Hvordan gjøre Windows-menyer og vinduer raskere

Små triks for å få Windows-menyer til å åpne raskere som fungerer på alle typer datamaskiner og PC-er

Noe av det beste med Windows er at vi alltid kan endre noen alternativer og skjulte elementer for å gjøre det raskere, spesielt på datamaskiner som er noen år gamle.

Det finnes ulike triks for gjør Windows-menyer og vinduer raskeremen bare noen er virkelig effektive og vil gi deg en økning i hastigheten på å åpne programmer og ethvert operativsystemvindu.

I den følgende guiden har vi kun samlet beste triksene for å gjøre Windows-menyer og vinduer raskeresom skal brukes umiddelbart på datamaskinen vår.

LES OGSÅ -> Hvis Windows bruker lang tid på å slå seg av

1) Deaktiver animerte effekter

Det første effektive trikset for å gjøre Windows-menyer og vinduer raskere innebærer deaktiver animerte menyeffekter. Deaktivering er imidlertid et godt mål for veldig trege og gamle datamaskiner, men fungerer også bra på moderne datamaskiner, for alltid å ha en rask Windows.

For å fortsette, trykk på Start-menyen og søk Se avanserte systeminnstillinger (vi kan også bare skrive Avansere for å vise elementet), trykk på knappen Innstillinger under seksjonen Opptredenaktiverer vi stemmen Juster for best ytelse så la oss aktivere stemmen umiddelbart Personlig tilpasset.

Siden denne konfigurasjonen mangler noen viktige grafiske komponenter (som kantutjevnelse for tegn på skjermen), aktiverer vi bare følgende elementer i listen:

  • Glatter ut hjørnene på skjermkarakterer
  • Vis vinduets innhold under draoperasjon
  • Bruk skygge for skrivebordsikonetiketter

Vi kan la resten av varene være deaktivert uten for mange angrer.

2) Endre Windows-menyforsinkelse

Å virkelig få Windows lettere og raskere uten å miste animasjoner, er det en parameter som skal endres i registernøklene. Registerredigering er et kraftig verktøy, men ikke akkurat lett å bruke, hvis misbruk kan gjøre systemet ustabilt eller til og med ubrukelig; av denne grunn inviterer vi deg til å lese veiledningen på al first Registersikkerhetskopiering og nøkkelgjenoppretting i Windows.

Etter å ha opprettet sikkerhetskopien, trykk WIN+R på tastaturet og skriv regedit og åpne registerredigering I registeret bruk sidefeltet til venstre og gå til følgende nøkkel:

HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop

Velg deretter Skrivebord og finn parameteren i høyre rute MenuShowDelaydobbeltklikk den for å åpne den og endre standardverdien til 400 til 200.

Dette betyr at forsinkelsen mellom når du klikker på en meny og når den vises er 200 millisekunder i stedet for 400 ms. Hvis du setter verdien til null, deaktiveres animasjoner fullstendig. Du kan også eksperimentere litt ved å prøve forskjellige verdier til du finner den du liker best, men verdien 150/200 gir et godt kompromiss av hastighet uten å miste animasjonen.

Etter endringen, lukk og start datamaskinen på nytt for å se endringene som er gjort av dette trikset og legg merke til hvordan Windows er lettere når det gjelder minnebruk og menyene åpnes raskere. Hvis du vil bringe verdien tilbake til 400, følger du bare samme prosedyre.

3) Aktiver modus for maksimal ytelse

Strømsparing i Windows kan redusere ytelsen til den bærbare eller PC-en, og redusere hastigheten selv når du har nyere, kraftig maskinvare.

For å få mest mulig ut av all kraften til PC-en vår, trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Strøm og batteri og aktivere modusen Maksimal ytelse i felten Energisparemodus.

Denne modusen skal åpenbart kun brukes på faste PC-er eller bærbare datamaskiner som alltid er koblet til strømnettet; hvis vi ofte bruker laptopbatteriet bruker vi balansert modus, som også vist i veiledningen Strømalternativer i Windows 11 og 10.

4) Bruk Windows-akselerasjonsprogram

Hvis vi ser etter et program som kan øke hastigheten på Windows bare når det er nødvendig, uten å måtte endre innstillinger og skjulte elementer i systemetden eneste virkelig tilrådelige er Driverforsterkere.

Denne applikasjonen gir ikke bare oppdaterte drivere for systemet ditt: ved å åpne menyen Boostere alt vi trenger å gjøre er å trykke på Super Boost for automatisk å aktivere de best mulige innstillingene for spillet, uten å berøre noe farlig.

På slutten av spillmodusen (også brukbar for tunge programmer eller 3D-programmer) åpner du bare Driver Booster igjen og slår av Super Boost-modus, og returnerer Windows til standardinnstillingene.

Vi kan lese artiklene våre om programmer for å øke hastigheten på spill og øke hastigheten på Windows Hvordan tildele mer minne til et PC-spill kom igjen hvordan forbedre spillhastigheter på Windows 11.

Konklusjoner

Windows 11 og Windows 10 kan gjøres raskere og jevnere bruke grafikkeffekttriks, bruke menyforsinkelsestrikset og leke med Windows strøminnstillinger. For late brukere eller de som vil ha alt med en gang uten å endre for mye, er det beste valget Driver Booster, som øker hastigheten på Windows utrolig med bare én tast.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan øke ytelsen til programmer og spill kom igjen hvordan øke hastigheten og ytelsen til PC-spill.

Index
  1. 1) Deaktiver animerte effekter
  2. 2) Endre Windows-menyforsinkelse
  3. 3) Aktiver modus for maksimal ytelse
  4. 4) Bruk Windows-akselerasjonsprogram
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up