Hvordan øke hastigheten på Android på hver smarttelefon

Alt du kan gjøre for å øke hastigheten på Android på en hvilken som helst gammel eller ny smarttelefon, hvis den er treg

Millioner av mennesker rundt om i verden bruker Android-smarttelefoner, og selv om de er av forskjellige merker, er det mer eller mindre det samme systemet, med fordeler og ulemper avhengig av versjonen installert av produsenten.

På de dyreste smarttelefonene kjører Android alltid veldig fort selv med mange apper og spill, drevet av en siste generasjons prosessor og med mengder RAM som nå overstiger 6 GB. For mange andre billigere modeller er imidlertid problemet med nedgang gitt, spesielt etter noen måneders bruk (men stol på meg, selv noen avanserte smarttelefoner bremser mye etter noen år!).

En av tingene som brukere absolutt trenger å vite er det Android bremser ned over tid: Dette er uunngåelig, vi kan bare gjøre denne nedgangen mindre tydelig eller nesten umerkelig.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle de enkle og umiddelbare triksene for å få fart på Android, uansett hvilken telefonmodell eller produsent du velger. Gitt vanskeligheten med å få root på moderne telefoner, vil vi prøve å vise deg bare metoder som gjelder uten root-tillatelser.

LES OGSÅ: Ha rask og forsinkelsesfri Android hvis telefonen din er treg

1) Aktiver ytelsesmodus

På gamle og nye Xiaomi-telefoner er det mulig å få en fartsøkning mens du bruker telefonen ved å aktivere Ytelsesmodus. Denne modusen lar deg få mest mulig ut av prosessorhastigheten, slår av alle energisparesystemer og lar apper kjøre raskere, ofrer batterilevetiden.

Hvis Xiaomi-telefonen vår midlertidig trenger en hastighetsøkning, er alt vi trenger å gjøre å åpne hurtigtilgangsmenyen (ved å dra toppmenyen fra øverste høyre hjørne) og trykke på knappen Ytelsesmodus; alternativt kan vi øke hastigheten på Android på Xiaomi ved å ta oss langs stien Innstillinger -> Batteri og flytte energispareindikatoren til Opptreden.

Selvfølgelig bør vi ikke la denne modusen være aktiv lenge, ellers varer ikke batteriet: det er best å aktivere det når vi må spille, når vi starter mange apper samtidig eller når vi ser en film eller TV-serie i streaming.

For å lære mer kan vi lese vår guide til de beste spesialfunksjonene og triksene til MIUI på Xiaomi.

2) Aktiver spillmodus

På mange telefoner er det mulig å dra nytte av en spesiell spillmodus, som øker hastigheten på kjøringen av spillapper ved å fjerne begrensninger på prosessoren og eliminere energisparing for hele spillets varighet (lukking av spillet vil returnere telefonen til hverdagslig ytelse ).

For å aktivere spillmodus åpner du bare applisten eller appen Innstillinger og søk Spill eller Spillemodus; hvis vi har en Xiaomi-telefon åpner vi appen Sikkerhettrykker vi på menyen Spill Turbo og vi legger til appene vi ønsker å øke hastigheten på, slik at vi kan dra nytte av maksimal ytelse mens vi spiller spill mer grafisk krevende Android-spill.

3) Få fart på systemgrafikken

Blant de mange hemmelige triksene for å få fart på Android, er et av de mest effektive å redusere hastigheten på Android-animasjoner, for å gjøre alt mer flytende og jevnt. For å fortsette låser vi opp utviklermuligheterla oss gå videre til ryktene Vindusanimasjonsskala, Skala overgangsanimasjon Og Animatorens varighetsskala og endre innstilt verdi til 0,5x.

På samme skjerm kan vi også aktivere stemmene Styrke 4x MSAA Og Deaktiver maskinvareoverleggfor å oppnå et væskesystem under alle bruksforhold.

4) Endre startskjermen

Hjem-skjermen som tilbys av produsentene på markedet bringer Android-systemet til bremse merkbart etter noen måneder bruk (i noen tilfeller etter noen dager), uavhengig av antall apper eller widgets som er plassert på den.

Et annet effektivt tips for å få fart på Android innebærer derfor endre launcher, velge en launcher som er veldig lett i minnet og har få grafiske effekter; vi kan velge vår nye lette launcher i vår flyguide Raskeste og letteste Android-startere.

5) Start telefonen på nytt med jevne mellomrom

Det første trikset er det mest banale, men det er uten tvil et av de mest effektive: vi starter Android-telefonen på nytt en gang i ukenfor å kunne gjenopprette riktig funksjon av systembufferen og fjerne appene som vi ikke har brukt på lenge fra minnet.

Vi kan utføre denne operasjonen manuelt eller, på moderne telefoner som Xiaomi, kan vi også programmere den ved å ta oss til appen Innstillingerskriv i den øverste søkelinjen Plan og åpne menyen Planlegg strøm på/av.

I skjermbildet som åpnes setter vi inn en utkoblingstid og en kort innkoblingstid, eventuelt om natten: for eksempel kan vi stille inn utkoblingen klokken 5 på mandag og innkoblingen klokken 5 og 2 minutter (alltid på mandag), slik at telefonen er rask resten av uken.

6) Avinstaller sjelden brukte eller ubrukelige apper

Et annet veldig effektivt triks for å få fart på Android innebærer alltid å avinstallere apper som ikke har vært brukt på lenge eller apper som er forhåndsinstallert med telefonen, for å forhindre at de starter i minnet og frigjøre plass i internminnet.

For å avinstallere appene bare ta oss inn Innstillinger -> Apper -> Appadministrasjon og fortsett med avinstalleringen, pass på sorter apper etter bruksfrekvens. Vi kan enkelt fjerne eldre eller aldri brukte apper; hvis jeg er systemapper vi kan fjerne dem bare hvis vi bruker en smarttelefon som Xiaomi eller med noen spesielle apper (som fortsatt krever i root-tillatelser).

7) Bruk Lite-versjonene av appene

Apper utviklet for Android blir stadig tyngre og fulle av funksjoner, noe som gjør dem vanskelige å lansere på telefoner som har mindre enn 8 GB RAM. I dette tilfellet kan vi fokus på Lite-apperlette versjoner av de originale appene (laget for å ta opp svært lite minne), men opprettholder støtte for varsler og hovedfunksjonene.

De viktigste lite appene vi kan laste ned er:

Andre lette apper kan sees i vår artikkel om lette apper for Android.

8) Hold systemet oppdatert

Et annet triks for å øke hastigheten på Android innebærer å alltid holde systemet oppdatert, regelmessig på jakt etter nye systemoppdateringer utgitt av produsenten. Hvis vi aldri har oppdatert systemet vårt, åpner du bare Innstillinger-appen og tar oss dit Telefon info eller Systeminformasjonslik at du kan sjekke versjonen av operativsystemet du bruker.

Mange produsenter oppdaterer regelmessig systemer for å gjøre dem raskere og mer ytelsesdyktige; hvis produsenten vår ikke har gitt noen oppdateringer, kan vi alltid gjøre det oppdater noen Android-komponenter for å gjøre telefonen raskere.

9) Deaktiver Google Assistant

På eldre telefoner kan det være veldig nyttig deaktiver Google stemmeassistent, gitt at den tar opp mye systemminne og alltid lytter, og bruker også batteristrøm. Heldigvis kan vi det Deaktiver Google Voice Assistant i noen få enkle trinn, gjenoppretter et minimum av flyt når vi åpner telefonen eller når vi låser den opp.

Når det gjelder de andre Google-appene, er det bedre å aldri deaktivere dem fordi de kan være avgjørende for hvordan systemet fungerer og for å motta varsler.

10) Tilbakestill enheten

Hvis alle metodene ovenfor mislykkes og du ikke vil rote med å endre systemets ROM, kan vi prøve å tilbakestille enheten fullstendig. Det er ikke ideelt, fordi alle dataene er slettet, men hvis vi har en Sikkerhetskopiering av Android-datadet vil si adresseboken og bildene, vi kan gjøre det enkelt uten å miste noe.

For å gjøre dette, gå til Innstillinger -> System og vi bruker muligheten til å gjøre tilbakestill eller gjenopprett Android-systemet.

11) Bytt system-ROM

Du kan gjøre systemet lettere ved å installere en annen versjon av Androidskreddersydd for mulighetene til telefonen din og fremfor alt fri for ubrukelige apper. LineageOS, den beste Android-ROMen, den er kompatibel med nesten alle telefonmodeller, inkludert Samsung, Xiaomi, Huawei etc. og den er betydelig kraftigere og mer komplett med alle alternativer og enklere å installere enn ROM-ene som tilbys av produsentene.

For å kunne installere den på smarttelefonen vår, følg instruksjonene våre LineageOS-guide for hver telefonfor å prøve å installere det nye systemet selv på svært gamle telefoner eller uten oppdateringer.

Konklusjoner

Triksene som er sett ovenfor kan brukes på alle moderne telefoner, uten for mye fikling og uten å måtte låse opp root-tillatelser (en vanskelig og nå veldig komplisert operasjon å gjøre). Hvis telefonen din er veldig treg, er det alltid verdt å ha triksene i bakhodet frigjør RAM på Androidbegrense bruken av enhetene til et minimum Booster-app (ikke alltid effektive, faktisk bremser de ofte systemet merkbart).

På telefoner som er noen år gamle er mange av triksene ovenfor fortsatt gyldige, men vi må være mer oppmerksomme, fordi det tar svært lite å fylle internminnet og derfor har et alltid tregt system. Hvis vi har mindre enn 128 GB internminne, er det best å følge anbefalingene til punkt og prikke Frigjør plass på Android-minnet ditt og unngå utseendet av feilen for utilstrekkelig plass.

I en annen artikkel kan vi lære hvordan administrere aktive apper i Android og unngå RAM og minnemetning.

Index
 1. 1) Aktiver ytelsesmodus
 2. 2) Aktiver spillmodus
 3. 3) Få fart på systemgrafikken
 4. 4) Endre startskjermen
 5. 5) Start telefonen på nytt med jevne mellomrom
 6. 6) Avinstaller sjelden brukte eller ubrukelige apper
 7. 7) Bruk Lite-versjonene av appene
 8. 8) Hold systemet oppdatert
 9. 9) Deaktiver Google Assistant
 10. 10) Tilbakestill enheten
 11. 11) Bytt system-ROM
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up