Hvordan starte en datamaskin på nytt eksternt

Har vi latt datamaskinen være slått på hjemme eller på kontoret, og den trenger en omstart? La oss se hvordan du fjernstarter den fra en PC eller smarttelefon

En PC som står på hjemme eller på kontoret kan plutselig måtte startes på nytt, spesielt hvis det i mellomtiden er lastet ned oppdateringer for operativsystemet eller vi må blokkere det (uten å vente på automatisk suspensjon). Uansett motivasjon vi kan handle eksterntstarte datamaskinen på nytt med en annen PC eller bruke smarttelefonen eller nettbrettet vårt, uansett hvor vi er i verden.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du fjernstarter en datamaskinsom forklarer hvilke metoder vi kan bruke gratis ha full kontroll over PC-en selv når vi er borte fra hjemmet eller utenfor kontoret.

TeamViewer

Det beste programmet for å starte en datamaskin eksternt er definitivt TeamVieweri årevis det beste programmet for å administrere datamaskiner eksternt selv uten å være fysisk til stede foran skjermen, og dra nytte av uovervåket kontrollfunksjoner.

For å restarte PC-en eksternt ved hjelp av TeamViewer, åpne appen fra Start-menyen og, fra hovedskjermen, sjekk begge elementene Start TeamViewer når Windows starter Og Tillat enkel tilgang.

Et nytt vindu åpnes der vi må skrive inn TeamViewer-kontoens e-post, slik at vi kan administrere enheten eksternt, uten interaksjon fra brukeren; hvis vi ennå ikke har en konto, kan vi opprette en på farten fra programgrensesnittet eller fra offisiell side.

Etter å ha knyttet TeamViewer-appen til kontoen vår, vil vi når som helst kunne starte PC-en på nytt, installere appen på en annen PC eller bruke TeamViewer-appen for å Android Og iPhone/iPad.

Fra TeamViewer-appen åpner du bare delen som er reservert for pålogging, skriv inn tilgangsinformasjonen til TeamViewer-kontoen som nylig ble opprettet, og så snart listen over tilordnede enheter vises, trykker du på navnet på PC-en som skal fjernstyres; fra fjernkontrollvinduet trykker vi på Start-menyen og starter systemet på nytt som om vi var til stede foran det.

Iperius fjernkontroll

Et annet gyldig fjernkontrollprogram som vi kan bruke til å starte PC-en på nytt utenfor hjemmet er Iperius fjernkontrollet program som har spilt ut en viktig rolle for seg selv som et utmerket alternativ til TeamViewer.

Dette programmet kan brukes både som bærbar programvare (uten installasjon) eller som et installert program (og tilgjengelig som en systemtjeneste, for å lette tilgang uten tilsyn). I alle tilfeller er det mulig å enkelt konfigurere den til å omstarte PC-en eksternt ved å starte Iperius Remote fra Start-menyen, vente på at programmet starter og aktivere bryteren ved siden av elementet Automatisk start (uovervåket tilgang).

Iperius Remote vil nå be deg velge et passord på minst 4 tegn, nødvendig for ekstern tilgang; etter å ha valgt passordet vil programvaren starte på nytt (for å kunne installere seg selv som en Windows-tjeneste). Når du starter på nytt, la oss skrive ned ID-koden til datamaskinen vår, slik at vi enkelt kan starte fjernkontrolløkten fra en annen enhet.

For å restarte datamaskinen eksternt, installerer du bare Iperius Remote på en annen PC eller bruker Iperius Remote-appen for å Android og for iPhone/iPadskriv inn ID-koden til datamaskinen som skal kontrolleres og skriv til slutt inn passordet som er valgt for å starte fjernkontrollen.

Sammenlignet med TeamViewer, Iperius Remote-programmet tillater uovervåket tilgang selv uten brukerkontoerselv om appen fortsatt tilbyr muligheten til å lage en for mer kontroll.

Chrome Eksternt skrivebord

Et annet gyldig system for å omstarte en datamaskin eksternt involverer bruk av webtjenesten Chrome Eksternt skrivebordtilgjengelig med alle Google-kontoer (YouTube, Gmail, Google Meet eller Android).

For å bruke denne tjenesten, åpne siden angitt ovenfor, logg på med Google-kontoen din, trykk på menyen Fjerntilgang og trykk på nedlastingsknappen under delen Konfigurer ekstern tilgangfor å begynne å laste ned utvidelsen.

Etter å ha fullført nedlastingen velger vi fjernkontroll av PC-en som er i bruk, setter en enkel å huske PIN-kode og følger instruksjonene på skjermen for å garantere tilgang til datamaskinen selv med nettleseren lukket.

Nå er det bare å åpne siden Chrome Eksternt skrivebord fra en annen PC eller bruk Chrome Remote Desktop-appen fra Android- og iPhone/iPad-appene, logg på med samme Google-konto, velg datamaskinen du vil kontrollere og angi PIN-koden som ble valgt under konfigurasjonen.

For å lære mer kan vi lese vår veiledning om hvordan du bruker Chrome Remote Desktop fra mobil (Android og iPhone).

AnyDesk

Blant den beste fjernkontrollprogramvaren vi ikke kunne glemme AnyDesktilgjengelig gratis som en bærbar applikasjon (kjørbar uten installasjon).

For å konfigurere uovervåket tilgang og restarte PC-en eksternt, er alt vi trenger å gjøre å åpne applikasjonen, trykke på hamburgerikonet øverst til høyre, klikk på Angi passord for uovervåket tilgang og i det nye vinduet velger vi et sikkert og vanskelig å gjette passord, og passer på å velge som profil Automatisk pålogging.

Etter denne prosedyren vil vi være klare til å fjernstyre datamaskinen: la oss lagre gjenkjennings-ID-koden vist av programmet, last ned AnyDesk på en annen PC eller last ned AnyDesk-appen for Android og iPhone/iPad, skriv inn ID-koden og det valgte passordet og La oss fortsette med å starte PC-en på nytt.

Konklusjoner

Tross alt er det å omstarte en datamaskin eksterntveldig enkel betjening og innen alles rekkevidde brukere, også de som er nye på PC-er. Vi velger den foretrukne fjernkontrollprogramvaren, konfigurerer uovervåket tilganglar vi programvaren kjøre og automatisk starte, og når vi må starte PC-en på nytt, bruker vi applikasjonen fra en annen datamaskin eller mobile enheter for å starte hovedmaskinen på nytt.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på beste 7 eksterne skrivebordsprogrammene for å koble til datamaskinen på lang avstand og hvordan administrere ekstern skrivebordstilkobling til PC fra iPhone og iPad.

Index
  1. TeamViewer
  2. Iperius fjernkontroll
  3. Chrome Eksternt skrivebord
  4. AnyDesk
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up