Hvordan vite om en e-post er lest

Hvordan få en returkvittering eller lesevarsel for e-poster sendt med Gmail, Outlook og Thunderbird

Motta lesebekreftelse noen ganger er det nødvendig, spesielt når du sender viktige e-poster på jobb eller for å sende hastevarsler og du vil vite om den meldingen har blitt lest av mottakeren og når. Dette lesebekreftelse er en svært viktig funksjon som finnes på praktisk talt alle web-e-posttjenester eller e-postklienter.

I denne veiledningen vi viser deg hvordan du vet om en e-post du sender er lest på alle større e-postklienter og webtjenester som støtter det (Gmail for Business for eksempel). For veiledningen vil vi vise deg både hvordan du aktiverer lesebekreftelser på en hvilken som helst PC og hvordan du aktiverer lesebekreftelser på smarttelefoner og nettbrett, ved å bruke e-postklientapper som gir denne funksjonen.

LES OGSÅ: Motta lest bekreftelse E-post når mottatt og åpnet

1) Få e-postbekreftelse fra PC

Å motta lesebekreftelser på en PC er veldig enkelt, gitt at alle de viktigste e-posttjenestene lar deg aktivere denne funksjonen for bedriftskontoer og (i noen tilfeller) også for private kontoer.

Gmail

For å sette inn lesebekreftelsen når vi skriver en ny e-postmelding på Gmail, åpner du bare Gmail-nettstedlogg på med vår e-postkonto eller Google-konto, trykk på knappen Du skriver (i form av et + øverst til venstre), fyll ut hvert felt i e-posten og, før du sender den, trykk på det trekantformede symbolet nederst til høyre og deretter på Be om lesekvittering.
Dessverre er ikke dette alternativet tilgjengelig for alle Gmail-kontoer, men bare for de som har en konto administrert av en administrator for en bedrift, institusjon eller skole (med registrering i Google Workspace-tjeneste).

For å få lesebekreftelse i Gmail selv på gratis kontoer, kan du installere en utvidelse på Chrome; Nedenfor har vi samlet de beste utvidelsene for å motta lesebekreftelser på en hvilken som helst Gmail-konto:

 • Streke, gratis for 200 e-poster per måned, som legger til knappen for å aktivere sporing og lesekvittering til Gmail. Streak vil også fortelle hvor e-posten ble åpnet ved å åpne et kart og finne posisjonen til mottakerne. Et øyeikon vil vises når du sender en e-post med Streak. Når mottakeren åpner meldingen, blir øyeikonet grønt, og signaliserer til avsenderen at e-posten er lest. Mottakeren trenger selvfølgelig ikke ha Streak installert.
 • Mailtrack, gratis, som legger til en dobbel grønn hakeknapp for å legge til lesekvitteringen. Utvidelsen krever pålogging med Google-kontoen din og fungerer litt i Whatsapp-stil. Når du sender en e-post til noen, vises en grønn hake ved siden av meldingen i Sendt innboks. Når mottakeren leser den, vises to grønne skilt som, når du holder musepekeren over, viser hvem og når som leser meldingen. Denne applikasjonen fungerer ved å sette inn en liten kodebit i overskriften på hver e-post du sender.
 • Ubegrenset e-postsporing er en Chrome-utvidelse som legger til trackeren i e-poster sendt med Gmail, slik at så snart brukeren åpner e-posten, kommer varselet på skrivebordet som indikerer at den er lest.
 • YesWare er en mer kompleks tjeneste beregnet på de som bruker Gmail til forretninger, bedriftsbruk, innenfor en organisasjon eller for et prosjekt. Med YesWare er det faktisk mulig å: spore e-poster ved å motta en lesebekreftelse, dele rapporter og informasjon i sanntid, uten å måtte sende andre e-poster og lage e-postmaler

Vi velger den beste tjenesten for våre behov og begynner umiddelbart å motta kvitteringer for e-postene som er sendt.

Microsoft Outlook

Hvis vi har en Outlook-konto, kan vi spore en e-post direkte ved å bruke e-postklienten Microsoft Outlooktilgjengelig i Microsoft Office-pakken.

Først åpner vi Outlook-appen på datamaskinen vår, skriv inn påloggingsinformasjonen til Microsoft-kontoen vår, skriv vår nye e-postmelding, gå til menyen Alternativer og i seksjonen Bekrefte vi trykker på boksen Be om leveringsbekreftelse eller Be om lesekvittering.

Dette alternativet vil forbli gyldig kun for e-posten vi skriver; For å aktivere sending av en lesebekreftelse på alle våre sendte e-poster, trykk på øverst i menyen Fil -> Alternativerla oss komme inn på Meny Postblar vi til vi finner delen Bekrefte og vi aktiverer stemmene Leveringsbekreftelse som varsler deg om at meldingen er levert til mottakerens e-postserver eller Lesekvittering som informerer deg om at mottakeren har sett meldingen.

Hvis vi ikke har Microsoft Office og Outlook på PC-en vår, kan vi bøte på dette ved å lese vår guide Alle måter å bruke og laste ned Office gratis.

Thunderbird

Hvis vi ikke kan få tak i en kopi av Microsoft Office og følgelig Outlook, kan vi fortsatt finne ut om en sendt e-post leses ved hjelp av Thunderbird-e-postklienten, tilgjengelig gratis og kompatibel med alle e-postkontoer (inkludert Gmail, Outlook, Yahoo! Mail og andre).

Først laster vi ned og installerer Thunderbird på datamaskinen vår konfigurerer vi e-postkontoene, trykker på ikonet med de tre linjene øverst til høyre, og deretter på Alternativerså trykker vi på menyen Avansere og så videre Returkvitteringer.

Merk av i vinduet som åpnes Når du sender meldinger, be alltid om en kvitteringså trykker vi på OK å bekrefte.

2) Få lesebekreftelse på e-post fra smarttelefon eller nettbrett

Selv på smarttelefoner og nettbrett er det mulig å motta en kvittering for lesing av e-post, ved å bruke e-postapper utstyrt med lesebekreftelse, for å å kunne finne ut når en e-post leses av mottakeren.

Android

Den beste appen vi kan bruke for å vite om en e-post er mottatt er K-9 Mailkan lastes ned gratis fra Google Play Butikk.

For å aktivere lesevarselet for en hvilken som helst e-post vi fyller ut en ny e-postmelding, trykk (før sending) på de tre prikkene øverst til høyre og trykk på elementet Les varsel for å aktivere funksjonen; nå er det tilstrekkelig å sende e-posten for å motta lesevarsel fra mottakeren (som fortsatt må gi samtykke til varselet). Så snart lesekvitteringen er hentet vil K-9-appen vise et varsel på mobilenheten vår.

Hvis vi er interessert i å prøve andre apper for å administrere e-post, kan vi lese luftveiledningen vår beste e-postklienter for Android.

iPhone/iPad

På iPhone og iPad kan vi se om en e-post er mottatt ved å laste ned appen iTrackMailtilgjengelig gratis fraApple App Store.

Appen er en e-postklient som er spesielt utviklet for å motta lesevarsler fra hvilken som helst e-postleverandør; for å aktivere funksjonen installerer vi appen, gir samtykke til varsler, trykk på knappen for å opprette en ny e-post nederst til venstre, velg et emne for den nye meldingen og på neste skjerm fyller du inn alt nødvendig som vanlig fra kl. Apples Mail-app.

For å lære mer kan vi lese guiden vår om hvordan sette opp en e-postkonto på iPhone og iPad.

Konklusjoner

Det er ikke vanskelig forstå om en e-post er mottatt men vi må fortsatt bruke funksjonene integrert i e-postklienter eller bruke en Google Business-konto for å kunne få denne dyrebare lesebekreftelsen.

Selv om det ikke er like presist som i papirpost returkvitteringen eller lesekvitteringen kan også brukes med e-postinnbokserbare konfigurer Outlook- eller Thunderbird-klientene til å alltid be om denne kvitteringen fra personen som mottar meldingen (som, husk, alltid kan nekte å sende denne typen bekreftelse).

Hvis vi ser etter en returkvittering med juridisk og bindende verdi også i digitalt format, må vi nødvendigvis bruke en PEC, som kan fås ved å lese våre guider Hvordan få en PEC-e-postadresse (sertifisert post) Og Hvordan få en gratis PEC.

Ønsker vi å bruke andre alternative klienter til Outlook? Vi inviterer deg til å fortsette å lese vår guide til Beste alternativer til Microsoft Outlook for e-post på PC.

Index
 1. 1) Få e-postbekreftelse fra PC
  1. Gmail
  2. Microsoft Outlook
  3. Thunderbird
 2. 2) Få lesebekreftelse på e-post fra smarttelefon eller nettbrett
  1. Android
  2. iPhone/iPad
  3. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up