Hvordan slå av modemet om natten eller til bestemte tider

Vil du ikke la modemet stå på over natten? La oss se hvordan du slår den av automatisk bare om natten eller til bestemte tider

Strålingen som sendes ut av modemet er en kilde til bekymring for mange brukere, spesielt de som er spesielt følsomme for elektromagnetisk forurensning. Selv om Internett og nettverksforbindelser har blitt en viktig del av alle våre liv, kan det være nyttig finn ut hva vi kan gjøre for å automatisk slå av Wi-Fi i nattetimerslik at du kan redusere eksponeringen for bølgene som sendes ut av modemantennen.

De samme prosedyrene kan brukes til å slå av modemet til bestemte tider, for ikke å gi tilgang til vårt personlige nettverk når vi er borte fra hjemmet.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du slår av modemet om natten eller til bestemte tiderved å bruke både metodene som tilbys av selve modemet og ved å bruke en stikkontakt med en timer (uavhengig av Wi-Fi-tilkoblingen).

Index
  1. Slå av modemet via Wi-Fi-innstillinger
  2. Slå av modemet via fysisk nøkkel eller mobilapp
  3. Slå av modemet via stikkontakt med timer
    1. Konklusjoner

Slå av modemet via Wi-Fi-innstillinger

Mange moderne modemer tilbyr, i de avanserte innstillingene, en dedikert meny for å stille inn aktiveringstiden og avslutningstiden for Wi-Fi-modulen. For å forstå om modemet vårt også tilbyr denne muligheten vi får tilgang til modeminnstillingenela oss gå til menyen Wifi og sjekk om det er en oppføring relatert til automatisk avstenging eller tidtaker.

Ved å stille inn en timer som passer til våre behov (for eksempel fra midnatt til 06.30) vil vi kunne deaktivere Wi-Fi om natten og dermed unngå massiv eksponering for elektromagnetiske bølger. I løpet av natten vil smarttelefoner utstyrt med en datanettverksforbindelse fortsatt kunne surfe på Internett og motta meldinger; ved oppvåkning vil Wi-Fi bli reaktivert og vi vil kunne koble til som vanlig og navigere med maksimal hastighet.

I noen tilfeller kan vi også velg tidsvinduet for å slå av Wi-Fi: vi kan for eksempel sette dette vinduet kun på ukedager, kun på helligdager eller hver ukedag.

Hvis vi ikke har en modem utstyrt med timer for Wi-Fi vi kan få en med en gang, for bruk på alle typer tilkoblinger; den beste i kategorien er uten tvilAVM FRITZ!Box 7530AX (€ 159).

Slå av modemet via fysisk nøkkel eller mobilapp

Alternativt kan vi alltid slå av modemet ved å bruke den fysiske nøkkelen på det; denne nøkkelen finnes på baksiden av modemet eller på forsiden, vanligvis identifisert som Wifi, Wi-Fi eller WiFi på/av.

Vi kan huske trykk på denne tasten hver gang vi legger oss og når du er våken, trykker du på den igjen for å gi tilgang til Wi-Fi i dagslys. De kraftigere modemene lar deg slå av og få tilgang til Wi-Fi selv fra smarttelefonen din, slik at du ikke trenger å gå ut av sengen når du legger deg.

For eksempel appen MyFRITZ!App tillater koble til modemet via en Internett-tilkobling og handle på innstillingene selv uten en Wi-Fi-tilkobling. Dette lar deg slå av og på Wi-Fi både hvis vi er koblet til det trådløse nettverket og hvis vi ikke er tilkoblet (for eksempel borte fra hjemmet), ved hjelp av den spesielle appen som gir tilgang til alle modemfunksjonene.

Slå av modemet via stikkontakt med timer

For de som har et modem uten innebygd Wi-Fi-timer og ikke ønsker å erstatte det med et annet modem (kanskje fordi det tilbys utlånt for bruk av internettoperatøren) kan de slå av modemet om natten eller til bestemte tider ved hjelp av en stikkontakt med timersom for eksempelElectraline 58114 Mini Timer Programmerer (7€).

Med denne timeren kan vi stille inn driftstiden til enheten og velge å la modemet stå uten strøm om natten. Denne timeren kan også brukes til å stille inn en annen tidsluke enn nattetimene: for eksempel kan de med barn velge å slå av modemet i studietiden (15-18), for ikke å generere distraksjoner.

Nedenfor har vi samlet andre stikkontakter med timere som vi kan vurdere som alternativer til modellen sett over:

Funksjonen til disse modellene er lik den som vises i veiledningen: vi kan bruke tannhjulet eller det digitale displayet (avhengig av valgt modell) for å bestemme i hvilken periode modemet skal være på og i hvilken periode det skal være av.

Med disse tidtakerne må vi selvsagt vente noen minutter etter hver start av modemet, for å gi sistnevnte tid til å starte opp og synkronisere forbindelsen med telefonsentralen.

Konklusjoner

Hvem ønsker ikke å bli utsatt for Wi-Fi-stråling kan programmere hjemmemodemet til å slå av det trådløse nettverket på bestemte tider på dagen eller om nattenslik at vi kan sove uten ytterligere stråling, også med tanke på hvor mye stråling vi absorberer på grunn av mobiltelefoner og andre elektroniske enheter.

Hvis modemet vårt er for gammelt til å ha en timer for Wi-Fi eller vi ikke ønsker å endre den som følger med det abonnerte Internett-tilbudet, kan vi slå av modemet med en enkel stikkontakt utstyrt med en timer, som kan fungere uavhengig av Wi-Fi og slå modemet av og på automatisk til fastsatte tider.

For å automatisere hjemmet vårt enda mer og slå av mange flere elektroniske enheter (for å spare på strømregningen og redusere stråling) anbefaler vi deg å lese våre guider om hvordan slå av TV og husholdningsapparater eksternt og med stemmen din og hvordan koble hjemmeautomatisering til taleassistent.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up