Hvordan laste ned fonter for å installere på Windows-PC

Veiledning for å installere nye skrifter på Windows 10 og Windows 11 og nettsteder hvor du kan laste ned gratis skrifter for å endre skrivestiler

En font i typografi og informatikk er det type skrift synlig på trykk og på skjermen. Fontene er derfor i grafiske modeller som vi skriver på datamaskinen: for eksempel på et program som Microsoft Word kan vi alltid velge fonten som skal brukes fra en praktisk rullegardinmeny, for å velge formen på teksten som passer best til dokumentet vi lager.

Svært ofte på kontorer er vi tvunget til å bruke en enkelt spesifikk font for offisielle dokumenter, gitt at denne fonten også er nødvendig for utskrifter og dokumenter som deles via PDF (som må være veldig profesjonell). Dette betyr ikke at fonter ikke kan brukes på jobben: nye og eksklusive fonter lages ofte for bruk i reklamekampanjer eller på personlig tilpassede meldinger.

Hvis vi også ønsker å endre monotonien til tekster som alle er like, vil vi i denne guiden vise deg hvordan installere nye skrifter på Windowsså fra skrive dokumenter og ark på datamaskinen med unik og personlig skrivingspesielt vakker å se på, spesielt hvis vi skriver dokumenter å dele.

LES OGSÅ -> Programmer for å endre alt i Windows

1) Installer nye skrifter på Windows

Installere fonter i Windows 11 og Windows 10 det er alt i alt veldig enkelt, men bare hvis fonten vi vil installere er i formatet .ttf (True Type-skrift).

Etter å ha lastet ned den nye fonten, dobbeltklikk på den for å starte installasjonen i operativsystemet; alternativt kan vi også høyreklikke på filen og velge Installere fra kontekstmenyen.

På Windows 11 installasjonsprosedyren kan også utføres fra menyen Innstillingertrykk WIN+I på tastaturet, trykk opp Tilpasning og dra skriftene til toppen av vinduet (Installer via dra og slipp).
Som en alternativ metode kan vi også trykke på knappen Bla gjennom og installer fonter og last inn spesialtegnene fra nedlastingsmappen.

På slutten av installasjonsprosedyren vil den nye fonten være tilgjengelig for bruk med Word eller andre programmer som har tilgang til fontmappen i operativsystemet.

Installer fonter manuelt

Hvis vi har mange fonter å installere, kan vi også bruke den manuelle prosedyren for å legge dem til systemet; for å fortsette åpner vi Filutforskerla oss gå på banen C:\Windows\Fonts og dra de nye skriftene inn i denne mappen.

2) Hvor kan du laste ned fonter for Windows

Er skriftene i Microsoft Store stygge eller gjenspeiler de ikke våre behov? Heldigvis finnes det flere metoder tilgjengelig for laste ned nye fonter og skrivetegnfor å gjøre dokumentopprettingsprosessen veldig morsom og enda mer profesjonell på noen måter.

Microsoft Store

Den første kilden som brukes til å laste ned fonter er Microsoft Store, som er den offisielle Microsoft-butikken. For å følge denne stien er det tilstrekkelig å ta oss langs stien Innstillinger -> Tilpasning -> Skrifter og trykk på Få flere skrifter i Microsoft Store; alternativt kan vi også ganske enkelt åpne Microsoft Store-appen og søke etter "font" i topplinjen.
Dette vil åpne delen av butikken som er reservert for nye fonter, som kan lastes ned fritt til datamaskinen din ved å trykke på skriften vi ønsker å legge til og til slutt klikke på .

Nettsteder for skrifttyper

I tillegg til Microsoft Store kan vi laste ned nye fonter for Windows ved å besøke forskjellige nettsteder fulle av tegn og fonter for å laste ned gratis fra nettsteder hvilken:

 • FontSpace spesialiserer seg på å dele gratis fonter laget av grafiske designere fra hele verden.
 • Fontekorn som lar deg laste ned gratis fonter som kan brukes til kommersielle formål.
 • Google WebFonts De er Googles anbefalte skrifttyper for nettsteder.
 • FraFont det er et veldig stort nettsted fullt av fonter å laste ned, hvorav mange kan brukes fritt selv av kommersielle årsaker.
 • 1001 gratis fonter det er et gratis nettsted hvis bruk av fonter også er gratis for kommersielle formål.
 • MyFonts med en fin samling fonter å laste ned og med fontgjenkjenningsverktøyet fra bilder.
 • WhatFontIs som lar deg identifisere typen font som brukes på logoer og bilder.
 • UrbanFonts med ulike typer mindre formelle og mer vennlige og lekne karakterer.
 • Søk gratis fonter som, i likhet med de andre, viser den tilpassede forhåndsvisningen.
 • Font Zone hvor du også kan finne klassiske fonter som Garamong, Calibri, Helvetica og andre.
 • HypeForFont er et nettsted med 30 helt gratis fonter å laste ned for alle typer bruk.

For å laste ned nye fonter kan vi også lese forslagene nedenfor:

Vi åpner alle nettstedene og sjekker om fonten vi lette etter for dokumentene våre er til stede.

3) Se alle installerte fonter

Hvis du vil ha dem se installerte skrifter på Windows-systemet åpner du bare Start-menyen, søk etter appen Kontrollpanelendre panelvisningen ved å trykke øverst til høyre Vis etter -> Små ikoner og trykk til slutt på elementet Tegn.

Alternativt kan du se og administrere de installerte skriftene ved å trykke på Start-menyen og klikke på appen Innstillinger og til slutt tar oss langs stien Tilpasning > Skrifter.

På samme skjerm er det mulig å installere nye fonter, hvis de er lastet ned fra andre nettsteder og ikke fra butikken, ved å dra fontfilen inn i den stiplede boksen. Ved å klikke på en av de installerte skriftene er det mulig å avinstallere og fjerne den fra datamaskinen.

Fra samme side kan vi klikke på elementet Få flere skrifter i Microsoft Store, for å laste ned skriftene levert av Microsoft selv. Hvis vi ikke liker å søke vidt og bredt etter vår nye font, kan vi også nøye oss med de som er tilgjengelig fra butikken.

4) Spar blekk med fonter

Hvis vi skriver ut mange dokumenter hver dag kan vi spar blekk i utskriftsprosessen ved å bruke en billigere skriftnoe som betyr at den bruker mindre blekk per tegn på et mikroskopisk nivå.

For å spare blekk på Microsoft Word anbefaler vi å bruke fonter Garamondmen også det tidløse Times New Roman eller fonten Skyvelære de forsvarer seg godt.
La oss unngå fonter som om mulig Arial, Verdana, Comic Sans Og innvirkningmed mindre vi har mye blekk å kaste bort!

For å spare blekk når du skriver ut dokumenter, inviterer vi deg til å lese veiledningene våre Hvilke fonter som skal lagres ved utskrift av dokumenter Og Spar blekk og skriverkassetter.

Konklusjoner

Installere og endre fonter er en veldig enkel operasjon skal utføres på Windows, og med riktig praksis vil vi raskt kunne endre fonter hver gang vi skal skrive ut et viktig dokument eller ønsker å bruke en munter og morsom font (spesielt for å lage invitasjoner eller kort).

Hvis vi er store fans av fonter, anbefaler vi at du også leser våre guider om hvordan endre font og font på Whatsapp, Instagram og Facebook (Android) og på det beste app for å skrive og tegne på bilder (Android og iPhone).

Index
 1. 1) Installer nye skrifter på Windows
  1. Installer fonter manuelt
 2. 2) Hvor kan du laste ned fonter for Windows
  1. Microsoft Store
  2. Nettsteder for skrifttyper
 3. 3) Se alle installerte fonter
 4. 4) Spar blekk med fonter
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up