Hvordan gjenopprette tapte eller slettede data fra Mac

Index
  1. Gjenopprett slettede filer uten apper
  2. Diskdrill
  3. EaseUS Data Recovery Wizard for Mac
  4. Recoverit Data Recovery for Mac
    1. Konklusjoner

Har vi mistet viktige dokumenter eller bilder fra din Mac eller MacBook? La oss se hva vi kan gjøre for å gjenopprette tapte eller slettede data.

Selv på Mac og MacBook kan det skje at vi ved et uhell sletter et viktig dokument eller bilde, spesielt hvis vi også har slettet papirkurven uforsiktig. I dette spesifikke tilfellet er timing alt: vi kan fortsatt gjenopprette tapte og slettede filer på Mac, men vi må starte de spesifikke gjenopprettingsappene for macOS før minneområdet knyttet til den slettede filen overskrives med nye filer (jo raskere vi handler , jo bedre og).

I den følgende guiden vil vi vise deg beste apper for å gjenopprette tapte eller slettede data fra Macgir prioritet til apper som kan startes gratis, men fremhever også apper som er tilgjengelige som en gratis prøveversjon eller tilgjengelig mot en avgift.

Gjenopprett slettede filer uten apper

Før du prøver Mac-spesifikke datagjenopprettingsapper, anbefaler vi deg å gjøre det Se alltid etter filer som er slettet ved en feiltakelse de er ikke kan gjenopprettes med sikkerhetskopieringsmetodene innebygd i Mac-enfor å unngå å bruke tredjepartsapper til formålet.

Hvis vi ved et uhell slettet bilder eller videoer ved hjelp avmacOS Bilder-appenalt er ikke tapt: i denne appen er det faktisk et album som heter Nylig slettet der det er slettede bilder og videoer, oppbevart av appen i 30 dager fra sletting.

Hvis vi i stedet har Slettede dokumenter ved et uhell synkronisert med iCloudkan vi forsøke å gjenopprette ved å åpne iCloud-nettstedlogger på med den samme Apple ID-kontoen som brukes på Mac-en ved å trykke på ikonet iCloud Drive og når du kommer til siden og klikker på elementet Nylig slettet nederst til høyre, slik at du kan gjenopprette nylig slettede filer fra synkroniserte mapper, inkludert filer slettet fra iCloud-kompatible apper.

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan synkroniser Mac-skrivebordet og dokumenter til iCloud.

Diskdrill

Den første appen vi kan bruke til å gjenopprette tapte og slettede filer på Mac er Diskdrill, tilgjengelig for nedlasting og kan brukes gratis for gjenoppretting av opptil 500 MB data; for å gjenopprette mer data må du betale brukerlisensen.

For å bruke dette verktøyet, start DMG-filen som er lastet ned fra nettstedet og dra appikonet inn i mappen applikasjoner så starter vi appen fra Launchpad; etter å ha startet appen trykker vi på disken som brukes inne i Mac-en, vi trykker på siden på Alle gjenopprettingsmetoder (eller Alle gjenopprettingsmetoder), trykke på Dypt Søk (eller Dypt Søk) og trykk til slutt på Søk etter tapte data (eller Søk etter tapte data).

Vi venter på slutten av skanningen for å finne oss selv med alle slettede eller tapte filer på diskenmed mulighet for å gjenopprette dem i en ny mappe på Mac. I tillegg til interne disker støtter Disk Drill også USB-pinner og eksterne USB-disker, slik at du kan gjenopprette slettede data selv fra eksterne minner.

EaseUS Data Recovery Wizard for Mac

En annen veldig gyldig app for å gjenopprette tapte data på Mac er EaseUS Data Recovery Wizard for Mactilgjengelig for nedlasting og i stand til å gjenopprette opptil 2 GB data gratis (også i dette tilfellet kreves en brukerlisens for å gjenopprette en fil uten begrensninger).

Etter å ha lastet ned installasjonsfilen, kjør den og dra appikonet inn applikasjoner og start den fra Launchpad; etter å ha startet appen kan vi begynne å gjenopprette slettede eller tapte filer ved å trykke på menyen Datagjenoppretting fra disker og klikk på Skann-knappen ved siden av hovedstasjonen til Mac-en (vanligvis Macintosh-HD).

Skanningen vil starte og gjenopprette tapte eller slettede filer fra Mac: på slutten vil vi ha et sammendrag av alle filene og mappene som appen fant på den valgte disken. Denne appen lar deg også gjenopprette data fra USB-pinner, eksterne disker og digitale kameraer.

Recoverit Data Recovery for Mac

Blant de beste appene vi kan bruke til å gjenopprette tapte eller slettede data finner vi Recoverit Data Recovery for Mactilgjengelig for gratis prøveversjon.

Å bruke Recoverit Data Recovery for Mac er veldig enkelt: etter at du har installert appen på Mac-en vår (startet DMG og drar ikonet som vanlig), start den fra Launchpad, velg menyen Harddisker og plasseringervelg disken eller partisjonen du vil gjenopprette og start veiviseren.

Appen vil starte skann hele disken, se etter gjenopprettelige filer og mapper: på slutten er alt vi trenger å gjøre å se de gjenopprettede dataene og velge hvilken mappe de skal lagres i. Appen gir mulighet for å gjenopprette data selv fra USB-pinner og eksterne disker, samt gi en prosedyre for avansert gjenoppretting av slettede videoer.

Konklusjoner

Appene vi rapporterte til deg i vi-guiden lar deg enkelt gjenopprette tapte eller slettede filer på din Mac, spesielt hvis vi handler noen minutter etter den utilsiktede slettingen. Dessverre er alle Mac-appene betalte, men heldigvis alle de tilbyr en gratis prøveperiode eller en grense på mengden data som du kan trekke ut etter gjenoppretting.

Timing er alt for å fullføre prosessen før sektoren der filen befant seg slettes (en slettet fil er bare merket for sletting, så den er fortsatt perfekt gjenopprettbar etter noen minutter).

For å finne ut hvordan du gjenoppretter filer som er slettet ved et uhell fra en iPhone eller iPad, anbefaler vi å lese guiden vår app for å gjenopprette slettede bilder på iPhone.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up