Hvordan installere og konfigurere RecalBox på Raspberry Pi

Index
 1. Skaff deg riktig maskinvare
 2. Last ned og brenn Recalbox til et SD-kort
 3. Driver konfigurasjon
 4. Koble til nettverket
 5. ROM-overføring
 6. Skrap ROM-samlingen din

Raspberry Pi-familien med enkeltbordsdatamaskiner er utrolig populær blant gjør-det-selv-entusiaster. Disse bitte små datamaskinene kan brukes til en lang rekke prosjekter, men en av de vanligste er retrospilling. Det finnes en rekke gratis åpen kildekode-prosjekter fokusert på videospillemulering, men Recalbox er en av de enkleste å sette opp.

RecalBox er et operativsystem som inkluderer et bredt utvalg av videospillkonsoller, arkadesystemer og PC-er. Det er et av de mest populære alternativene til RetroPie og har noen betydelige fordeler.

Denne veiledningen vil følge trinnene som kreves for å få RecalBox opp og kjøre på en Raspberry Pi.

Skaff deg riktig maskinvare

Den første er den første. Hvis du ikke allerede har en Raspberry Pi og alle tilhørende biter og bobs, må du kjøpe dem. Hvis du ikke er sikker på hva du trenger, ikke bekymre deg, vi har dekket deg.

 • Raspberry Pi - Recalbox fungerer med Pi 0/1/2/3
 • Mikro USB-strømforsyning - sørg for at den leverer 2,5 AMP eller mer
 • MicroSD-kort – følg de anerkjente merkene og se etter et kort i klasse 10. Størrelsen du trenger avhenger av antall spill du planlegger å installere. Recalbox anbefaler 16 GB og over.
 • HDMI-kabel
 • Kontroller - Recalbox fungerer med trådløse PS3 og kablede Xbox 360 USB-kontrollere rett ut av esken
 • USB-tastatur - hvis du ikke har en driver eller du har en som ikke umiddelbart gjenkjennes av Recalbox, trenger du tastaturet for å konfigurere det.
 • Raspberry Pi-etui - dette er ikke nødvendig, men det anbefales.

Det er en kompatibilitetsliste som er oppdaterer hele tiden. Listen inkluderer ulike produsenter og størrelser av MicroSD-kort. Dessuten inkluderer den også tilbehør som kontrollere og lignende. Listen er et levende dokument og oppdateres kontinuerlig. Ettersom dokumentet er oppdatert av brukere, er det dessverre langt fra komplett.

Merk : I tillegg til Raspberry Pi, kan Recalbox installeres på en PC eller en Odroid. I denne veiledningen vil vi fokusere på Raspberry Pi; installasjonsprosessen er imidlertid den samme uavhengig av maskinvaren.

Last ned og brenn Recalbox til et SD-kort

Nå som du har alle bitene dine, kan du installere Recalbox. Først må du last ned Recalbox-bildefilen. I skrivende stund er versjon 17.12.02 den nyeste versjonen av Recalbox tilgjengelig. Finn riktig bildefil for maskinvaren din og last den ned.

Sett deretter inn MicroSD-kortet i datamaskinen og formater kortet til FAT32. Merk at formatering av kortet vil slette alle filer som er lagret på det. Når kortet er formatert, last ned et program som Etser eller Win32DiskImager. Bruk programmet til å brenne Recalbox-bildefilen til MicroSD-kortet ditt.

Til slutt setter du inn MicroSD-en i Raspberry Pi og slår den på. Recalbox installeres automatisk. Installasjonsprosessen vil ta noen minutter.

Driver konfigurasjon

Nå som Recalbox er installert og klar til bruk, må du konfigurere kontrolleren riktig. Noen kontrollere, for eksempel Xbox 360 USB-kontrolleren, vil fungere automatisk. Hvis det er tilfelle, gratulerer! Gå gjerne til neste avsnitt. Hvis kontrolleren ikke fungerer, må du konfigurere den.

For å gjøre dette, koble til et USB-tastatur og trykk "Enter". Recalbox-menyen åpnes. Bruk piltastene til å bla ned til "Konfigurer inngang". Trykk på "A"-tasten på tastaturet for å velge den. Velg deretter "Konfigurer en kontroller" og trykk på "A"-tasten igjen. Følg instruksjonene på skjermen for å kartlegge knappene på kontrollerene. Merk at Recalbox navngir knappene basert på Super Nintendo-kontrolleren. Når du har kartlagt alle knappene, kan du bruke kontrolleren til å navigere i Recalbox. Hvis alt går på skinner, må du gjerne droppe tastaturet.

Koble til nettverket

Åpne Recalbox-menyen ved å bruke Enter-tasten på tastaturet eller Start-knappen på kontrolleren. Rull ned og velg "Nettverksinnstillinger". Her vil du aktivere "Aktiver WiFi". Velg deretter "WiFi SSID" og skriv inn navnet på nettverket ditt. Til slutt, velg "WiFi Key" og skriv inn nettverkspassordet ditt.

ROM-overføring

På dette tidspunktet vil du sannsynligvis spille noen spill. Overføring av ROM-er til Recalbox kan gjøres på en av to måter. Hvis du bruker Windows, åpner du et Filutforsker-vindu. Skriv inn RECALBOX i adressefeltet for å koble til din Recalbox via nettverket ditt.

Dobbeltklikk på "del" og finn mappen som heter "roms". Inne i denne mappen vil du se mapper som tilsvarer alle videospillsystemene som Recalbox er i stand til å emulere. Bare dra spill-ROM-ene til riktig mappe på systemet ditt.

Alternativt kan du bruke Recalbox nettlesergrensesnitt for å overføre ROM-ene dine. For å gjøre dette, åpne nettleseren. Skriv "http://reacalbox.local/" i adressefeltet. Dette bør ta deg til nettgrensesnittet. Her kan du administrere ROM-er, BIOS-filer og mer.

Merk : ROM-ene du legger til vil ikke være tilgjengelige før du skraper ROM-ene (se neste avsnitt) eller starter Recalbox på nytt.

Skrap ROM-samlingen din

Å skrape ROM-samlingen din er det siste trinnet som vil sette kirsebæret på toppen av Recalbox-bygget ditt. Ved å gjøre det vil du få metadata som synopsis, utgivelsesdatoinformasjon og bokskunst for hvert av spillene dine. For å begynne å skrape, åpne menyen og bla ned til "Scraper". På neste skjerm, bla ned til "Scratch Now". Du kan endre noen av innstillingene her, men hvis det er første gang du har skrapet spillene dine, trykk "Start".

Hvor lang tid skrapeprosessen tar vil avhenge av hvor mange spill du har i samlingen din. Når de er fullført, skal spillene dine ha relevant boksgrafikk og metadata.

Recalbox kombinerer et enkelt grensesnitt med en forenklet oppsettprosess. Sammenlignet med RetroPie er Recalbox raskere og enklere å sette opp, så lenge du ikke har noe imot å gå glipp av noen tilpasningsmuligheter. Har du prøvd Recalbox? Hva foretrekker du: Recalbox eller RetroPie? Gi oss beskjed i kommentarene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up