotograferingssmarttelefoner.

3) Beste apper for å ta bilder av stjernene

Som allerede forstått fra forrige kapittel, er de beste appene for å ta bilder av stjernene med telefonen de som er integrert i enheten, spesielt på den nyeste generasjonen Google Pixel (hvor Google Kamera slår alle i nattbilder med mange stjerner).

Dessverre er det ikke alle som har telefonene som er sett ovenfor, uten å glemme at ikke alle integrerte kameraapper har samme nivå av nattmodus som på Google Pixel.

For å bøte på dette kan det være lurt å prøve appen ProCamTilgjengelig fra Google Play Butikk (gratis) og fraApple App Store (mot et gebyr).

Med denne appen låser vi opp alle de avanserte alternativene som normalt bare er tilgjengelige på reflekskameraer, slik at vi kan prøve å ta bilder av stjernene ved å øke eksponeringstiden til maksimum (minst 30 sekunder) og bringe ISO-verdien under verdien på 3200 ISO (opptil der det er mulig). Dessverre er ikke appen alene nok til å ta gode bilder av stjernehimmelen, gitt at ISO-verdiene og eksponeringstidene varierer mye fra telefon til telefon.

For å prøve andre kameraapper som er nyttige for saken, kan vi fortsette å lese i veiledningene Beste kameraapper for Android for å ta bilder med telefonen Og Beste kameraapper for iPhone.

4) Tilbehør for å ta bilder av stjernene

Selv med alle funksjonene sett så langt, er det ikke gitt at du kan fange nattehimmelen i ett skudd: i tillegg til å ha god følsomhet i opptaksøyeblikket (til slutt er de beste bildene tatt av gode fotografer, ikke de beste kameraene) vi må sørge for at vi har en hel serie tilbehør tilgjengelig for astrofotograferingfor å øke muligheten for å ta et bilde om natten med alle stjernene i sikte betraktelig.

Det beste tilbehøret vi kan bruke til å ta bilder av stjernene med telefonen vår er definitivt Mobiltelefonstativet enkelt stativ som er kompatibelt med enhver smarttelefon, ideell for å la telefonen være fanget på en stabil og veldefinert overflate.

Ikke mye annet er nødvendig, siden stabilitet er alt for denne typen skudd; hvis vi vil prøve andre naturskjønne bilder kan vi også prøve en LED-spotlight for filmingfor å skape et opplyst område i forgrunnen og nattehimmelen bak.

Vi prøver å få tak i alt vi trenger, for å øke sjansene for å ta bilder av stjernene med telefonen din.

5) Profesjonelle kamerainnstillinger

Nattmodusene integrert i telefonkamera-apper gjør allerede en god jobb, ingenting kompenserer for manuell justering av kameraparametere, spesielt på apper som gir brukerne full frihet (Pro-modus eller Håndbok).

De beste innstillingene (eller parametrene) å angi i kameraappen er:

 • Vedtak: den høyeste støttet av vår sensor.
 • Lukkerhastighet: verdier mellom 25 og 30 sekunder.
 • ISO-verdi: mellom 800 og 1200.
 • Fokus: setter opp Uendelig eller, hvis verdiskalaen (0.0/1.0) er tilstede, still inn 0,8.

Med disse verdiene skal det være mulig å skyte nattehimmel uten defekter, spesielt hvis vi har valgt en av telefonmodellene sett i det dedikerte kapittelet i denne veiledningen

Konklusjoner

Å ta et bilde med stjernene godt synlig på himmelen kan være virkelig en stor utfordring for spirende fotografergitt at vi i de fleste tilfeller bare vil få et helt mørkt bilde eller et bilde med noen spor av stjerner (eller haler av stjerner): la oss ikke gi opp og sørge for at vi har alle instrumentene merket øverst, for å ha en veldig god sjanse til å ta minst et bilde med stjernene.

Hvis vi vil dedikere oss til astrofotografering, må vi imidlertid bruke mye mer og utstyre oss med et reflekskamera og tilhørende tilbehør.

Fortsatt om emnet fotografering kan vi lese guidene våre om hvordan du tar bedre bilder fra smarttelefonen kom igjen hvor mange megapiksler som trengs for å ta vakre bilder.

Index
 1. 1) Ideelle forhold for å ta bilder av stjernene
 2. 2) Beste telefon for å ta nattbilder
 3. 3) Beste apper for å ta bilder av stjernene
 4. 4) Tilbehør for å ta bilder av stjernene
 5. 5) Profesjonelle kamerainnstillinger
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up