Hvordan tilpasse LibreOffice

LibreOffice-kontorpakken kan tilpasses etter ønske for å passe enhver type arbeid eller ethvert spesifikt behov.

LibreOffice er en gratis kontorpakke utgitt under en åpen kildekode-lisens, og som alle programmer utgitt under denne lisensen, er den svært tilpassbar. Sammenlignet med Office kan vi faktisk endre arrangementet av hvilken som helst knapp eller linje i grensesnittet, endre farger og ikoner i applikasjonene og tilpasse menyene, slik at kontorpakken kan skreddersys til arbeidet vi må gjøre, med alle de mest brukte verktøyene bare et klikk unna.

Vi vil derfor vise deg i den følgende guiden hvordan tilpasse LibreOffice, fungerer på tilpasningsmenyene som tilbys på alle programmene som utgjør suiten. Den mest interessante funksjonen er det modifikasjonene kan henvises til enkeltprogrammet: vi kan tilpasse Writer og Calc på en helt annen måte.

Hvis vi fortsatt ikke har dette programmet som er det beste gratisalternativet til Microsoft Office ennå, kan vi det Last ned Libreoffice for Windows, Mac og Linux PC-er.

Tilpass brukergrensesnittet

For å tilpasse LibreOffice-brukergrensesnittet, åpne et hvilket som helst program i suiten (for eksempel forfattere), trykk på den hamburgerformede knappen øverst til høyre, åpne Alternativer-menyen og gå til menyen Personalisering.

I denne menyen kan vi velge hvilket aspekt som skal gis til grensesnittet, som vil bli farget i henhold til det valgte temaet (vi vil se den fargede øvre linjen vises). Flere fargetilpasninger er tilgjengelige i Application Colors-menyen, hvor du kan endre fargene på viste menyer, høydepunkter og mange andre grensesnittelementer.

For å endre ikonene som brukes av LibreOffice, la oss gå til menyen i stedet Utsikt og utvide rullegardinmenyen ved siden av elementet Ikon stilslik at du kan velge de mest passende ikonene for jobben.

Hvis vi ikke liker den nye LibreOffice-stilen, kan vi alltid endre den ved å trykke på Hamburger-knappen øverst til høyre, trykke opp Brukergrensesnitt og velge en av de foreslåtte stilene. Fra samme vindu kan vi velge om vi bare vil bruke det på gjeldende program eller om vi vil bruke endringen på alle programmene som er inkludert i LibreOffice-pakken.

Tilpass verktøylinjer

I LibreOffice kan vi legge til mange verktøylinjer og dermed ha alt vi trenger mens vi skriver, gjør beregninger eller lager lysbilder. For å legge til verktøylinjer, trykk på hamburgerikonet øverst til høyre, og trykk deretter på menyen Verktøylinjer for å vise alle strekene i det valgte programmet. Individuelle stolper kan festes til toppen eller vises i modus flytendeå kunne plassere den hvor som helst på skjermen.

For å tilpasse en verktøylinje, er alt vi trenger å gjøre å trykke på den hamburgerformede knappen øverst til høyre, trykk opp Verktøylinjerklikk på elementet Tilpass og velg hvilke taster eller hvilke elementer som skal integreres i den øvre linjen eller i en av stolpene som vi har lagt til.

Tilpass menyer

På den nye LibreOffice er menylinjen skjult for å tilby et grensesnitt som er mest mulig likt det som tilbys av Microsoft Office. Menyene kan alltid hentes frem og vises ved å trykke på tasten Vis menylinjen øverst til venstre; Hvis vi ikke liker bestemmelsene i menyene, kan vi tilpasse nesten hva som helst.

For å fortsette, trykk alltid på knappen øverst til høyre (i form av en hamburger), la oss gå til menyen Tilpassåpner vi fanen Meny og velg hvilke elementer du vil beholde i hver enkelt meny (ved å velge den fra rullegardinmenyen i Mål), slik at du også kan dra nytte av dem når du skriver eller lager mer avanserte regneark.

Tilpass tastatursnarveier

I LibreOffice kan vi også tilpasse hurtigtaster og bruk de mest komfortable til å utføre repeterende eller kjedelige operasjoner. For å se de allerede aktive snarveiene, for å endre dem eller lage nye, trykk på den hamburgerformede knappen øverst til høyre, åpne menyen Tilpass og åpne fanen Tastatur.

I dette nye vinduet kan vi endre snarveiene som allerede finnes (ved å velge dem og trykke på tasten Endring), lag nye ved å bruke nøkkelskjemaet og funksjonene som finnes i den nedre delen av programmet og slett de vi ikke liker ved å trykke på Delete-tasten etter å ha valgt dem.

Snarveier kan bare brukes til programmet vi har åpent i det øyeblikket eller hele LibreOffice-pakken; for å gjøre dette valget, velg ganske enkelt programelementet eller elementet øverst til høyre LibreOffice før du gjør noen endringer.

Tilpass kontekstmenyen

LibreOffice-kontekstmenyen (tilgjengelig ved å høyreklikke hvor som helst i programmet) kan også endres etter ønske. For å bruke de ønskede endringene, trykk på den hamburgerformede knappen øverst til høyre, trykk på Tilpassåpner vi fanen Kontekstmenyen og bruk endringene på de forskjellige deklinasjonene i kontekstmenyen, tilgjengelig ved å velge riktig deklinasjon i rullegardinmenyen ved siden av elementet Mål.

Operasjonen ligner på det vi allerede har sett i de foregående kapitlene: vi kan velge hvilket element eller hvilken knapp som skal integreres i kontekstmenyen eller fjerne noen elementer som vi ikke liker eller som vi aldri bruker.

Alle som vil kan også lese vår guide på hvordan du tilpasser høyreklikkoppføringer i Windows.

Konklusjoner

LibreOffices tilpasningsverktøy gjør det langt overlegent Office: det er ikke for alle å kunne tilby en personlig kontorpakke med nøklene på de riktige stedenemenyelementene vi bruker mest bare et klikk unna og en ryddig og presis kontekstmeny.

Åpenbart vil tilpasningen av LibreOffice gjøre det vanskelig for tredjeparter å bruke programmet og vil gjøre det vanskelig for oss å følge veiledningene som er tilgjengelige på nettet (alle basert på standardinnstillingene), men de som elsker åpen kildekode vil alltid ha gratis og programmer som kan tilpasses etter smak.

Fortsatt på LibreOffice-temaet kan vi lese guidene våre om alternativer for å endre for å optimalisere Libreoffice Og hvordan gjøre LibreOffice om til Microsoft Office.

Index
  1. Tilpass brukergrensesnittet
  2. Tilpass verktøylinjer
  3. Tilpass menyer
  4. Tilpass tastatursnarveier
  5. Tilpass kontekstmenyen
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up