Hvordan reparere Windows 10

Hvor enkelt det blir å formatere og reparere Windows 10 og installere Windows på nytt, og eliminere PC-feil

Windows 10 det er fortsatt et av de beste operativsystemene produsert av Microsoft, også for motstanden mot feil og de vanligste problemene. Denne robustheten skyldes også de mange verktøyene du kan reparere systemet med uten å måtte bruke USB-pinner eller optiske plater med Windows-bildet.

Faktisk en Windows-PC i dag formaterer ikke lenger det er nøyaktig å si at den tilbakestiller, den reinstallerer, den tilbakestiller, men alt er automatisk og innen rekkevidde for selv nybegynnere, som faktisk kan gjenopprette Windows selv uten å måtte ringe en tekniker.

I denne guiden vil vi vise deg hvordan reparere windows 10 bruke verktøyene som er gjort tilgjengelig av operativsystemet; for øyeblikket kan vi bruke både metoden som formaterer systemet, men lar personlige filer være intakte, og systemet til å formatere hele Windows, uten å etterlate spor (PC-en returnerer som ny og formatert).

LES OGSÅ -> Gjenopprett viktige filer fra frosne eller ødelagte Windows

1) Reparer Windows ved å lagre dine personlige data

For å reparere Windows 10 uten å miste personlige filer trykker vi VINN+I for å åpne appen Innstillingervelger vi menyen Oppdatering og sikkerhet og klikk til slutt på sidemenyen Restaurering.

Vi klikker på knappen Start finnes under avsnittet Tilbakestill PC-en og for denne delen av guiden velger vi stemmen Behold filene mine; Deretter vil vi se Windows-nedlastingsvinduet vises, der vi må velge Lokal reinstallasjon eller Last ned via sky (sistnevnte er å foretrekke for å få en ren og oppdatert Windows 10).

Etter noen timer vil vi ha Windows 10 formatert som nytt, uten spor etter den forrige installasjonen, men med de personlige filene på plass. Programmene og appene må fortsatt lastes ned på nytt igjen, kanskje denne gangen basert på åpen kildekode-programmer eller ai bærbare programmer.

2) Reparer Windows ved å slette alt

Hvis vi i stedet ønsker å slette alt som finnes på Windows (kanskje for selge den bærbare datamaskinen trygt på eBay eller andre salgssider) belønner vi VINN+Ila oss komme tilbake på banen Oppdatering og sikkerhet -> Gjenoppretting og trykk på igjen Start finnes under avsnittet Tilbakestill PC-en.

Denne gangen velger vi som et alternativ Fjern alt; i det nye vinduet velger vi Last ned via skyentrykker vi på Endre innstillinger og vi aktiverer bryteren under varen Rene data?så fra formater hele stasjonen og gjør det nesten umulig å gjenopprette data på datamaskinen.

Når du er klar, trykk Neste og bekreft den totale formateringen av Windows 10; denne prosessen kan ta mange timer, men bortkastet tid på formatering er en ekstra sikkerhet for å forhindre at noen gjenoppretter de personlige filene på datamaskinen vår.

3) Reparer Windows 10 fra gjenopprettingsmiljøet

Hvis Windows 10 fryser ved oppstart eller fortsetter å starte på nytt, kan vi formatere systemet fra systemets innebygde gjenopprettingsmiljø. Den vil vises etter 4 tvungen omstart av Windows eller (fra påloggingsskjermen) ved å trykke VINN+L og holder nede SKIFTE mens vi velger knappen Avslutning > Start på nytt.

Klikk på i skjermbildet som vises feilsøking og velg elementet Tilbakestill PC-en. Prosedyren er helt lik den som vises fra Innstillinger-menyen: vi kan velge om vi vil beholde våre personlige filer (Behold filene mine) eller utfør en fullstendig formatering (Fjern alt), for å returnere den interne disken til sin opprinnelige tilstand.

4) Reparer Windows 10 fra USB-pinne eller DVD

Hvis Windows 10 ikke en gang starter med gjenopprettingsmiljøet (en sjelden, men ikke umulig hendelse), krever den eneste måten å formatere systemet på bruk av en tom USB-pinne på minst 16 GB eller en tom DVD for å brenne, både til brukes på en PC som fortsatt fungerer.

Når den aktuelle datamaskinen er gjenopprettet, åpner vi en nettleser på den Windows 10 nedlastingsside og trykk på knappen Last ned verktøyet nåtilstede under seksjonen Vil du installere Windows 10 på PC-en din?

Det offisielle Microsoft-verktøyet for å lage installasjonsmedier for Windows 10 vil bli lastet ned. Når det er lastet ned, åpner du verktøyet, venter noen sekunder og fortsetter ved å trykke på Aksepterer og så videre Lag installasjonsmedier.

La oss presse på Etter deg og på neste skjerm fjerner vi haken på elementet Bruk alternativene som er anbefalt for denne PC-en og sørg for at du setter verktøyet til å installere Windows 10 på italiensk og med 64-bits arkitektur (i rullegardinmenyen Arkitektur vi velger 64-biters (x64)).

Vi trykker på igjen Etter deg og i den nye skjermen velger vi om vi skal lage installasjonsmediet på en USB-pinne eller om vi vil lage et ISO-bilde for å brenne senere.

Prosedyren endres åpenbart basert på vårt valg:

  • minnepenn: sett inn en tom USB-pinne i en stikkontakt med samme navn på datamaskinen, sett en hake på dette elementet;
  • ISO-filer: en ISO-fil vil bli opprettet for å lagres i en hvilken som helst mappe på datamaskinen og som vi kan brenne på en tom DVD ved hjelp av en brenne program.

Når vi har opprettet støtten vår, setter du den inn på den ikke-fungerende PC-en, starter den og la oss endre oppstartsrekkefølgenslik at du kan velge USB-pinne eller DVD.

Reparasjon fra ekstern støtte

Etter å ha valgt riktig destinasjon vil installasjonsprosedyren for Windows 10 starte: i den første skjermen trykker vi på Egendefinert: Installer kun Windows (avansert alternativ).
En skjerm åpnes med partisjonene på harddisken eller SSD-en; vi velger alle partisjonene en om gangen og trykker videre Sletttil vi får en enkelt partisjon kalt Utildelt plass.

Nå kan vi endelig formatere datamaskinen ved å velge denne enkeltpartisjonen og trykke ned Etter degså fra installer Windows 10 med en ren installasjon.

Konklusjoner

Windows 10 kan enkelt repareres uten engang å måtte ringe en tekniker eller ta datamaskinen for å få hjelp: bare følg den beste prosedyren for PC-en vår, velg om du vil lagre personlige data eller om du vil slette alt og returnere med Windows 10 så godt som nytt (uten spor etter at vi har passert) .

For å unngå å miste dine personlige filer med en av prosedyrene beskrevet i veiledningen, anbefaler vi at du oppretter sikkerhetskopier av filene dine som beskrevet i våre guider Slik sikkerhetskopierer du filer i Windows 10 Og Beste programmer for å lage gratis automatiske og inkrementelle sikkerhetskopier.

Hvis vi i stedet for fullstendig formatering ønsker å bruke gjenopprettingspunkter for å gjenopprette funksjonaliteten til PC-en, inviterer vi deg til å lese artikkelen vår Gjenopprett Windows-systemkonfigurasjonen hvis PC-en ikke fungerer i dag.

For mer informasjon kan vi også lese alle måter å reparere Windows 10 og lage gjenopprettingsdisk.

Index
  1. 1) Reparer Windows ved å lagre dine personlige data
  2. 2) Reparer Windows ved å slette alt
  3. 3) Reparer Windows 10 fra gjenopprettingsmiljøet
  4. 4) Reparer Windows 10 fra USB-pinne eller DVD
    1. Reparasjon fra ekstern støtte
    2. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up