Hvordan skjule datamaskin- og TV-kabler

Index
  1. 1) Bruk trådløse tilkoblinger
  2. 2) Stream innhold trådløst
  3. 3) Fjern TV-antennekabelen
  4. 4) Bruk kapper og kabelkanaler
  5. 5) Bruk kabeloppsamlingsrør
  6. 6) Bruk TV-stativ (VESA og pidestaller)
    1. Konklusjoner

Tips for å skjule datamaskinkabler, kabeldeksler og løsninger for å unngå for mye rot fra sammenfiltrede ledninger

Til tross for flere tiår med teknologisk fremgang i hvert hjem er det en stort problem forårsaket av datamaskiner, TV-er og andre elektroniske enheter: kabler.

I en typisk situasjon kan vi ha elektriske kabler på soverommet eller stuen som kobler sammen følgende tilbehør: skjerm, modem, datamaskin, TV, skriver, mobiltelefonlader, høyttalere og høyttalere.

I tillegg til disse kan det være kabler som kobler datamaskinen til skriveren, med skjermen, musen, tastaturet og høyttalerne, modemet. TV-en i seg selv kan generere en stor mengde kabler, etter å ha koblet til en DVD-spiller eller Blu-Ray-spiller, en spillkonsoll (PlayStation eller Xbox), en set-top-boks eller andre enheter.

Alt dette genererer et uløselig virvar av kabler, vanskelig for noen å administrere og fremfor alt veldig stygg å se i nærheten av møbler eller i stuen; i denne guiden vil vi vise deg hvordan skjule datamaskin- eller TV-kablerfor å minimere den visuelle påvirkningen av kablene og oppnå mer orden og et design som er desidert mer behagelig å se på.

LES OGSÅ: Forskjeller mellom typer datakabler, porter, stikkontakter og kontakter

1) Bruk trådløse tilkoblinger

De eneste faste kablene som vil forbli til stede på TV og PC er strømkabelen, antennekabelen (som vi imidlertid kan bytte ut, som vi skal se senere) og videosignalkabelen; resten av kablene vi bruker kan ikke lenger erstattes med trådløse enheter eller eksterne enhetersom fungerer ved hjelp av Wi-Fi eller Bluetooth-teknologi.

På TV-er kan vi redusere rotet med kabler til et minimum ved å bruke Bluetooth-tilkoblingen for lyd: vi kan faktisk koble til en Bluetooth lydplanke eller a sett med høyttalere med trådløs tilkobling.

På stasjonære datamaskiner kan vi redusere antall kabler ved å bruke en trådløst tastatur og mus settfra PC-høyttalere med Bluetooth og koble til en Wi-Fi-skriver; hvis PC-en som er i bruk ikke har en Bluetooth-tilkobling, kan vi enkelt integrere den ved hjelp av en USB Bluetooth-adapter.
Bruker disse enhetene vi vil drastisk redusere antall kabler på baksiden av PC-en. Hvis vi trenger å koble til en smarttelefon, kan vi direkte bruke datamaskinens Bluetooth, for å minimere tilstedeværelsen av tungvinte kabler.

På TV og Smart TV Imidlertid er antallet kabler allerede minimalt (i hovedsak bare strømkabelen og antennekabelen) og de eneste enhetene som nødvendigvis krever en kabeltilkobling er vanligvis dekodere (for Sky eller Tivusat ), hjemmekinosystemer og konsoller (PlayStation og Xbox) .

2) Stream innhold trådløst

En annen effektiv metode for å eliminere kabler på TV-en innebærer å overføre multimedieinnhold fra smarttelefonen til TV-en uten å bruke en kabel, ved hjelp av teknologi Miracast, Apple AirPlay eller Google Cast for overføring av innhold.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du caster smarttelefonskjermen på TV kom igjen hvordan sende video fra smarttelefon til TV via wifi.

Hvis vi i stedet ønsket å bruke fjernsynet som trådløs sekundær dataskjermfølg bare trinnene beskrevet i veiledningen vår om hvordan bruk TV-en som en trådløs sekundærskjerm for PC-en.

3) Fjern TV-antennekabelen

Med TV-antennen tilkoblet vil vi kunne se digitale bakkenettkanaler, men vi kan også enkelt eliminere antennekabelen ved å bruke Fire TV Stick eller Chromecast som avspillingsenheter for digitale bakkenettkanaler som sendes i strømming.

Uansett hvilken enhet som er valgt, kan vi se digitale bakkenettkanaler ved å installere appene RaiPlay Og Mediaset Infinity, og dermed få tilgang til de mest sette TV-kanalene. For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan se TV-kanaler på Chromecast (uten antenne).

4) Bruk kapper og kabelkanaler

Hvis det er mange kabler eller vi også ønsker å skjule de elektriske kablene og videosignalkablene, må vi bruke dem til dette formålet mantler eller kabelkanalerfor å holde kablene tett sammen og forbedre orden (bare et tykt "rør" som inneholder alle kablene vil være synlig).

Den beste kabelkapper Og kabelkanaler de kan finnes på Amazon til priser tilgjengelig for alle.

Etter kjøpet trenger vi bare å samle alle kablene og pakke dem inn i kappen; for kabelkanalene må vi først feste dem til veggen og deretter føre kablene inn i dem, slik at frontdelen gli.

5) Bruk kabeloppsamlingsrør

Kabelsamleren er et rør som du fører kablene gjennom for å skjule dem; Det er ikke det mest estetisk tiltalende, men det er bedre enn å holde alle kablene adskilt og synlige. DE beste kabelrør de kan sees på Amazon til rimelige priser.

Ved å bruke kabelholderen ligger vanskeligheten i å gjøre dem like lange for å få dem inn i røret og få dem ut med riktig lengde. Jeg ville unngå fastmonterte kabelholdere, foretrukket i stedet myke kabelgjennomføringer, laget av mesh eller med fjæreffekt.

6) Bruk TV-stativ (VESA og pidestaller)

En annen metode for å skjule kabler godt innebærer bruk av TV veggfesterogså kalt VESA.

Ved å feste denne støtten på en støtte og feste den på baksiden av fjernsynet, vil vi kunne skjule alle kablene bedre, spesielt hvis stikkontakten og antenneuttaket er i umiddelbar nærhet (det blir faktisk som en opphengning). bilde, uten noen synlig tråd).

For å hjelpe oss med å skjule ledningene til en TV hang på en VESA-støttekan vi bruke enkle kabelbånd eller bruk veldig små kabler.

Buntebånd er grunnlaget for hver kabelhåndteringsløsning. Et kabelbånd er den billigste måten å sette de forskjellige kablene sammen og behandle dem som om de var én slik at de i det minste ikke føles rotete. Problemet med buntebånd er at når kablene er bundet sammen, må du løsne alle de som er samlet for å skille en av dem.

Alternativt kan vi bruke en TV-benksom fungerer som et lite TV-skap, men tilbyr forhåndsinnstilte kanaler for å skjule alle kablene.

Konklusjoner

For de som har plassproblemer og den tåler ikke alle kablene i sikte (på skrivebordet eller på baksiden av TV-en) alt du trenger å gjøre er å lese alle rådene som tilbys i denne veiledningen, for å å kunne skjule kablene på baksiden av en PC eller TVminimere innvirkningen av kabler på utformingen av skrivebordet vårt eller på utformingen av rommet eller veggen der TV-en er til stede.

Hvis vi har bestemt oss for å holde PC-en på gulvet i kontakt med gulvet, anbefaler vi at du leser vår dybdeanalyse kan vi holde PC-en på gulvet?

Hvis vi derimot ønsker å redusere Smart TV-ledningene til et minimum, men ikke vil gi opp multimedieapper, anbefaler vi at du leser vår guide til Beste apper for Samsung, LG og Android Smart TVslik at vi kan få det vi ønsker uten å måtte koble til en TV-boks eller en multimediedekoder.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up