Hvordan spille DVDer på Windows 10 gratis

Selv om de diskobaserte mediene kan gå Dodo-veien, er de ikke død ennå. Mange av dere, spesielt samlere, har sannsynligvis ganske store biblioteker med DVDer og Blu-ray. Dessverre vil de av dere med PC-er som kjører Windows 10 få problemer hvis du prøver å spille av disse platene. Microsoft drepte DVD-avspilling i Windows 10. Hvorfor skulle de gjøre noe slikt? Penger selvfølgelig!

Windows Media Player har fortsatt muligheten til å spille av DVDer. Microsoft har blokkert denne "funksjonen" som en måte å få deg til å åpne lommeboken for å "slå på" DVD-avspilling.

Heldigvis finnes det måter å komme seg rundt Microsoft DVD-gisselkrisen på.

Index
  1. de åpenbare tingene
  2. Problemer med Windows DVD-spiller
  3. 1. PotPlayer
  4. 2. VLC mediespiller
  5. 3. 5K-spiller
  6. 4.Leawo Blu-Ray-spiller
  7. 5.KM spiller
  8. 6.Kodi
  9. Sett DVDer til AutoPlay i Windows 10

de åpenbare tingene

Selvfølgelig trenger du en DVD-stasjon for å spille av DVDer, men hva gjør du hvis PC-en din ikke har en innebygd? I disse dager, akkurat som med diskettstasjoner, er den beste måten å legge til en DVD-stasjon til PC-en på å få en ekstern USB-stasjon (med mindre du planlegger å bruke den hele tiden, i så fall kan det være verdt å stikke inn en). på maskinen din). Eksterne USB DVD-stasjoner kan kjøpes for rundt $10, og de kommer vanligvis med rewriters også, hvis ønskelig.

Problemer med Windows DVD-spiller

Uten Windows Media Center er det innebygde alternativet i Windows 10 for å spille av DVD-ene dine Windows DVD-spiller. Microsoft holder den skjult, og den er best tilgjengelig ved å trykke på Start-knappen og skrive «windows dvd-spiller». Du kan prøve å bruke dette, men mange mennesker har rapportert at det har blitt ubrukelig på grunn av forskjellige Windows 10-oppdateringer.

Hvis du har problemer med Windows DVD-spiller, vennligst avinstaller den, da det kan forstyrre automatisk avspilling av plater av tredjeparts DVD-programvare. Følgende mediespillere lar deg spille av alle DVD-ene dine, og det beste er at de alle er gratis å laste ned og installere.

1. PotPlayer

PotPlayers minimalistiske brukergrensesnitt skjuler en utrolig kraftig mediespiller. I tillegg til å spille av praktisk talt alle mediefiler (inkludert DVDer), PotPlayer Den har en innebygd videoredigerer og massevis av tilpasningsmuligheter. I tillegg støtter den også 3D og 360-graders video.

PotPlayer er en avansert mediespiller som utvikles aktivt. Dette betyr at fremtidige oppdateringer av appen bør legge til enda mer funksjonalitet til denne allerede imponerende spilleren.

2. VLC mediespiller

Fordi VLC Media Player kan spille av stort sett hvilken som helst mediefil som kastes på den, er sjansen stor for at du allerede har den installert på PC-en din. I tillegg til å spille MKV-er, AVI-er, MP4-er og mange andre, kan VLC også spille av diskbaserte medier.

VLC er et ganske spartansk program, så det burde ikke komme som noen overraskelse at det er ganske enkelt å spille av plater. Sett en plate i den optiske stasjonen og fyr opp VLC. Klikk deretter på "Media" øverst til venstre. Fra menyen velger du "Åpne disk". Alternativt kan du trykke Ctrl + D.

3. 5K-spiller

Akkurat som VLC Media Player, 5KPlayer kan spille av en lang rekke filformater, inkludert DVDer. 5KPlayer lar brukere også spille av regionlåste DVDer. 5KPlayer har også mange andre nyttige funksjoner som AirPlay, DLNA-streaming og en innebygd YouTube-nedlaster.

Selv om 5KPlayer er gratis å laste ned og installere, er noen av funksjonene låst. For å aktivere disse funksjonene må brukere registrere programvaren med sin e-postadresse. Registrering er imidlertid gratis.

4.Leawo Blu-Ray-spiller

Hvis PC-en din har en Blu-Ray optisk platestasjon, kan det være lurt å vurdere spilleren Leawo Blu-Ray-spiller. Denne appen er først og fremst rettet mot de som er ute etter Blu-Ray-avspilling; den er imidlertid også kompatibel med vanlige DVD-er. Som et resultat trenger du ikke å installere to separate applikasjoner for å sikre avspilling av alle platebaserte medier.

Grensesnittet henter definitivt designhenvisningene fra Windows Media Player, noe som betyr at de fleste brukere vil finne det utrolig enkelt å bruke. Merk at Leawo mangler noen av funksjonene som finnes på standard Blu-Ray-spillere og er begrenset til 1080p-oppløsning. Men for de som leter etter en gratis måte å se Blu-rayene sine på Windows 10, får Leawo Blu-Ray Player jobben gjort.

5.KM spiller

Et annet åpen kildekode-alternativ, KMPlayer, er en lettvektspakke fullpakket med kodeker for alle videoformatene du kan bruke. Det er også en rask og funksjonell DVD-spiller som vil spille av filmene dine i høy kvalitet. For å spille av en DVD med KMPlayer, åpne programmet, høyreklikk på en tom plass i vinduet, velg "Åpne -> Åpne mappe" og naviger til DVD-mappen.

I slekt 7 av de beste Kodi-tilleggene for alle dine strømmebehov

6.Kodi

Å fullføre listen er en av de beste medieadministrasjonsprogramvarene som er tilgjengelige, Kodi. Tidligere kjent som XBMC, Kodi er et kraftig program som ikke bare ser bra ut, men som også støtter avspilling av en lang rekke medier, inkludert DVDer. I tillegg kan du stille inn Kodi til automatisk å spille av DVDer når de settes inn i PC-en din.

For å gjøre dette, fyr opp Kodi og gå over til Innstillinger. Derfra velger du "spillerinnstillinger". I menyen til venstre på skjermen velger du "Disker". Til slutt, se etter alternativet som sier "Spill DVDer automatisk" og sørg for at bryteren er i på-posisjon. Det er det! Nå hver gang du setter inn en DVD i PC-en din når Kodi kjører, spilles DVD-en automatisk.

Sett DVDer til AutoPlay i Windows 10

Så du har allerede valgt din favoritt DVD-spiller, og nå vil du at den skal hoppe rett inn i handlingen så snart du setter inn en DVD. For å få DVDer til å spille automatisk, gå til kontrollpanelet og klikk på "AutoPlay".

Rull ned til "DVDer" i listen, og klikk deretter på rullegardinlistene under "DVD-film" og "Forbedret DVD-film" og velg DVD-spilleren du ønsker.

Synes du det er latterlig at Microsoft prøver å belaste deg for å aktivere DVD-avspilling? Hvilket program bruker du til å spille av DVD-er på Windows 10-PCer? Gi oss beskjed i kommentarene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up