Hvordan rydde opp i en treg Mac ved å slette ubrukelige filer og apper

Index
 1. 1) Sjekk gjenværende ledig plass
 2. 1) Tøm papirkurven automatisk
 3. 2) Optimaliser diskplass
 4. 3) Lagre personlige filer på iCloud
 5. 4) Slett flere språk
 6. 5) Bruk eksterne apper for å fjerne søppelfiler
 7. 6) Bruk nett- og strømmetjenester mer
 8. 7) Fjern alle unødvendige apper
 9. 8) Fjern dupliserte filer
 10. 9) Rengjør Mac-en din grundig
  1. Konklusjoner

Går du tom for plass på Mac-en? La oss se alle metodene og appene som er tilgjengelige for å frigjøre plass på Mac-en.

Selv om Mac-maskiner har en tendens til å alltid være veldig raske og raske, er internminnet begrenset, og etter noen år med konstant bruk kan det godt være så fullt at det ikke har plass til nye filer. På Mac-er finner vi midlertidige filer, søppel og foreldede filer og store filer som kan redusere hastigheten på Macen betydelig. når den totale minnekapasiteten overstiger 80 %.

For de som har en treg Mac, kan du prøve å forbedre situasjonen eliminerer unødvendige filer og apper uten å måtte slette personlige filer; på denne måten vil vi kunne fortsette å bruke Mac-en med høyest mulig hastighet uten å frykte at plassen kan gå tom når som helst.

LES OGSÅ -> Hvordan optimalisere Mac og vedlikeholde MacOS

1) Sjekk gjenværende ledig plass

Før du gjør noen rengjøring på Mac-en kan det være lurt å sjekke hvor mye restplass som er tilgjengelig i internminnet, for å få en ide om hvor mange ting vi trenger å slette og hvor mye plass det er nødvendig for å gjenopprett med verktøyene vi vil se i de påfølgende kapitlene i veiledningen.

For å sjekke gjenværende plass på Macen, trykk på ikonet for bitt eple øverst til venstre og trykk på Systeminnstillingertrykker vi sidelengs på menyen Generell og til slutt åpner vi menyen Rom.

I det nye vinduet vil vi se plassen som er opptatt av systemet og filene: øverst vil vi også ha en indikasjon på hvor mye plass vi har okkupert og, i den grå delen av linjen, også gjenværende plass.
Fortsatt på samme skjerm kan vi umiddelbart sjekke hva som tar så mye plass: alle elementene på skjermen er i rekkefølge etter plass, med øverst kategorien av filer som tar opp mest plass (f.eks. applikasjonermen kan være en hvilken som helst annen filtype).

Denne skjermen er også utgangspunktet for deg bruk rengjøringsverktøyene som er innebygd i Mac-engitt at det er mulig å aktivere automatisk tømming av søppelet, optimalisere plassen som opptas av Apple TV og optimalisere plassen ved å slette bilder, filer og meldinger som allerede har en kopi lagret i iCloud.

1) Tøm papirkurven automatisk

Den første funksjonen å aktivere for gjenopprette plass på Mac-en er den automatiske tømmingen av søppelet, som kan gjenopprette flere GigaByte plass på Mac-ens innebygde stasjon.

For å fortsette, la oss ta veien Apple -> Systeminnstillinger -> Generelt -> Lagring og trykk på Aktiver-knappen ved siden av elementet Tøm papirkurven automatisk.

Fra nå av elementer som har vært i papirkurven på Mac i mer enn tretti dager vil automatisk bli slettet; Hvis vi trenger å gjenopprette noen filer, anbefaler vi deg derfor å handle før fristen, kanskje med jevne mellomrom sjekke for tilstedeværelsen av filer som er slettet ved en feil.

2) Optimaliser diskplass

Macen din kan optimalisere plassen som tas opp av filmer og TV-serier som vi allerede har sett på Apple TV, for å gjenopprette hurtigbufferen og de midlertidige filene som ble generert mens du så på Apple-strømmetjenesten.

For å fortsette er alt vi trenger å gjøre å ta oss selv langs stien Apple -> Systeminnstillinger -> Generelt -> Lagring og trykk på Optimaliser-knappen ved siden av elementet Optimaliser plass.

Alternativt kan du installere et program som heter Diskinventar som skanner harddisken og viser hvilke filer og mapper som tar mest opp.

Når den er installert i systemet ditt det vil være lett å forstå hva du skal slette for å spare plasssiden mappebanene der de største filene er plassert vil vises, selv med en grafisk visning, for å vite hva som tar så mye plass på vår Mac. Bare følg banene med de største dimensjonene for å finne hva som tar opp all den plassen og fortsett med kansellering.

La oss være forsiktige med hva vi sletter: noen veldig store filer er systemfiler som er nødvendige for at Mac-en skal fungere, så vi får bare hendene i brukermappene eller i Nedlastinger for å være på den sikre siden.

3) Lagre personlige filer på iCloud

Hvis vi bruker iCloud som backup plass kan vi optimer plassen på Mac-en din ved å arkivere større filer som allerede er synkronisert (dvs. det er allerede en kopi på nettområdet), for å ha mer plass til nye filer.

For å fortsette, la oss alltid holde oss på banen Apple -> Systeminnstillinger -> Generelt -> Lagring og trykk på knappen Lagre i iCloud. I det nye vinduet som åpnes sjekker vi oppføringene Skrivebord og dokumenter, Foto Og Meldinger og til slutt trykker du på Arkiver til iCloud for å fullføre.

Denne metoden lar deg arkivere alle filer, bilder og meldinger, og bare beholde nylige filer og optimaliserte bilder på Mac-en, og dermed spare mye plass på Mac-en og øke hastigheten på systemet.

4) Slett flere språk

Det er verdt å sjekke ut Hvor mange språk er installert på din Mac og, om nødvendig, fjern de ubrukte, og la bare de italienske og engelske. For å velge språkene som skal fjernes kan du bruke et eksternt program kalt Enspråklig.

Vi velger språkene vi vil fjerne og klikker Fjerne for å frigjøre mye plass fra Macens interne minne.

For å administrere Mac-en din riktig, behold bare italiensk og engelsk på operativsystemet, noe som alltid kan være nyttig i tilfelle problemer eller uoversatte advarselsvinduer (veldig sjelden på Mac-maskiner).

5) Bruk eksterne apper for å fjerne søppelfiler

For å slette midlertidige filer, søppel og alt som er foreldetVi kan bruke CCleaner for Macet av de mest populære programmene for Windows-PCer, også tilgjengelig for Mac.

Denne appen skanner datamaskinen din og den er også i stand til å gjenvinne mye plass, avhengig av hvor mange soner som er valgt. Vi vil dermed kunne eliminere de midlertidige filene til mange programmer (inkludert installerte nettlesere) og gjenopprette like mye plass akkurat som det skjer på Windows ved å bruke det samme programmet.

6) Bruk nett- og strømmetjenester mer

Med hensyn til iPhoto Det er også en god idé å tømme applikasjonens søppelbøtte og deaktivere den fra iCloud-preferanser bildestrømming for å unngå for mange kopier av bilder.

Som nevnt i ikke-Mac-spesifikke artikler, er det ikke lenger verdt å ha tonnevis av sanger og musikk på PC-en din når du kan lytte til hver sang, gratis, med programmer som Spotify. I denne forbindelse skrev jeg veiledningen for bruk Spotify i stedet for iTunesi hvert fall for å høre på musikk på datamaskinen.

Bilder kan også organiseres i et annet program enn den tunge iPhoto, og dra nytte av nettapper for å lagre bilder eller integrert Google Disk på Mac.

7) Fjern alle unødvendige apper

Ubrukte apper bør avinstalleres med tanke på det Mange apper finnes online-alternativer som fungerer direkte fra nettleseren.

For å rense programmer på Mac-en kan du installere programmet Appcleaner som lar deg fjerne dem fullstendig, inkludert de midlertidige filene og installasjonsfilene som hvert program uunngåelig oppretter.

For å bruke den, drar du bare programmet du ønsker å fjerne direkte fra Launchpad inn i vinduet for å fortsette med fullstendig avinstallering.

8) Fjern dupliserte filer

Det er ikke noe verre i ser at Macens plass reduseres på grunn av dupliserte filer. Disse dupliserte filene samler seg på Mac-en og kan over tid bli så mange at de bremser systemet.

Heldigvis kan vi bruke et program som Gemini 2utstyrt med en kraftig søkemotor som umiddelbart kan vise filer som har samme navn, filer som opptar samme mengde plass og til og med filer som har samme Hash (dvs. de er identiske, derfor duplikater).

Programmet er trygt og vil alltid be om bekreftelse før du sletter personlige filer: bare sjekk hvilke filer som er identifisert på slutten av skanningen og velg hver gang hva du vil slette og hva du vil beholde.

9) Rengjør Mac-en din grundig

Til rydde opp i en treg Mac ved å eliminere ubrukelige filer og apper kan vi også stole på et program som CleanMyMacet av de beste programmene i kategorien og et uunnværlig verktøy for alltid å holde Mac-systemet rent.

Ved å installere dette programmet vil vi kunne rengjør systemet fra unødvendige filer, tøm hurtigbufferen til installerte nettlesereslett dupliserte og ubrukelige filer, identifiser store filer og rens systemet med et presisjonsnivå som er større enn noe program du har sett før.

Konklusjoner

På slutten av dagen er det ikke engang så vanskelig å rydde opp i en treg Mac: mange verktøy er allerede til stede i systemet og er svært effektive, spesielt når plassen er okkupert med mer enn 80 %. Hvis de integrerte verktøyene ikke er nok, kan du alltid bruke en av appene som vises i veiledningen, som er i stand til å finne ubrukelige filer, midlertidige filer og dupliserte filer.

Ingenting stopper oss fra å koble til en stor ekstern USB-harddisk til Macslik at du kan ha ekstra plass til filene dine uten å slette noe fra den primære disken.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan importere bilder fra smarttelefon til Mac og hvordan få automatiske eller manuelle Mac-oppdateringer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up