Hvordan lage en delt familiekalender

Index
  1. 1) Lag en delt familiekalender med Google
  2. 2) Lag en delt familiekalender med Microsoft
  3. 3) Lag en delt familiekalender med Apple
  4. 4) App for å lage delt familiekalender
    1. Konklusjoner

For å organisere familielivet bedre, er det ingenting bedre enn en delt familiekalender, tilgjengelig fra alle enheter

I familien har alle sin egen smarttelefon og PC og ofte, til familiesaker eller daglige forpliktelser, brukes ulike kalendere med relativ synkronisering. I stedet for å bruke tusen forskjellige kalendere, kan vi lage en delt familiekalender, der alle familiemedlemmer markerer sine egne avtaler og påminnelser, slik at familieadministrasjonen synkroniseres på én enkelt kalender tilgjengelig for alle.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan lage en delt familiekalender på alle hovedtjenestene som gir mulighet for å dele en kalender. For dette formålet vil vi fremheve muligheten for kjøre kalenderen på hver enhet og å kunne fargelegge kalendertilføyelser ved å velge en farge for hvert familiemedlem.

1) Lag en delt familiekalender med Google

For å opprette en delt kalender med Google-kontoen åpner vi siden Google Kalender fra hvilken som helst PC-nettleser (for eksempel Google Chrome), trykk opp på tannhjulikonet, trykk opp Innstillingerla oss gå til delen Legg til kalendertrykker vi på Opprett ny kalender og velg et navn for den (for eksempel Familiekalender).

Så trykker vi på Lag kalendervi blar på venstre side der menyene er til stede, vi trykker på navnet på den nye kalenderen vi nettopp opprettet, vi går til seksjonen Del med bestemte personertrykker vi på Legg til personer og skriv inn Gmail (eller Android, YouTube eller Disk)-adressene til personene vi vil legge til i familiekalenderen.

Hver person som legges til vil motta en invitasjon via e-post eller på telefonen din: bare godta den for å umiddelbart se den samme kalenderen for alle.

Hver person vil også kunne legge til sine egne oppføringer i kalenderen; for å gjøre avtaler og arrangementer tydelige bruker vi forskjellige farger for hver bruker. For å gjøre dette, når vi legger til en kalenderhendelse, velger vi fargen vår og kommuniserer den til de andre familiemedlemmene, slik at alle har sin egen farge.

Den delte familiekalenderen er klar og vil også være tilgjengelig fra telefonen og nettbrettet ved hjelp av appen Google Kalender og tilknytte kontoen som har tilgang til kalenderen.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan planlegg hendelser i Google- og Gmail-kalenderen din kom igjen hvordan synkronisere Google Kalender for avtaler.

2) Lag en delt familiekalender med Microsoft

Hvis vi ofte bruker Outlook og ønsker å lage vår nye familiekalender på den, er alt vi trenger å gjøre å åpne siden Outlook-kalender og logg på med en Microsoft-konto.

Etter innlogging trykker vi umiddelbart på varen Legg til kalendertrykker vi på Lag en tom kalendergi kalenderen et navn og trykk til slutt på Lagre ned. I vinduet trykker vi på Rediger mine kalenderevelg kalenderen du nettopp opprettet og trykk ned på elementet Del kalender.

Vi legger til Outlook-, Skype-, Xbox-, Microsoft- eller Exchange-e-postadressene til personene vi ønsker skal få tilgang til familiekalenderen, og tildeler tillatelser for endring av kalendere til hver av dem; inviterte personer trenger bare å åpne invitasjonen for umiddelbart å få kalenderen lagt til Outlook-siden deres.

For å gjøre en familiebegivenhet gjenkjennelig, trykk ganske enkelt på elementet når du legger til en begivenhet Flere valg og bruk menyen Kategoriser å tildele en fargekategori til hvert familiemedlem.

Den delte kalenderen vil være tilgjengelig fra Windows (via Mail- eller Outlook-appen), men vi vil også kunne få tilgang til den fra mobil med Outlook-appen (tilgjengelig for Android Og iPhone/iPad).

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan synkronisere Outlook-kalender på Windows 10 og 11 kom igjen hvordan konfigurere Outlook med en eller flere e-postkontoer.

3) Lag en delt familiekalender med Apple

Hvis vi bare har Apple-enheter i familien det er bedre å lage en delt kalender ved å bruke hvert familiemedlems Apple ID-konto, for ikke å spre avtaler og hendelser i separate kalendere.

Nye kalendere for iCloud kan opprettes fra nettstedet iCloud.comåpner tjenesten Kalendertrykk på nederst til venstre på giret og velg Ny kalender. Etter å ha tildelt navnet til kalenderen, trykk på ikonet Kalenderdeling (bølgeformet) ved siden av navnet på den nye kalenderen.

I rullegardinvinduet som åpnes velger vi elementet Privat kalender og legg til Apple-ID-en eller adressen til personene vi vil ha tilgang til den delte kalenderen. Når endringene er fullført, trykk på OK.

Fra nå av, etter å ha akseptert invitasjonen til den nye kalenderen, vil alle se denne delte kalenderen på sine Apple-enheter; Dessverre på denne typen kalender er det ikke mulig å legge til spesifikke farger for individuelle personergitt at fargeendring kun er tillatt mellom ulike kalendere (vi må derfor ha familiebegivenheter alle i samme farge).

Heldigvis er det alltid mulig å integrere Google- og Outlook-kalendere på Apple også, som vist i våre guider på hvordan sette opp en e-postkonto på iPhone og iPad og hvordan Legg til e-postkontoer på Mac.

4) App for å lage delt familiekalender

Hvis vi ønsker å bruke en dedikert app for å administrere en delt familiekalender kan vi stole på FamilyWalltilgjengelig gratis for Android og for iPhone/iPad.

Appen letter i stor grad opprettelsen av en delt familiekalender takket være synkronisering med Google- og Outlook-kontoer; i tillegg til enkel administrasjon av den delte kalenderen, lar den deg også dele handlelister eller gjøremålslister, planlegge oppskrifter, dele tidsplaner for aktiviteter, dele bilder og videoer og finne et familiemedlem.

Andre apper som ligner på FamilyWall kan sees i våre artikler om Agenda, avtaler og påminnelser app for Android og iPhone og på apper for overvåke barnas bevegelser via app.

Konklusjoner

Å dele en familiekalender vil tillate oss holde orden mellom de ulike familieforpliktelsene, samt å kunne planlegge hver familiebegivenhet og involvere også unge og svært unge, som dermed vil ha ansvarsfølelse i å føre og følge med på familiekalenderen.

Å dele kalendere fra ulike nettjenester er mer enn nok, men det virkelige vendepunktet kommer når du fokuserer på en allsidig app som FamilyWallsom integrerer i den en synkronisert delt kalender, en handle- og gjøremålsliste, skoletider, timeplaner for eksterne aktiviteter og til og med en personlig chat, uten å glemme familiemedlemmets plasseringssystem.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan aktiver familiegruppen i Play-butikken for å dele kjøpte apper og filmer kom igjen hvordan aktivere foreldrekontroll og foreldrekontroll på PC og internett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up