Hvordan gjenkjenne og fjerne alle typer virus og skadelig programvare

Komplett veiledning for å sjekke om datamaskinen din har blitt påvirket av et virus eller skadelig programvare når den ikke fungerer som den skal

Men med nye typer virus må vi aldri la vår vakt ned: du kan ha en datamaskin infisert med et virus uten å ha noen synlige symptomer under bruk. Nye virus er så tause og dødelige at den eneste måten å sikre at du har en ren datamaskin er å skanne datamaskinen med mer enn ett anti-malware-program.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gjenkjenne og fjerne alle typer virus og skadelig programvare med de beste gratis skannerne og sikkerhetsverktøyene. Det anbefales å skanne regelmessig (minst en gang i måneden), ved å bruke flere skanneprogrammer, undersøke hver disk som er koblet til PC-en med skanneren.

LES OGSÅ -> Hvordan forstå om det er et virus på datamaskinen din

1) Malwarebytes

Det første programmet vi kan bruke gratis til å skanne PC-en og fjerne trusler er Malwarebytes.

Med denne applikasjonen kan vi starte en skanning på forespørsel når som helst, uten å forstyrre noe antivirus som allerede finnes på PC-en. Programmet skanner alle områder av datamaskinen din og kan fjernes med stor effekt virus, trojanere, spyware, rootkits, keyloggere, adware og mange andre mindre skadelig programvare, uten den minste innsats.

Etter skanningen er det alltid en god idé å starte datamaskinen på nytt slik at de farligste truslene kan fjernes; så bare husk å skanne datamaskinen din regelmessig, og dermed holde den ren for alle typer skadelig programvare.

På Malwarebytes kan vi lese vår komplett veiledning for Malwarebytes.

2) ESET Online-skanner

Et annet kjent skanneverktøy som vi kan bruke gratis for å identifisere alle typer trusler er ESET Online skanner. Dette verktøyet er basert på ESETs skannemotor, en av de beste premium antivirus tilgjengelig for PC.

Etter å ha lastet den ned til datamaskinen din, la oss starte den, sørge for å oppdatere signaturene via Internett og la den integrerte skanneren fungere; hvis noe virus oppdages, kan verktøyet fjerne det automatiskuten brukerintervensjon.

Også i dette tilfellet kan det være nyttig å starte datamaskinen på nytt etter at skanningen er fullført, akkurat som det kan hjelpe å starte ESET Online skanner fra sikkermodus med nettverk (men bare hvis viruset blokkerer kjøringen av verktøyet).

3) AdwCleaner

For mer skjult skadelig programvare, spyware og sporingsinformasjonskapsler kan vi også bruke AdwCleaneralltid et av de beste verktøyene for raskt rydde opp i en infisert PC.

Også i dette tilfellet er det bare å starte verktøyet etter nedlasting, trykk på Skannvent til skanningen er ferdig og klikk på knappen Ren for å rense PC-en fra oppdagede trusler. På grunn av dens letthet og brukervennlighet, kan den lanseres flere ganger i løpet av en måned, for å kunne avskjære enhver type trussel før den kan utvides.

4) RKill

Et annet kjent verktøy for å gjenkjenne og fjerne skadelige prosesser som kjører på PC-en er RKillet enkelt program som fungerer som en ledetekst for automatisk å gjenkjenne og rydde opp i datamaskinen.

Bruken er egentlig veldig enkel: på slutten av nedlastingen (verktøyet er også tilgjengelig med falske navnfor å forhindre at den gjenkjennes og blokkeres av skadelig programvare) trenger den bare å startes, og vi må bekrefte i autorisasjonsvinduet, for å starte kommandoprompten som er modifisert for å skanne hvert område av datamaskinen, samt tilbakestille nettverksinnstillinger (og dermed kansellerer enhver type infeksjon via skjult proxy).

På slutten av prosessen sjekker vi loggfilen som åpnes i forgrunnen og la oss starte PC-en på nytt for å være sikkerfor å forhindre automatisk kjøring av noen ondsinnede filer.

5) Hitman Pro

Blant de kraftigste skanneverktøyene vi finner HitmanProtilgjengelig Kun 30 dagers gratis prøveperiode; det er derfor best å bruke det bare som en siste utvei, når alle de andre verktøyene som vises i veiledningen ikke har hatt noen effekt.

Med HitmanPro får vi en Rask, rask og effektiv skanneri stand til å skanne alle områder av datamaskinen (inkludert eksterne disker eller USB-pinner) og eliminere alle spor av ormer, trojanere, løsepengeprogrammer, virus, spyware og adware.

Programmet krever ofte omstart, selv under skanning: denne oppførselen kan alarmere mindre erfarne brukere, men det er den eneste sikre metoden for å fjerne de farligste virusene, ved å starte et renseverktøy som er i stand til å desinfisere systemet før du starter hovedprosessene.

oppsummert

For å gjenkjenne og fjerne alle typer PC-virus uten å vente på at situasjonen forverres eller blir uholdbar, følg denne rekkefølgen:
1) Bruk rDrepsom avslutter virusets aktive prosesser og ikke starter PC-en på nytt.
2) Skann med Malwarebytes for å finne og fjerne viruset og starte PC-en på nytt.
3) Skann med ADWCleanerfor å oppdage tilstedeværelsen av adware.
4) Gjør en ny virusskanning med Eset online.
5) For å være 100 % sikker på at all skadelig programvare er eliminert, sjekk PC-en med Hitman Pro.

I tillegg til disse verktøyene, husk å ha andre tilgjengelig på USB-pinnen viktige bærbare sikkerhetsprogrammer.

Fortsatt om emnet datasikkerhet kan vi lese artiklene våre om sui Beste gratis antivirus for PC kom igjen Slik aktiverer du kjerneisolering og minneintegritet i Windows 11.

Index
  1. 1) Malwarebytes
  2. 2) ESET Online-skanner
  3. 3) AdwCleaner
  4. 4) RKill
  5. 5) Hitman Pro
    1. oppsummert

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up