Hvordan vite om iPhone X kan bli våt eller nedsenket i vann og om den kan bli skadet

Utvilsomt iPhone X har vært den mest interessante av de presenterte av innbyggerne i Apple i løpet av den siste uken, og stjal alle blitsene til skade for de to følgesvennen, iPhone 8 og iPhone 8 Plus.

I alle fall så vi det kaliforniske firmaet stolte av sine tre nye terminaler, og påpekte ved mer enn én anledning at de ville bli "vanntett".

Men, når vi sier at en smarttelefon er vanntett eller nedsenkbar, Er det virkelig nok til å holde seg rolig, komme i bassenget med ham eller ikke bekymre deg hvis regnvann faller på ham?

Dette er faktisk ikke tilfelle, og det er nettopp av disse grunnene at følgende vi ønsker å vise deg alle detaljene som vi mener du bør ta hensyn til i disse tilfellene.

Kan iPhone X være nedsenket?

Hva er IP-beskyttelse?

Det første du må vite i denne situasjonen er at i henhold til det som ble rapportert av Apples egne folk, den nye iPhone 8, iPhone 8 Plus og iPhone X, har IP67-beskyttelse. Nå vet vi at mange av de viktigste rivalene på markedet, for eksempel Samsung Galaxy Note.

Først av alt må du vite at IP refererer til en forkortelse for International Protection, en serie standarder etablert av International Electrotechnical Commission, som i utgangspunktet er ansvarlig for å indikere graden av beskyttelse som tilbys av disse enhetene, både mot inntrengning av faste partikler, som støv eller smuss, samt mot vann eller væsker.

Det første tallet etter IP representerer beskyttelsesnivået som det spesielle utstyret kan tilby oss med hensyn til inntrengning av faste gjenstander, og høyest mulig vurdering er en 6, det er ikke mer enn det.

Når det gjelder det andre sifferet, som er det som indikerer beskyttelse mot flytende midler, er den høyeste vurderingen 8, i det minste for massive terminaler som disse. Detaljen nedenfor:

Første siffer: Beskyttelse mot faste partikler

IP-nivå

0

1

to

3

4

5

6

Beskyttelse motEffektivitet mot (varestørrelse)
Uten beskyttelseN/A
Enhver stor overflate av kroppen, som baksiden av hånden, men uten beskyttelse mot bevisst kontakt med en kroppsdel ​​som en finger>50 mm
Fingre eller lignende gjenstander>12,5 mm
Verktøy, tykke kabler og lignende gjenstander>2,5 mm
De fleste ledninger, skruer eller lignende gjenstander>1 mm
Delvis i kontakt med skadelig støvstøvet
Kontakt med skadelig støvpuddertett

Andre siffer: Beskyttelse mot væske

IP-nivå

0

1

to

3

4

5

6

7

8

Beskyttelse mottestens varighetBruk
Uten beskyttelseN/AN/A
Det vertikale drypp av vann10 minutterLett regn
Vertikal drypp av vann når enheten vippes i en vinkel på opptil 15 grader10 minutterLett regn
Direkte vannsprut når enheten vippes i en vinkel på opptil 60 grader5 minutterRegn og spray
Sprayer og spruter med vann i alle retninger5 minRegn, spray (spray) og sprut
Lavtrykksvann projiserte fra en dyse med en åpning på 6,3 mm i diameter i alle retninger3 minutter på 3 meters avstandRegn, sprut og direkte kontakt med de fleste kjøkken- eller baderomsbatterier
Vann projisert i kraftige stråler fra en dyse med en åpning på 12,5 mm i diameter i alle retninger3 minutter fra 3 meter unnaRegn, sprut, direkte kontakt med kraner eller slanger på kjøkken eller bad uten stort trykk
Senk i vann så dypt som 1 meter i opptil 30 minutter30 minutterRegn, sprut og utilsiktet nedsenking
Nedsenking i vann med en dybde på minst 1 meter (produsenten må spesifisere maksimal dybde)Det variererRegn, sprut og utilsiktet nedsenking

Noen tilleggsdetaljer du bør vite om den nye iPhone X

iPhone X og iPhone 8 vanntetthet: IP67

Som vi sa før, og det kan verifiseres ganske enkelt ved å gå gjennom den forrige tabellen, den nye iPhone X og iPhone 8 De har vært preget av alltid å være telefoner laget av motstandsdyktige materialer og den høyeste beskyttelsen mot smuss og den nest sterkeste beskyttelsen mot vann.

I praksis betyr det det kan senkes ned til 1 meter dypt i opptil 30 minutter. Men det er noen andre detaljer som du ikke bør overse.

Galaxy Note 8, S8, S8 Plus og LG V30 Vanntetthet: IP68

Problemet som vi finner her, utover det faktum at åpenbart Apple har gjort et grep som vi krevde, er at mange av hovedrivalene til disse enhetene har enda større beskyttelse og det er nettopp mot sprut eller nedsenking i vann.

Vi har allerede nevnt dem, men Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus og LG V30, for å påpeke noen tilfeller, har IP68-sertifisering.

I motsetning til det som skjer med apple enheter, vi fant ut at Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus og LG V30 kan være nedsenket i samme tid, en halv time, men på en og en halv meters dybde.

Det er ikke en veldig viktig forskjell, men vi mener at det kaliforniske firmaet også burde ha prøvd å nå denne standarden, i det minste i iPhone X

konklusjon

Selv om det er fremgang Apples nye mobile enheter De er vanntette, de har ikke samme motstandsnivå som noen av deres rivaler, og det er et aspekt du i det minste bør vurdere.

Utover det må du vite at du kan slappe av mye mer med disse enhetene enn med iPhone 7, det er helt sikkert. Men det er en siste detalj som vil fortelle deg mye om hvor mye Apple stoler på disse mobilene.

Du kan lese det selv på nettsiden hans. beskrivelse av iPhone X alt fra det offisielle nettstedet der det kunngjøres og flere detaljer er gitt. Kom igjen, med andre ord, ikke stol for mye på din IP67.

Det kaliforniske firmaet selv indikerer det "motstand mot sprut, vann og støv er ikke permanent og den kan avta som følge av regelmessig bruk», og til det legger den til at «garantien dekker ikke skader forårsaket av væske».

Hva annet vil du vite om iPhone X? Hvis du allerede har en, fortell oss Hva har vært din erfaring?

Index
 1. Kan iPhone X være nedsenket?
  1. Hva er IP-beskyttelse?
  2. Første siffer: Beskyttelse mot faste partikler
  3. Andre siffer: Beskyttelse mot væske
 2. Noen tilleggsdetaljer du bør vite om den nye iPhone X
  1. iPhone X og iPhone 8 vanntetthet: IP67
  2. Galaxy Note 8, S8, S8 Plus og LG V30 Vanntetthet: IP68
  3. konklusjon

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up