Hvordan gi bort apper og kreditt på iPhone, Android, Amazon og Windows Store

Hvordan kjøpe applikasjoner eller spill som gaver fra Apple App Store, for Android-smarttelefoner og -nettbrett og for Windows

Blant de mest populære gavene å gi til venner i julen eller ved andre anledninger finner vi absolutt den gavekortutstyrt med en forhåndsbetalt kreditt (valgt av oss), tilgjengelig i forskjellige former og farger og lett å løse inn av enhver bruker (selv de som ikke er vant til teknologi).

Vi finner faktisk gavekort til enhver moderne nettkonto: Med den kan gavemottakeren kjøpe apper, nye spill, nye enheter, fornye strømmeabonnementer og mye mer.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gi bort apper og kreditt på iPhone, Android, Amazon og Windows Storesom viser deg prosedyrene for å kjøpe gavekort direkte på nettet for de mest brukte tjenestene for øyeblikket, slik at du alltid har en gaveide klar til og med til å bli levert i siste liten.

LES OGSÅ -> Aktiver familiegruppen i Play-butikken for å dele kjøpte apper og filmer

1) Gi apper og Apple-kreditt som gaver

Vi kan gi en gave til venner som eier en iPhone, en iPad, en Mac eller en hvilken som helst Apple-enhet Apple gavekort direkte fra Apple-nettstedet.

For å fortsette, alt vi trenger å gjøre er å åpne det angitte nettstedet, velg E-postangi et Apple-tema, velg beløpet fra de forhåndsdefinerte (trykk på for å tilpasse beløpet Annet beløp og skriv inn nummeret), angi mottakerens navn og e-postadresse, skriv inn avsenderens navn og e-postadresse, velg en personlig melding (basert på begivenheten som skal feires og trykk til slutt på Plukke ut for å kunne logge på med din Apple ID-konto.

Systemet lar deg betale enten ved å bruke Apple Pay (og de relevante betalingsmåtene angitt i den) enten via kreditt-/debetkort eller PayPal (oppgis ved betalingstidspunktet).

Alternativt kan vi kjøpeApple-gavekort på Amazonved hjelp av Amazons leveringssystem for å sende gaven til mottakeren.

Slik løser du inn Apple-gavekort

Mottakeren av Apple-gavekortet du vil motta, i e-posten, en 16-sifret kode, som kan løses inn på Apple-kontoen din basert på enheten du eier.

 • Hvis du har en iPhone eller iPad, kan du løse inn koden ved å åpneApp Storeved å trykke på profilikonet øverst til høyre, trykke på elementet Bruk gavekort eller kampanjekodeved å trykke opp Skriv inn koden manueltoppgi gavekortnumrene og til slutt trykke på Bruk kode.
 • På Mac kan du løse inn koden ved å åpneApp Storetrykk på profilnavnet nederst til venstre, klikk på elementet Bruk gavekortskriv inn den 16-sifrede koden i det aktuelle feltet og trykk på Bruk kode.
 • På Windows kan du løse inn Apple-gavekortet ved å åpneiTunes-applikasjonved å trykke på øverst i menyen Kontoerved å klikke på elementet Bruk kodeskriv inn den 16-sifrede koden i det foreslåtte feltet og til slutt trykke på Bruk kode.
 • På Android-telefoner og -nettbrett kan du løse inn koden ved å åpne appen Apple Musictrykk på de tre prikkene øverst, trykk opp Kontoerså opp Bruk gavekort eller kode og oppgi gavekortkoden.

For å sjekke saldobeløpet alt vi trenger å gjøre er å åpne App Store (fra iPhone eller iPad) og trykke på profilikonet øverst til høyre; saldoen kan ses i nedre venstre hjørne (umiddelbart under kontonavnet) ved også å åpne App Store på Mac; Fra en Windows-PC åpner vi iTunes, trykk på øverst butikk og vi sjekker saldoen under kontonavnet.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan registrere en Apple-konto uten papir.

2) Gi bort apper og Google Play-kreditt

Hvis gavemottakeren har en Android-enheten Nest Mini og/eller bruker tjenestene mye Google Play (bøker, musikk og filmer) den beste gaven er den Google Play-kjøpskodegavekortet autorisert av Google og tilgjengelig på Amazon.

For å fortsette åpner vi den dedikerte Amazon-siden, velger beløp, skriv inn mottakerens e-post, bekrefter avsenderen (dvs. navnet vårt), skriv inn hilsen, velg antall, skriv inn sendingsdatoen (vi kan også utsette sendingen) og trykk til slutt på Kjøp nå.

Nå vil vi kunne bruke i betalingsmetoder støttet av Amazon å kjøpe gavekortet og sende det, i form av en e-postmelding, til mottakeren angitt på Amazon-siden.

Slik løser du inn Google Play-kjøpskode

Mottakeren av kjøpskoden vil motta en e-post med koden for å løse inn gaven sin; kan bruke hvilken som helst Android-enhet, en Windows-datamaskin eller en Mac til formålet.

 • På Android-enheter kan du løse inn koden ved å åpne appen Play Butikktrykker øverst til høyre på profilbildet, trykker på Betalinger og abonnementerved å klikke på Bruk kodetaster inn koden gitt av gavekortet og trykker til slutt på Bruker.
 • Fra PC og Mac kan du løse inn koden ved å åpne siden Løs inn Google Play-kode fra hvilken som helst nettleser, ved å taste inn koden og trykke på Bruker.

For å bekrefte riktig bruk av koden e sjekk gjenværende saldo tilgjengelig, bare åpne siden Google Play-saldo fra hvilken som helst PC eller ta oss langs stien Play Butikk -> profilikon -> Betalinger og abonnementer -> Betalingsmetoder fra Android-smarttelefoner eller nettbrett.

3) Gi Amazon kreditt som gave

Amazon-gavekort er en av de enkleste måtene å gi en gave til en person eller venn som har en Amazon-konto og foretrekker å kjøpe teknologiske produkter og dingser på nettet.

For å kjøpe en Amazon-kupong åpner du bare egen side, skriv inn beløpet, e-postadresse for forsendelse og personlig melding; den som mottar Amazon-kupongen, må ganske enkelt åpne Innløsningsside for Amazon-kupongerskriv inn koden og tilknytt den til kontoen din.

For å sjekke Amazon-saldoen din bare åpne balanseside tilgjengelig på Amazonsom vi også kan bruke til å raskt fylle opp kontoen.

Om dette emnet inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan gi en Amazon-kupong som gave kom igjen hvordan gi siste liten gaver, uten frakt.

4) Gi bort Microsoft- og Xbox-apper og kreditt

Til venner og familie som bruker en Windows-PC eller ofte kjøper fra Microsoft Store vi kan gi dem bort Windows Store-gavekort.

Fra det angitte nettstedet kan vi velge gavekort å bruke på Xbox (for å kjøpe spill for Microsoft-konsoller eller for å fornye Xbox-abonnementer) eller kjøpe kort for å fylle opp Microsoft Store-saldoen, slik at vi kan kjøpe appene som er tilgjengelige fra den integrerte lagre i Windows 11 og i Windows 10.

Microsoft- og Xbox-gavekort bidrar til å gi den samme saldoen: når de er innløst på Microsoft-kontoen din, legges de til enkeltsaldoen din og kan brukes både på Microsofts nettsted og i Xbox-spillbutikken.

Også i dette tilfellet må vi velge beløpet og skrive inn e-postadressen til mottakeren av koden, i tillegg til den personlige meldingen; den som mottar denne koden kan løse den inn raskt ved å åpne side for å løse inn Microsoft-koder og skriv inn koden som er oppgitt i e-posten.

Saldoen knyttet til vår Microsoft-konto kan ses ved å åpne siden administrere Microsoft-betalingerøverst i vinduet.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker Microsoft Store i Windows 11 og 10 for å laste ned og oppdatere apper og på beste applikasjoner for Windows 10 og 11 å laste ned gratis fra Microsoft Store.

Konklusjoner

Med et gavekort kan vi gi en mye verdsatt gavespesielt hvis mottakeren av koden er en ung person eller en veldig ung person: det er nettopp ungdommene som de bruker saldoen til butikkene som er inkludert i telefonene og PC-ene å kjøpe nye apper, kjøpe abonnementer og gjøre kjøp i apper.

Om samme emne anbefaler vi at du leser artiklene våre om hvordan kjøpe apper med TIM, WindTre og Vodafone-kreditt kom igjen hvordan du bruker Google Play Store.

For videospillentusiaster anbefaler vi også å lese våre guider om hvordan kjøpe spill på Steam kom igjen hvordan kjøpe spill uten kredittkort.

Index
 1. 1) Gi apper og Apple-kreditt som gaver
  1. Slik løser du inn Apple-gavekort
 2. 2) Gi bort apper og Google Play-kreditt
  1. Slik løser du inn Google Play-kjøpskode
 3. 3) Gi Amazon kreditt som gave
 4. 4) Gi bort Microsoft- og Xbox-apper og kreditt
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up