Hvordan gjøre Android sikrere, virus- og hackersikker

Grunnleggende Android-funksjoner for å aktivere viktig smarttelefonsikkerhet

Telefonen er den mest personlige enheten du eier; faktisk finner vi telefonnumre, meldinger, e-poster og alle personlige data til nettkontoer, inkludert de til applikasjoner som Facebook, WhatsApp, Gmail og Chrome, alle veldig attraktive for hackere og utsatt for trusler fra virus for Android (spreder seg nå raskt).

Android-systemet har noen viktige sikkerhetsfunksjoner for å forhindre hackerangrep eller inntrenging av skadevare, men i noen tilfeller vil vi måtte aktivere avansert sikkerhet selv eller fortsette med installasjonen av noen apper som styrker sikkerheten til telefonen.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gjøre android sikrere (virus- og hackersikker), uansett hvilken telefon vi har.

LES OGSÅ -> Smarttelefonbeskyttelse og sikrere skjermopplåsing for Android

1) Krypter telefonen din

Kryptering på telefonen må alltid være slått på: med det vil ikke dataene våre kunne gjenopprettes, i det minste uten å kjenne passordet til telefonlåsen. Smarttelefoner er nå så kraftige at de ikke påvirkes av vekten av kryptering (data må dekrypteres i sanntid); mange enheter (som Pixels og Samsungs) bruker en Dedikert brikke for sikker tilgang til krypterte datafor ikke å kompromittere lese- og skriveytelsen på internminnet.

Til aktivere telefonkrypteringvil det være nok til å ta oss til Sikkerhetsinnstillinger og se etter stemmen Krypter telefonen eller Telefonkryptering.

Etter å ha kryptert telefonen, vil systempassordet bli bedt om hver gang det slås på, for å være sikker på at bare vi kan bruke smarttelefonen og dataene den inneholder.

2) Bruk fingeravtrykklåseskjerm

Skjermlåsen er avgjørende for sikkerheten til en Android-smarttelefon; det er flere måter å låse telefonen på, men den sikreste av alt er Fingeravtrykkveldig vanskelig å kopiere.

Skjermlåsen er konfigurert i Innstillinger -> Skjermlås; fra denne menyen vi aktiverer tilgang med fingeravtrykkunngå bruk av ansiktsgjenkjenning på de fleste Android-telefoner med mindre du har frontkameraer med infrarøde sensorer.

Vi så i en annen artikkel hvilken skjermlås som er mest sikker på Android.

De som vil ha et mer behagelig liv kan også sørge for det låseskjermen slås på automatisk når du forlater huset og lås opp hjemme.

3) Aktiver Google Play Protect

På alle Android-telefoner er det et innebygd antivirus som heter Google Play Protect; vi kan sjekke at den er riktig aktivert ved å åpne Google Play Store, trykke øverst til høyre i brukerprofilen, klikke på PlayProtectog deretter øverst til høyre på tannhjulikonet og aktivere de to elementene Skann apper med Play Protect Og Forbedrer gjenkjenning av skadelige apper.

Dette antivirusprogrammet analyserer appene vi laster ned eller oppdaterer og Det kan blokkere skadelige apper før de kan forårsake skade på systemet, svindle brukere eller stjele personlige data.

Vi kan lese vår guide om denne sikkerhetsfunksjonen hvordan beskytte Android mot spionapper og virus.

4) Oppdater apper kontinuerlig

Ved alltid å laste ned appoppdateringer, vil vi forhindre hackere i å utnytte feil og feil som finnes i nettlesere (de mest utsatte appene) eller i apper der lenker eller vedlegg åpnes fra Internett. I utgangspunktet oppdaterer Android alle apper når vi er koblet til et Wi-Fi-nettverk, men (gitt at operatører nå tilbyr over 100 GB i Internett-tilbud) det er verdt å alltid oppdatere appene selv når vi er på mobilnettet.

For å kontinuerlig oppdatere appene vi åpner Google Play Store, trykk øverst til høyre i brukerprofilen, trykk på Innstillingerla oss komme inn i menyen Nettverkspreferanseråpner vi menyen Oppdater apper automatisk og la oss heve stemmen Via et hvilket som helst nettverk.

5) Oppdater operativsystemet

Et oppdatert operativsystem vil tillate oss motstå hackerangrep, unngå de farligste løsepengevarene og virusene som spres via chatter eller via infiserte lenker via e-post. Dessverre, fra dette synspunktet, har Android alltid vært svært mangelfull, gitt at de viktigste telefonprodusentene de støtter enhetene i bare to år (noen ganger enda mindre).

Det er i alle fall verdt det alltid se etter nye oppdateringerinstaller sikkerhetsoppdateringene fra Google selv og fokuserer kun på produsenter som kontinuerlig oppdaterer enhetene sine, som vist i vår guide til produsenter som oppdaterer Android-enheter raskere.

6) Bruk bare Google-apper

Google-apper oppdateres regelmessig, selv på eldre telefoner eller de uten systemoppdateringer; ved å fokusere på Google-apper får vi ekstra sikkerhet og vi vil kunne unngå de aller fleste virus og hackerangrep.

For å være på den sikre siden anbefaler vi å bruke apper Google Chrome, Gmail, Google Kalender, Google-telefon, Kontakter, Meldinger, Google Meet, Filer fra Google, Google Keep, Google Foto og tastaturet Gboardignorerer alle produsentens apper eller apper som allerede er på enheten, men som ikke er oppdatert.

Hvis vi ønsker å bruke andre Google-apper kan vi lese artikkelen om alle Google Apps for Android-smarttelefoner.

7) Installer en VPN

Alle som ofte bruker telefonen utenfor hjemmet kan øke sikkerheten ved å bruke en VPN-tilkobling, og skjuler dermed identiteten vår bak en anonym IP-adresse. Å bruke en VPN gir flere fordeler:

 • hvis en hacker identifiserer vår IP-adresse er alt vi trenger å gjøre å slå av VPN eller bytte server for å miste oversikten over oss;
 • en hacker som spionerer på trafikken til et offentlig Wi-Fi-hotspot-nettverk vil ikke kunne se dataene våre, som vil være uleselige under en VPN-tilkobling;
 • Mange VPN-servere har ekstra beskyttelsessystemer som kan blokkere uønsket innhold eller ondsinnede lenker før vi åpner dem på telefonen vår.

Hvis du ikke vet hvilken VPN du skal bruke på telefonen din, inviterer vi deg til å lese veiledningene beste gratis VPN-er for anonym surfing fra telefonen din og kl beste ubegrensede VPN-er for smarttelefoner.

8) Installer en virussjekker-app

Hvis Google Play Protect ikke er nok til å garantere sikkerheten til telefonen vår, laster vi ned mange filer eller åpner mange lenker fra chatter eller vedlegg det er verdt å installere en ekstra sikkerhetsapp. De beste antivirusene for Android er:

For mer informasjon kan vi lese veiledningen til beste antivirus- og antimalware-apper for Android.

Konklusjoner

Androidsom et operativsystem, Den har flere lag med beskyttelse for å ekskludere skadelig programvare og farlige apper krever spesifikke tillatelser for å holde data trygge. Android er imidlertid også et åpent system, mye mer åpent enn en iPhone, som stoler på brukeren og utviklerfellesskapet.

La oss unngå å gi tillatelser til alle apper og også unngå å installere rottillatelsersom kan kompromittere sikkerheten til Android (mange bankapper starter ikke hvis det er rot i systemet, et tegn på at denne endringen bare bør gjøres hvis du er fullstendig klar over hva vi gjør).

Om dette emnet kan vi lese veiledningene om Hvordan autorisere apptillatelser på Android kom igjen hvordan koble telefonen til offentlige ladepunkter trygt.

Index
 1. 1) Krypter telefonen din
 2. 2) Bruk fingeravtrykklåseskjerm
 3. 3) Aktiver Google Play Protect
 4. 4) Oppdater apper kontinuerlig
 5. 5) Oppdater operativsystemet
 6. 6) Bruk bare Google-apper
 7. 7) Installer en VPN
 8. 8) Installer en virussjekker-app
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up