Hvordan legge til topptekst og bunntekst i Word

Hvordan legge til topp- og bunntekst øverst i et Word-dokument slik at det vises på alle sider

Et av triksene å lære med en gang for de som jobber med Word-dokumenter hver dag, er klok bruk av topp- og bunntekstdvs. de mellomrommene som er mellom teksten og kanten av det virtuelle arket der vi kan sette inn sidetall, notater tatt i artikkelen, men også andre elementer som sammensatte tall eller navnet og kapittelet vi leser i det øyeblikket.

I de følgende kapitlene vil vi vise deg hvordan du bruker topp- og bunntekst i Microsoft WordFokuserer på funksjoner som finnes på PC-versjonen av Microsoft Word (kan lastes ned som forhandlereksemplar eller inkluderes i abonnementet på Microsoft 365) og i mobilversjon av Microsoft Word (som vi husker alltid er gratis).

Hvis vi ikke har en kopi av Microsoft Office på PC, viser vi deg også hvordan du administrerer dem topp- og bunntekst i LibreOffice Writerversjonen tilgjengelig uten betalt lisens og kan brukes av alle uten å bruke noe.

1) Sett inn overskrifter i Word

For å sette inn en overskrift på Word-siden, åpne et hvilket som helst kompatibelt dokument (.doc eller .docx), trykk på øverst i menyen sett inn og klikk på ikonet Overskriftfor å åpne den dedikerte rullegardinmenyen.

I rullegardinmenyen velger vi typen overskrift som skal legges til dokumentet: vi vil se overskriftene vises på alle sidene i dokumentet, bare skriv på dem for å gi en overskrift til dokumentet.

Blant alternativene som vi kan bruke for overskrifter finner vi Flere for første side, Forskjellig for partalls- og oddetallssider Og Vis dokumenttekst; hvis vi vil ha posisjonen til overskriften fra margen, er det bare å endre verdien som vises i feltet Overskrift ovenfra.

2) Sett inn bunntekst i Word

For å legge til bunntekster i dokumentet åpner vi alltid Word, last inn dokumentet som skal endres, gå tilbake til menyen sett inn og denne gangen trykker vi på knappen Bunntekst.

En ny rullegardinmeny åpnes der vi kan velge stilen på bunnteksten fra de ulike modellene som er beskrevet: etter å ha valgt stilen åpnes samme meny som for overskriftene, slik at vi kan tilpasse nedre del av sidene ved å sette inn sidenummeret (standard) og velge hvordan det skal vises (vi kan for eksempel flytte sidetallet til midten).

3) Last ned nye topp- og bunntekster

Hvis vi ikke liker de grunnleggende topp- og bunntekstmalene som finnes i Word, kan vi alltid trykke på elementet Flere Office.com-overskrifter Og Flere bunntekster fra Office.comtilstede i popup-menyene for elementene du nettopp har sett (de som er til stede i menyen sett inn).

Dette åpnes Office-siden dedikert til nye malerslik at vi kan velge nye topp- og bunntekster som passer til dokumenttypen vi lager.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvor du kan laste ned gratis maler for Word, Excel og PowerPoint.

4) Sett inn topp- og bunntekst i Word fra mobil

Bruker Microsoft Word på Android eller opp iPhone/iPad vi kan bruke topptekster og bunntekster selv når vi er borte fra hjemmet, redigere dokumenter lastet opp til OneDrive på farten eller redigere dokumenter lastet ned fra et e-postvedlegg.

Selv om vi ikke har de samme verktøyene som er sett på PC-versjonen, kan vi fortsatt endre eller legge til topptekster eller bunntekster ved å åpne appen, velge dokumentet du vil gjøre endringene på, trykke på det blyantformede ikonet på øverst, og trykk deretter på ikonet Redigere (alltid øverst, i form av en blyant), ved å trykke på menyen Hjem og velge menyen sett innhvorfra vi kan trykke på topptekst- og bunntekstelementet for å endre både på det åpne arket, trykke på interesseområdet og bruke smarttelefon- eller nettbretttastaturet for å gjøre endringene.

På Word mobil har vi laget en guide om hvordan du bruker Office på Android og iPhone gratis.

5) Sett inn topp- og bunntekst med LibreOffice Writer

På hjemmedatamaskiner kan vi også klare oss uten Microsoft Office, som fortsatt er en veldig dyr betalt løsning.

For å spare penger og fortsatt bruke topptekster og bunntekster kan vi stole på gratis og åpen kildekode LibreOffice-suitenedlastbar på alle versjoner av Windows.

For å endre overskriftene med LibreOffice Writer åpner vi dokumentet som skal endres eller oppretter et nytt, trykk på øverst i menyen sett inn og bla til vi finner oppføringen Topptekst og bunntekst.

En sidemeny åpnes der du kan velge mellom de to elementene og, når den nye menyen er åpen, trykker du på Standard sidestil for raskt å sette inn topp- eller bunntekst.

For å bli en ekspert med LibreOffice foreslår vi at du leser guiden vår Bedre funksjoner i LibreOffice sammenlignet med Microsoft Office.

Konklusjoner

Topptekst og bunntekst er svært enkle elementer å legge til et dokument, men forbedrer utseendet betrakteligspesielt på dokumenter beregnet på arbeid eller på personlige skrifter som vi skriver (som romaner, eventyrhistorier osv.).

Med disse elementene vil vi kunne legge til kapittelnummer, tittelen på kapitlet vi leser, sidetallet og andre nyttige elementer under avansert skriving.

Hvis vi jobber mye med Microsoft Word og ønsker å bli ekte eksperter, inviterer vi deg til å lese guidene våre Word-innstillinger for å endre for å spare tid Og Hvordan lage en brosjyre i Word.

Hvis vi derimot ønsker å bruke Microsoft Office gratis, for å unngå å bruke andre gratisløsninger, kan vi fortsette å lese i artikkelen vår Alle måter å bruke og laste ned Office gratis.

Index
  1. 1) Sett inn overskrifter i Word
  2. 2) Sett inn bunntekst i Word
  3. 3) Last ned nye topp- og bunntekster
  4. 4) Sett inn topp- og bunntekst i Word fra mobil
  5. 5) Sett inn topp- og bunntekst med LibreOffice Writer
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up