Hvordan gjenkjenne falske profiler på Facebook

Index
  1. 1) Falsk profilbilde
  2. 2) Inkonsekvens på tidslinjen
  3. 3) Forespørsel om akutt hjelp
  4. 4) Beretninger om venner uten tillit
  5. 5) Kontoer uten felles venner
    1. Konklusjoner

Falske profiler på Facebook er svært mange og det kan være vanskelig å identifisere dem. La oss se hvilke funksjoner du bør ta hensyn til

Falske profiler på Facebook er en skikkelig plage som det sosiale nettverket prøver å bøte på med mer eller mindre effektive kontrollsystemer. Til tross for dette Risikoen for å komme over en falsk profil på Facebook er ganske høy og kan Det blir en utfordring å forstå om vi har med en ekte person å gjøre eller til en person som utgir seg for å være "noen andre" for feilinformasjon, for phishing, for å organisere identitetstyveri (eller tyveri av bilder eller delt materiale) eller for å få avtaler.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle eksperttriksene for gjenkjenne falske profiler på Facebookslik at du kan unngå profiler som ikke samsvarer med personen som vises på bildet eller informasjonen.

1) Falsk profilbilde

Det første trikset innebærer å sjekke hvis bildet som brukes som profilbilde er lastet ned fra Internett; det er millioner av bilder av ansikter og mennesker som fritt kan lastes ned fra nettet, og ofte er disse "vakre og fengslende" bildene det første tegnet på at profilen foran oss er falsk.

For å laste ned profilbildet, klikk på den mistenkelige profilen, høyreklikk på bildet (eller hold det nede lenge hvis du er på en telefon) og bruk stemmen til å laste ned bildet (Lagre bildet som eller liknende).

Etter å ha lastet ned bildet, la oss gå til et nettsted som TinEye Reverse Image Searchlaster vi opp bildet til tjenesten og sjekker om det allerede finnes på Internett, spesielt på nettsteder for gratis nedlasting av bilder.

For å søke etter bildet kan vi også bruke Google bildersom vist i vår veiledning om hvordan finne lignende bilder og lignende bilder.

2) Inkonsekvens på tidslinjen

Mange falske profiler på Facebook er til salgs i Mørkt nett og er ofte forbundet med stjålne eller hackede kontoer for mange år siden, forlatt av brukerne selv (som, som ikke lenger kunne gå inn i profilen, fortsatte med å opprette en ny).

Når disse falske profilene er kjøpt, begynner kriminelle umiddelbart å bruke dem til å spre spam, for å spre falske nyheter eller for å lokke folk som de kan stjele bilder, identiteter eller andre kontoer fra (phishing og svindel).

Dette skjønt genererer en inkonsekvens i den falske profilens tidslinje som ikke vil unnslippe et forsiktig øye: hvis profilen nylig har blitt "reaktivert" vil vi se, bla gjennom tidslinjen, gamle meldinger og bilder (fra den gamle eieren) og nyere meldinger (fra skurkene) totalt inkonsekventeofte til og med på et annet språk.

Denne inkonsekvensen mellom de gamle og nye meldingene er ofte så åpenbar (på språket eller i det delte innholdet) som ikke vil unnslippe en oppmerksom bruker, som dermed vil kunne gjenkjenne en falsk konto umiddelbart og rapporter det til Facebook.

3) Forespørsel om akutt hjelp

Mange falske kontoer på Facebook er opprettet med det eneste formålet å stjele penger fra folkkanskje finne på hulkehistorier eller historier om umiddelbar og akutt hjelp.

Disse forespørslene om hjelp deles via post eller via privat chat på Messenger; hvis vi umiddelbart mottar en mistenkelig profil etter å ha lagt til en mistenkelig profil be om hjelp privat eller vi er merket på et innlegg til en nødhistorie, er vi forsiktige og fortsetter å rapportere saken.

Dette betyr ikke at alle forespørsler om hjelp på Facebook er falske, men det er bedre å sjekke innholdet på profilen som kontaktet oss og, hvis forespørselen om hjelp kommer fra en profil til en venn, slektning eller bekjentla oss kontakte ham direkte utenfor Facebook for å se om forespørselen er ekte eller om profilen har blitt hacket.

4) Beretninger om venner uten tillit

Hvis vi blir kontaktet av profiler til venner eller slektninger kan det være vanskelig å forstå om personen som bruker profilen er en svindler, men vi kan forsvare oss takket væreholdning til å unngå å svare på personlige spørsmål.

Angriperen som stjal kontoen faktisk fra en venn av oss på Facebook han vet ingenting om oss og, selv ved å kontakte oss, vil du kategorisk unngå å svare på spørsmål som bare vi (og den interesserte) kan vite.

Dette kan også være en effektivt triks for å se hvis, på den andre siden av profilen, vi har å gjøre med en bot: ved å stille et veldig enkelt spørsmål "husker du hvor vakker kvelden tilbrakte i selskap var for 3 dager siden?" til en profil som vi frykter har blitt hacket vil vi ikke motta noe svar eller vi vil motta et bekreftende svar, selv om vi ikke har tilbrakt noen kveld med personen angitt av profilen.

Hvis kontoen er ny, men utgir seg for å være en venn eller en gammel bekjent, kan vi stille spesifikke spørsmål om området der vi bor (eller bodde da vi var barn) skjule noen "triks" for å se om han svarer oppriktig eller om det er en falsk profil.

5) Kontoer uten felles venner

Dette er sannsynligvis det eldste trikset vi kan utføre: tidligere ville det vært nesten umulig å bruke, men med de nye Facebook-reglene, motta en venneforespørsel fra en bruker som ikke har noen forbindelse med oss ​​(ikke en gang en felles venn) Og svært mistenkelig.

Vi legger ikke til noen vi ikke kjenner eller, hvis personen som sendte forespørselen har minst én felles venn, er vi ikke redde for å kontakte den felles vennen og be om informasjon om denne personen som sendte oss forespørselen.

Fra svarene fra vårt gjensidige vennskap kunne vi få verdifull kontaktinformasjon og kanskje oppdage at vår venns konto også har blitt hacket. I denne forbindelse kan vi lese vår guide på hvordan finne venner og personer på Facebook.

Konklusjoner

Med noen enkle triks Du kan gjenkjenne de fleste falske profiler på Facebook, uten å måtte bruke tredjepartsprogrammer og uten å måtte bli «Sherlock Holmes» som søker etter ledetråder i profilen. Noen få målrettede kontroller og noen få presise spørsmål er nok til å umiddelbart forstå hvem vi har i den andre enden av PC-en eller telefonen.

Fortsatt om temaet svindel og falske kontoer kan vi lese guidene våre om hvordan gjenkjenne om en e-post er falsk, svindel eller uekte kom igjen hvordan gjenopprette profilen din hvis Facebook suspenderer kontoen din.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up