Hvordan unngå hacket konto (Facebook, Instagram, Google etc.)

Alle måter å unngå å miste nettkontoer til nettsteder og apper som Facebook, Google og andre, for å beskytte og gjøre dem trygge

Hver konto som er registrert på et nettsted kan være i fare for tukling eller tyveri av personopplysninger. Dette gjelder egentlig for alle og hver konto kan være verdifull for en hacker eller for kriminelle organisasjoner som har til hensikt å samle inn e-postadresser og passord og personlig informasjon av ulike typer som deretter kan kryssreferanser til klonekontoer og spre skadelig programvare.

Blant disse nettkontoene er noen åpenbart mer verdifulle enn andre, og spesielt i dag er de som må vies mer oppmerksomhet: Google-kontoen, men også Facebook-kontoen, Instagram, TikTok, PayPal, eBay, Apple, Microsoft, Twitter, Instagram, WhatsApp, Amazon og enhver annen e-postadresse, nettbank, shoppingside eller konto for sosiale nettverk.

Hovedproblemet er at hvis for eksempel en gruppe hackere klarer, slik det faktisk skjedde flere ganger, å stjele og offentliggjøre passordene til millioner av kontoer: hvis vi bruker det samme passordet på flere nettsteder, er det veldig enkelt å få tilgang til selv de viktigste, og kompromittere sikkerheten til alle kontoene vi er registrert på.

En lignende naivitetsfeil, som opphever praktisk talt enhver innsats som er gjort for å beskytte kontoer og nettsikkerhet, bare fordi noen på den andre siden av verden klarte, kanskje til og med for to år siden, å krenke informasjonen til et nettsted vi bruker en gang i året eller som vi bare har brukt en gang.

I denne artikkelen skal vi finne ut de effektive metodene for sikre nettsidekontoerikke bare for å gjøre det i det minste svært vanskelig og skremmende selv for de beste hackere muligheten for å kunne bryte den, men også for å forhindre at en mulig sikkerhetshendelse på et enkelt sted kompromitterer informasjonssikkerheten i det og også i annen konto.

Index
 1. 1) Lukk ubrukte kontoer
 2. 2) Legg til tofaktorverifisering
 3. 3) Beskytt tilbakestilling av passord
 4. 4) Sjekk påloggingsaktiviteten på kontoen din
 5. 5) Slett eksterne konto- eller apptilkoblinger
 6. 6) Bruk aldri samme passord
 7. 7) Endre passordene dine regelmessig
 8. 8) Hold programmer, systemer og apper oppdatert
 9. 9) Stol aldri på noen
 10. 10) Bruk antivirus- og sikkerhetsprogrammer
 11. 11) Bruk en hemmelig e-postadresse
 12. 12) Oppbevar telefonen trygt
 13. 13) Installer en VPN
 14. 14) Andre nyttige tips
  1. Konklusjoner

1) Lukk ubrukte kontoer

Den første faren for nettsikkerhet kommer fra ubrukte og glemte kontoer. Så det er veldig viktig lukke kontoer registrert på ubrukte nettsteder slik at informasjonen som legges inn ikke er i det offentlige domene og fordi brukernavnet og passordet kan "prøves" av hackere for å få tilgang til hovedkontoene våre.

Faren er enda større når det gjelder kontoer på svært små nettsteder som nå er forlatt selv av de som administrerer dem, fordi de lett kan hackes.

2) Legg til tofaktorverifisering

Nesten alle større kontoer i dag lar deg aktivereto-faktor autentisering (også kalt Toveis autentisering eller To-trinns bekreftelse) som beskytter kontoen med et engangspassord (med tidsbestemt utløp) som skal angis etter påloggingspassordet.

Denne engangskoden eller passordet kan genereres av en applikasjon på telefonen din (som for eksempel Microsoft Authenticator) eller vi kan motta den som en SMS; takket være denne koden, selv om noen gravde opp passordet vårt, kunne han fortsatt ikke få tilgang til kontoen vår hvis han ikke har fysisk tilgang til smarttelefonen vår eller til meldingene vi mottar via SMS.

For å lære mer, anbefaler vi deg å lese vår veiledning om hvordan aktivere totrinnsverifisering på Google, Apple, Facebook, Microsoft og andre nettsteder.

3) Beskytt tilbakestilling av passord

Trikset med å finne et passord som ber om å tilbakestille det for en konto er et av de mest brukte. For eksempel er det mange som ikke legger merke til konfigurasjonen av sikkerhetsspørsmålet, hvis svar avslører passordet hvis det har blitt glemt. Hvis svaret er lett å gjette, blir kontoen vår lett bytte for alle, selv for listige venner.

Det er derfor verdt å sjekke sikkerhetsinnstillingene for hver nettkonto og sjekk passordgjenopprettingsmoduseneventuelt kansellere gjenopprettingen via personlige spørsmål, eventuelt bruke en gjenoppretting via SMS, via e-post eller via autentiseringskode.

4) Sjekk påloggingsaktiviteten på kontoen din

På enkelte nettsteder (som Facebook og Gmail) kan du sjekke nylige besøk for å bekrefte at det ikke er noen merkelig eller mistenkelig aktivitet fra utenforstående eller som ikke kan komme fra oss. Det er verdt å sjekke denne informasjonen regelmessig, for å oppdage uautorisert tilgang (som vi umiddelbart kan stenge).

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan sjekk sikkerhetsinnstillingene på Facebook og hvordan Sjekk sikkerhetsinnstillingene for Google og Gmail-kontoen.

5) Slett eksterne konto- eller apptilkoblinger

Dette er også et sikkerhetstiltak for kontoer som Facebook og Google, som kan brukes til å få tilgang til andre nettsteder og applikasjoner. Fra sikkerhetsinnstillingssidene kan du kontrollere disse tilkoblingene og blokkere de du ikke lenger bruker.

Vi prøver å bruke de viktigste kontoene (Google, Apple, Facebook, Twitter og Amazon) kun på offisielle nettsteder, og unngår å bruke dem for rask tilgang på andre nettsteder (med rask tilgang via tredjepartskontoer).

6) Bruk aldri samme passord

Hvis du alltid bruker samme passord på alle nettsider, er det nok at ett av disse blir krenket eller hacket til at passordet vårt blir offentlig. For å holde seg beskyttet er det derfor nødvendig å alltid bruke forskjellige passord i hver enkelt nettkonto.

Åpenbart det kan bli vanskelig å huske alle disse passordeneogså med tanke på at disse må være vanskelige for noen å gjette og at de ikke er ordbokord og derfor er det to strategier: bruk et kriterium, eller bruk en passordbehandling.

Når det gjelder passordbehandleren, kan vi bruke en gratis og offline program som KeePass eller en kryptert skytjeneste som Bitwardensom kan integreres på hvilken som helst enhet og på hvilken som helst nettleser.

Fortsatt om emnet passord, kan vi lese guidene våre om hvordan administrere passord for nettkontoer og hvordan velg passord som er umulige å gjette.

7) Endre passordene dine regelmessig

Hvis vi har en passordbehandler kan vi løse et annet stort problem, nemlig det med å måtte endre passordet med jevne mellomrom. Med KeePass eller med Bitwarden kan vi generere pseudo-tilfeldige passord som lederen vil huske, for å kunne endre passord regelmessig en gang i året (eller hver 6. måned hvis vi allerede har vært utsatt for cyberangrep på våre kontoer).

Alternativt kan vi bruke tilfeldig passordgenerator innebygd i Google Chromeslik at du kan bruke den samme Google-kontoen til å lagre passord.

8) Hold programmer, systemer og apper oppdatert

Selv om det kanskje ikke er nok, er grunnlaget for nettsikkerhet i dag bruken av programmer som ikke er sårbare for kjente feil. Derfor er det alltid nødvendig å sjekke at PC-en eller mobiltelefonen er oppdatert med siste versjon av operativsystemet som er i bruk, at appene er oppdatert og at nettleseren alltid er på siste tilgjengelige versjon.

For å oppdatere de ulike systemene henviser vi til veiledningene om hvordan oppdater windowssom oppdater en Macsom oppdater Android og hvordan oppdater en iPhone; for å oppdatere programmer og apper anbefaler vi deg å lese veiledningene om hvordan oppdater Android-apper regelmessig og manuelt og om hvordan last ned oppdateringer for programmer, apper og programvare installert på din PC.

9) Stol aldri på noen

Hver rare e-post, hver melding mottatt på WhatsApp eller sosiale apper som ikke virker naturlig, og hvert tilbud som er for godt til å være sant, selv om det er fra en venn eller pålitelig kontakt, det er nesten helt sikkert en svindel eller phishing-forsøk.

Selv om det kan virke rart, er det bedre å unngå enhver type melding som er for god eller lovende: det er bedre å leve med angeren over å ha avvist noe vesentlig (som åpenbart er falskt) enn å bruke tid på å endre passord, gjenopprette tapt kontoer og penger.

10) Bruk antivirus- og sikkerhetsprogrammer

Antiviruset er grunnlaget for ethvert datasikkerhetssystem, og selv om det ikke er nok, er det fortsatt uunnværlig. På Windows 10 og Windows 11 har vi et godt innebygd antivirus, men vi kan forbedre det med noen malware sikkerhetsprogrammer.

Selv på Android risikerer vi å hakke farlige virus; hvis vi er i faresonen kan vi installere en bra antivirus for Androidfor å blokkere alle slags trusler.

11) Bruk en hemmelig e-postadresse

Å kjenne en persons e-postadresse er allerede halvveis til å oppdage påloggingsinformasjonen i en nettkonto. Hvis vi derimot bruker en e-postadresse kun for å registrere kontoer på internett og holde den hemmelig, i den forstand at vi ikke bruker den til å sende og motta meldinger, gjør det alt tryggere.

For å lære mer, kan vi lese vår guide på opprette sekundære e-postadresser.

12) Oppbevar telefonen trygt

Moderne smarttelefoner er enhetene for å motta gjenopprettings- eller tilgangskoder for autentisering på nettsteder (se punkt 2), så de må oppbevares svært nøye. Det er åpenbart viktig å sette opp en skjermlås med en effektiv kode og også et lokaliserings- eller tyverisikringssystem.

I denne forbindelse inviterer vi deg til å lese våre guider om hvordan legge til fingeravtrykk på Android og hvordan finn mobiltelefonen din hjemme eller hvis du mister den.

13) Installer en VPN

For de som får tilgang til Internett ved hjelp av en offentlig hotspot eller gratis Wi-Fi, er det viktig å bruke en VPN for å skjule dataene som sendes, inkludert passord, selv fra nettverkssjefen som kan spionere på alt vi gjør.

Om dette emnet kan vi lese vår guide til Beste gratis VPN-tjenester for å surfe trygt og gratis.

14) Andre nyttige tips

Andre nyttige tips for å unngå hacket konto er:

 • La oss legge til en Microsoft-konto på hvilken som helst datamaskin du bruker og bruker Windows Hello for å sikre pålogging via fingeravtrykk eller ansiktslås.
 • Del aldri en nettkonto med noen og, fremfor alt, aldri send passord via meldinger eller e-post.
 • Vi lagrer ikke koder og PIN-koder i chat eller i adresseboken.
 • Logg ut av nettkontoer etter bruk.
 • Vi bruker gjestekontoen på en datamaskin for å logge inn tilfeldige personer.

Vi følger også disse enkle tipsene for å øke sikkerheten betraktelig for alle kontoene vi bruker.

Konklusjoner

Vi kan ikke få 100 % beskyttelse mot cyberangrep, spesielt hvis en hacker angriper oss. Men vi kan unngå å gi bort personlig informasjon, koder og passord gjennom luremeldinger, gjennom gamle og forlatte kontoer og dårlig beskyttede kontoer. Bedre å alltid være et skritt foran og forhindre alle mulige sikkerhetshull enn å måtte gripe inn senere for å reparere skaden forårsaket av en hacker.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan surf trygt online på internett og hvordan beskytte PC-en din mot virus på internett.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up