Hvordan omgå foreldrekontroll på PC og telefon

Kan foreldrekontroll på telefoner og PC-er omgås? La oss se sammen de beste og absolutt effektive metodene.

Å sette opp filtre og kontrollsystemer på mindreåriges elektroniske enheter er en utbredt praksis, gitt at alle foreldre har en tendens til å være (noen mer, noen mindre) bekymret for mindreårige barn. Men en forelder er det aldri spurte hvor effektiv er foreldrekontrollen du har valgt å bruke? Nettet er fullt av datatriks og et ganske kunnskapsrikt barn eller tenåring kan godt "gjøre det under nesen" på intetanende foreldre uten at de merker noe.

I den følgende guiden vil vi vise deg de beste triksene du kan bruke for å overvinne eller omgå foreldrekontrollen som brukes på PCer, smarttelefoner og nettbrettmed praktiske råd for å forhindre at det spesifikke problemet oppstår og blir utnyttet av smartere barn.

Index
  1. Gratis proxy-servere
  2. Gratis DNS-servere
  3. Obfuskerte VPN-servere
  4. Google Translate som proxy
  5. Omgå Google Family Link
    1. Konklusjoner

Gratis proxy-servere

Hvis kontrollsystemet som brukes på PC-en er basert på blokkering av nettsteder som kan besøkes, kan problemet lett omgås takket være Gratis proxy-servere.

Ved å bruke en proxy kan forespørsler om å se nettsteder omgås håndheves av de enkleste foreldrefiltrene (ofte knyttet til nettleseren eller nettverksinnstillingene) og se praktisk talt alle tidligere blokkerte nettsteder.

For å redusere effektiviteten til dette trikset må vi tilordne, på PC-en som brukes av den mindreårige, en bruker med begrensede tillatelser (slik at han ikke vil kunne sette en proxy på nettverksinnstillingsnivå) og blokk på Hosts-filnivå tilgang til nettsteder som tilbyr en fullstendig online brukbar proxy (som f.eks Gjem meg).

Gratis DNS-servere

Mange foreldre bruker barnefiltrering på nivået av DNS-forespørsler: guder brukes beskyttende DNS-servere på enhetsnivå eller til og med på modemnivå som blokkerer tilgang til nettsteder som ikke er tillatt for mindreårige og til nettsteder som er satt direkte av brukeren.

Disse DNS hindrer nettsteder fra å bli vist på PC og mobilnettleseremen de kan enkelt overvinnes ved å endre DNS-serverne på datamaskin eller på mobile enheter.

Å dempe dette trikset er veldig vanskelig: på PC kan vi alltid bruke noen brukere med reduserte rettigheter for å forhindre endringer i tilkoblinger og DNS-servere, mens for smarttelefoner og nettbrett er det bare å slå av Wi-Fi for å omgå den beskyttende DNS-en og bruke de som tilbys av mobiltelefonoperatøren.

Obfuskerte VPN-servere

Ungdom eller barn som er spesielt kunnskapsrike på datamaskiner kan omgå filtre på tilkoblinger og DNS-forespørsler bruker en gratis vpn-server.

Ved å installere en VPN-klient vil den mindreårige kunne opprette en kryptert og ikke-avskjærbar forbindelse med en VPN-server, som vil fungere som mellomledd for tilgang til nettsider. Med VPN kan nettfiltre omgås veldig effektivt på nettlesernivå, filtrene brukt på modemnivå og også DNS-filtrene, siden VPN tilbyr sine egne DNS-servere for forespørsler til nettsteder.

Hvis filtrene vi har valgt er spesielt kraftige og analyserer HTTP-trafikk for å blokkere uautoriserte forespørsler, kan de mer driftige mindreårige (og dette punktet fortjener å studere datateknikk) kjøpe et abonnement på en premium vpn-tjeneste og bruk i obfuskerte VPN-servere, i stand til å skjule nettforespørsler som tilfeldig trafikk og ikke identifiseres av noen foreldrekontroll. Disse skjulte serverne omgår filtrene som brukes av Kina (veldig kraftige og oppdaterte), enn si foreldrefiltrene!

VPN-servere kan også konfigureres på telefoner og nettbrett: det er ikke bare PC-en som er utsatt, men også enhetene tenåringer bruker mest.

Å redusere dette trikset er praktisk talt umulig (når VPN er installert): Vi må handle oppstrøms før den mindreårige griper muligheten og blokkere installasjonen av nye applikasjoner på datamaskiner og bærbare enheter gjennom avanserte tilsynssystemer.

Google Translate som proxy

Trikset som ingen aner, hemmeligheten som barn og unge har overlevert i noen år! Det ufarlige nettstedet Google Translatei tillegg til å oversette tekster, den kan også fungere som en ekte nettproxy.

Ved å åpne den dedikerte siden og skrive inn nettadressen til nettstedet vi ønsker å besøke foreldrefiltre vil ikke gripe inn, siden nettstedforespørselen administreres av Google-serveren. I tillegg til å se den oversatte siden, kan du åpne Google og gjøre et hvilket som helst søk, selv uten å bruke oversettelsesfunksjonen.

Dette trikset er veldig kraftig, men lett å blokkere: hvis vi mistenker at den mindreårige bruker Google Translate for mye (godt utover de juridiske oversettelsene), er det tilrådelig å blokkere det fullstendig eller bare tillate bruk under tilsyn.

Heldigvis er det mange andre nettsteder for å oversette gratis til alle språkfor ikke å sette studiene i fare.

Omgå Google Family Link

Det mest effektive og kraftige foreldrekontrollsystemet for mobile enheter er uten tvil Google Family Links. Dette systemet viser virkelig alt du gjør på telefonen eller nettbrettet, bruker svært effektive nettfiltre og overvåker til og med appene som er lastet ned eller installert, men ingenting kan motvirke Andre plassdvs. den spesielle funksjonen til separasjon av telefonplassen på Xiaomi-telefoner!

Denne funksjonen oppretter effektivt en ny kryptert bruker som kun er tilgjengelig via et dedikert fingeravtrykk (forskjellig fra det som brukes for hovedkontoen). I Second Space-modus er ikke Google Family Link aktiv (som faktisk er en ny uovervåket konto) og det er mulig å åpne et hvilket som helst nettsted, laste ned hvilken som helst app og bruke en annen Google-konto for å omgå alle filtre.

For å dempe dette trikset vi kjøper ikke Xiaomi-telefoner til en mindreårig; ellers er det bare et spørsmål om tid før den mindreårige oppdager funksjonen Second space og bruker den til å omgå foreldrekontroll.

Konklusjoner

De vi har samlet er etter vår mening de mest effektive triksene som en mindreårig kan bruke for å omgå foreldrekontroll på PC og telefon. Disse triksene deles ofte i hemmelighet mellom mindreårige og foreldre, uvitende om barnas høye dataintelligens (eller list), tror de er trygge med det valgte overvåkingssystemet.

Noen triks er veldig enkle og trivielle, mens andre fortsatt krever datakunnskap for å kunne brukes riktig. Når du er i tvil, la alltid Google Family Link være aktiv på telefoner og nettbrett, unngå Xiaomi-smarttelefoner og bruk kun kontoer uten administratorrettigheter på PC-er.

For å lære mer kan vi også lese guidene våre på effektive metoder for å blokkere tilgang til nettsteder fra PC kom igjen hvordan blokkere uønskede nettsteder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up