Hvordan skjule bilder på PC

Har vi bilder som vi ikke vil at andre PC-brukere skal se? La oss se hvordan du skjuler dem fra søk og gjør dem usynlige

Hvis vi har bilder å skjule på datamaskinen vår, kan vi bruke verktøyene som er integrert i Windows for å bruke lysbeskyttelse eller stole på avanserte krypteringssystemer, som kan gjøre enhver tilgang til bildene umulig uten vår tillatelse.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du effektivt skjuler bilder på PCbruker for dette formålet kun gratis programmer som er tilgjengelig på alle PCer med Windows 10 eller Windows 11 som operativsystem.

1) Skjul bilder via Windows

Hvis vi ikke har store forventninger til å skjule bildene (så lenge de ikke er synlige i filutforskeren) kan vi skjule dem ved å sette dem inn i en hvilken som helst mappe i Windows, høyreklikke på denne mappen, trykke på Eiendom og i fanen Generellkryss av for elementet Skjult.

Mappen vil forsvinne fra Filutforsker og vil ikke lenger være synlig; For å se den eller skjule den helt (hvis den er synlig i halvgjennomsiktig), trykk på øverst Utsiktla oss gå til Vis-menyen og sjekke (eller fjerne haken) fra elementet Skjulte elementer.

Administrering av skjulte elementer kan også oppnås fra File Explorer-innstillingene, som vist i veiledningen på mappealternativer for å endre.

I en annen guide kan vi også oppdage metodene for finne skjulte filer i Windows.

2) Skjul bilder med Personal Vault (OneDrive)

Den første metoden er veldig enkel og lett å finne ut for de som har et minimum av datakunnskap. For å beskytte bilder med kryptering kan vi bruke Personlig hvelv-funksjontilgjengelig i OneDrive-mappen på Windows 11 og Windows 10.

For å bruke denne krypterte mappen vi får tilgang til OneDrivela oss gå til OneDrive-mappen (fra Start eller Filutforsker), trykk på Personlig hvelvbekrefter vi bruken av Microsoft-kontoen og låser opp den hemmelige plassen der du kan lagre bildene.

Bildene som finnes i dette skyrommet vil bli skjult og kryptert hvis det går 10 minutter uten å åpne hvelvet eller hvis vi blokkerer PC-en: hver gang vi åpner mappen vil vi bli bedt om Microsoft-passordet (selv om vi kan øke tilgangen med defingeravtrykk, PIN-kode eller med ansiktsgjenkjenning av Windows Hello).

For maksimal sikkerhet for ditt personlige hvelv foreslår vi at du også aktiverer det Microsoft totrinnsverifiseringfor å forhindre at noen får tilgang til OneDrive og Secret Vault fra andre PCer eller enheter.

3) Skjul bilder med 7-Zip

En annen veldig effektiv metode for å skjule bilder på datamaskinen er 7-zipfil- og mappekomprimeringsprogrammet som er i stand til å kryptere alt innhold og gjøre det effektivt usynlig for alle som ikke kjenner passordet.

For å skjule bildene laster vi ned 7-Zip på PC-en (også i Bærbar versjonuten installasjon), åpner vi programmet, velg mappen som skal krypteres fra den integrerte filutforskeren, trykk på Legg til øverst, la oss sørge for at filformatet er 7zskriver vi inn et passord i feltet Krypteringvi bekrefter passordet, vi sjekker oppføringen Den krypterer også filnavnet og trykk OK for å starte kryptering.

En fil med utvidelsen 7z vil bli generert som kan åpnes med 7-Zip eller andre programmer for å administrere komprimerte filer; når du åpner den komprimerte filen vil ingenting av innholdet vises, og vi må angi passordet (valgt under opprettelsen) for å vise alle de skjulte bildene.

4) Skjul bilder med VeraCrypt

Hvis vi er ute etter absolutt sikkerhet og ønsker å skjule mange bilder kan vi stole på VeraCryptprogrammet som lager krypterte safer som kan monteres som om de var eksterne disker.

Etter å ha installert programmet på PC-en (også i dette tilfellet kan vi fokusere på Bærbar versjon) åpne den, trykk på knappen Lag et volumvelger vi Opprett kryptert beholderfilvi lager et standardvolum, vi velger en bane for å lagre containerfilen, vi velger kryptering AES (Tofisk) og som en forvirringsalgoritme SHA-512velg størrelsen på beholderfilen (også basert på antall bilder vi ønsker å skjule), skriv inn et sterkt passord, flytt musen tilfeldig til tilfeldighetslinjen er fylt og bekreft ved å trykke Format.

Bildene er nå skjult i en ukrenkelig kryptert volum; for å se de skjulte bildene åpner vi igjen VeraCrypttrykker vi på Velg Filvelg den krypterte filen som ble opprettet akkurat nå, klikk på en av bokstavene som er tilgjengelige øverst, trykk på Monter og skriv inn passordet for å montere den krypterte beholderen som om den var en PC-disk; for å skjule alt igjen bare trykk på Demonter alt i søknaden.

På VeraCrypt kan vi lese vår guide på hvordan kryptere en USB-pinne med VeraCrypt.

Konklusjoner

Hvis vi har mange bilder å skjule på PC-en kan vi velge riktig metode ut fra hvilket hemmelighold vi ønsker å oppnå for bildene.

Hvis vi bare vil at bildene ikke skal være synlige, bruker du bare Windows og den spesifikke funksjonen for å skjule mappene; hvis vi frykter å miste bilder, kan vi også bruke OneDrives personlige hvelv, og skjule bildene i skyen; hvis vi i stedet trenger et avansert nivå av sikkerhet og personvern vi anbefaler å bruke 7-Zip eller VeraCrypt for å kryptere bildene du vil skjule.

Fortsatt om emnet personvern kan vi lese guidene våre om hvordan du setter inn filer i andre filer for å skjule dem kom igjen hvordan skjule en hel disk eller partisjon.

Index
  1. 1) Skjul bilder via Windows
  2. 2) Skjul bilder med Personal Vault (OneDrive)
  3. 3) Skjul bilder med 7-Zip
  4. 4) Skjul bilder med VeraCrypt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up