Identifiser ukjente enheter på PC-er med Windows 10 og 11

Hvordan fikse den ukjente maskinvareenhetsfeilen, hvordan identifisere den og hvordan fikse problemet manuelt eller med et program

De ukjent enhetsproblem har alltid vært en av de vanskeligste å løse på Windows-PCer, selv om det i de nyeste versjonene forekommer mye sjeldnere.

Denne feilen oppstår når Windows-systemet kan ikke gjenkjenne hvilken type maskinvareenhet som er koblet til datamaskinen. Et problem som dette kan for eksempel skje hvis du kobler til en USB-pinne og den ikke gjenkjennes. Konsekvensen av denne feilen er umuligheten av å kunne laste driveren, dvs. programvaren, administrere den og bruke den.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan Identifiser ukjente enheter på PC-er med Windows 10 og 11slik at du kan fortsette å bruke enheten eller periferutstyret som ikke gjenkjennes av driversystemet integrert i Windows.

LES OGSÅ: Løsninger på feil på USB-porter og flash-stasjoner som ikke gjenkjennes eller ikke kan brukes

1) Bruk Windows Update

Den første metoden for å identifisere ukjente enheter involverer bruk av Windows Update, for umiddelbart å motta den manglende driveren direkte fra Microsoft-servere. For å fortsette åpner vi Start-menyen, søk Windows-oppdatering og la oss åpne stemmen vår Windows Update-innstillinger (eller Se etter oppdateringer).

I det nye vinduet ser vi etter nye Windows-oppdateringer, og hvis det er nedlastbare drivere, fortsetter vi uten forsinkelser for umiddelbart å identifisere ukjente enheter. Alternativt høyreklikker vi på Start-menyen og åpner menyen Enhetsadministrasjonhøyreklikk på den ukjente enheten, trykk på Oppdater driverevelger vi varen Søker automatisk etter drivere og trykk deretter på Se etter oppdaterte drivere i Windows Update.

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan feilsøk Windows Update hvis den ikke laster ned eller finner oppdateringer.

2) Bruk feilsøking

En annen veldig effektiv metode for å løse et maskinvareproblem med en ukjent enhet innebærer å bruke den Windows feilsøking.

For å fortsette åpner vi Start-menyen, søk Feilsøking og la oss åpne stemmen vår Innstillinger Feilsøking. Fra denne menyen kan vi umiddelbart se løsningen på driverproblemer og prøve å løse dem automatisk; alternativt kan vi også åpne menyen Andre feilsøkere og prøv et av de tilgjengelige verktøyene (som f.eks Skriver, blåtann Og Nettverkskortavhengig av type enhet).

3) Bruk et automatisk driverprogram

De som har det travelt og ikke har erfaring med å identifisere drivere selv, kan identifisere ukjente enheter på Windows 10 og 11 PC-er ved hjelp av et gratis, automatisk program som Driverforsterkere.

Ved å starte dette programmet vil en systemskanning bli utført, og leter etter manglende drivere og drivere for ukjente enheter: programmet vil tilby umiddelbar nedlasting og installasjon av manglende drivere, uten innblanding fra brukerens side (som bare trenger å starte PC-en på nytt etter at du har installert driverne).

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan oppdater driverne til en Windows-PC automatisk.

4) Identifiser og last ned drivere manuelt

Hvis ingen av de tidligere metodene fungerer, gjenstår det bare å handle på «gamlemåten», d.v.s identifisere maskinvare-IDen til den ukjente enheten og ser etter driverne på et pålitelig nettsted.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og åpne menyen Enhetsadministrasjonvi høyreklikker på den ukjente enheten (med gul trekant), vi trykker på menyen Eiendomvelger vi fanen Detaljervelg elementet fra rullegardinlisten Maskinvare-ID og kopier identifikasjonskoden på skjermen (noe sånt som acpi\ven_1002&dev_33a0).

Etter å ha fått denne koden kan vi søke etter den direkte på Google eller på følgende nettsteder:

På den første siden trykker du bare på knappen Last ned ZIP for å laste ned driveren umiddelbart, mens på den andre siden må vi laste ned driveren nederst på siden (hvis det er flere drivere velger vi den fra produsenten av hovedkortet eller bærbar PC).

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan laste ned de riktige driverne for en ukjent enhet.

Konklusjoner

Med metodene sett ovenfor vil vi helt sikkert være i stand til det Identifiser ukjente enheter på PC-er med Windows 10 og 11ved å bruke Windows Update og verktøyene integrert i systemet for å umiddelbart finne de riktige driverne og gjenopprette eventuelle problemer med gammelt periferiutstyr eller enheter koblet til datamaskinen akkurat i det øyeblikket.

Hvis de innebygde metodene ikke fungerer, kan vi alltid bruke Driver Booster for å finne de nye driverne automatisk eller begynne å søke etter driverne manuelt, gjenopprette maskinvare-ID-en og søke direkte på Google eller på en av sidene angitt ovenfor.

For å lære mer kan vi lese veiledningene om hvordan se listen over drivere installert på PC-en og hvordan Last ned oppdaterte drivere for sikker installasjon.

Index
  1. 1) Bruk Windows Update
  2. 2) Bruk feilsøking
  3. 3) Bruk et automatisk driverprogram
  4. 4) Identifiser og last ned drivere manuelt
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up