Hvordan sette opp din egen e-postserver på en Windows-PC

Det overrasker neppe noen i dag at de mest populære nettpostleverandørene, inkludert Gmail, Yahoo og Outlook, rutinemessig skanner e-poster. Faktisk, som det sies: » Hvis du ikke er forbrukeren, er du produktet. «

Bør personvernelskere bare gi etter for kraften til store dataselskaper? Ikke når det finnes så mange gode alternativer til populære nettpostleverandører. Hvis du er villig til å lære hvordan du lager en grunnleggende e-postserver, vil du bli overrasket over hvor sikker og privat e-post kan være.

Her vil vi vise deg hvordan du kan være vert for din egen e-postserver på din Windows-PC.

Den enkle veien ut – hMailServer

hMailServer er en av de beste gratis og åpen kildekode-e-postservere for Windows. Det brukes ofte av Internett-leverandører, myndigheter, utdanningsinstitusjoner og mer. Appen kommer med innebygd spamkontroll fra SpamAssassin og støtter rask og enkel nedlasting/installasjon.

Når du har lastet ned, kjør installasjonsprogrammet. På neste skjerm, velg "Server" bare hvis du vil at din lokale datamaskin skal fungere som en server. Hvis du har satt opp en server et annet sted, velg bare "Administrative verktøy" for å administrere den serveren eksternt.

Du må angi et passord under installasjonen. Skriv det ned et sted fordi du trenger det hver gang du kjører appen.

Når kontrollpanelet er åpent, skriv inn et nytt nettsteddomene (med SMTP aktivert av en vertsleverandør). Etter å ha opprettet domenet, gå til "Protokoller" etterfulgt av "SMTP". Her må du angi det lokale vertsnavnet som "localhost".

Til slutt klikker du på alternativet "Kontoer". Her kan du opprette en e-postadresse som du trenger forhåndstilgang til et toppnivådomenenavn og dets DNS-innstillinger for. I utgangspunktet, hver gang du sender en e-post, blir meldingen først lagret i hMailServer og deretter kringkastet til DNS IP-adressen.

DNS-innstillinger er lett tilgjengelige fra kontrollpanelet til ethvert kjøpt domene. Du må oppdatere Mail Exchange (MX)-postene for domenet. Den nøyaktige prosedyren for å oppdatere MX-poster varierer fra domene til domene. For eksempel har oppdatering av en detaljert MX-post for et domene kjøpt fra GoDaddyforklart her.

Du kan også aktivere alternativer for autosvar, videresending, grålisting, DNS-svartelisting og mer i hMailServer. Men vi vil lagre disse alternativene til neste trinn. Når e-postserveren din er satt opp riktig, trenger du en klient som Thunderbird eller Outlook Express for å lese/skrive disse e-postene.

Sette opp vertsbasert e-post med Thunderbird Client

Last ned og installer mozilla thunderbird. Du må umiddelbart opprette en e-postkonto der. Bruk samme e-post-ID og passord som du vanligvis ville brukt med webverten.

Du vil snart bli bedt om å gå til neste skjermbilde, hvor du må velge "Manuell konfigurasjon" for å finjustere Thunderbird-klientinnstillingene.

På dette stadiet må du sette opp din eksisterende e-postkonto. Vertsnavnet til serveren må være "localhost", siden du tidligere har aktivert disse innstillingene med hMailServer. I henhold til hMailServer-retningslinjene, bruk "143" for IMAP-porten, "993" for IMAP over SSL/TSL, og "465" eller "587" for SMTP-porten.

Du kan også endre serverinnstillingene fra Thunderbird-kontoen. Når e-postadressen er satt opp med klienten, kan du begynne å bruke e-posttjenesten til den nye webverten.

Du kan bruke Thunderbird-e-postklienten til å kjøre så mange private e-postforekomster på hMailServer du vil. E-postserveren er oppe og går og konfigurert med den opprinnelige e-posten.

Som et valgfritt trinn vil du kanskje ha en webmail-funksjon som fungerer med den nye e-postserveren for å få tilgang til e-postmeldinger mens du er på farten. SquirrelMail er en av de mest populære webmail-klientene blant IT-administratorer. Den har et filbasert (Perl-basert) konfigurasjonssystem for filbasert konfigurasjon. trinn skissert her. I tilfelle du ikke klarer å kjøre oppsettet, kan du endre hMailServer-verdier manuelt.

konklusjon

Å være vert for en e-postserver på egen hånd krever noen forholdsregler og vedlikeholdsinnsats. Først av alt er det veldig viktig at domenet og serverens IP har god anseelse. Du må holde styr på om server-IP-en din er på en slags offentlig svarteliste. for å finne ut om du virkelig kommer til å få problemer. Noen ganger svartelister nettpostleverandører som Gmail e-poster som kommer fra en bestemt servers IP-adresse på grunn av feil DNS-innstillinger.

Har du vurdert å gå for din egen e-postserver? Hvilke løsninger har du brukt?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up