Ikoner forsvant på Windows-skrivebordet: hvordan fikser

Har skrivebordsikonene våre forsvunnet? La oss se hvordan du raskt gjenoppretter dem på en hvilken som helst Windows-arbeidsstasjon.

Et av de mest tilbakevendende marerittene blant kontoransatte er å finne seg selv med datamaskinen på kontoret alle skrivebordsikoner er borteerstattet av den triste, tomme Windows-bakgrunnen.

Selv om vi kan starte de viktigste appene og filene fra Start-menyen eller søkefeltet Mange foretrekker å ha app-snarveier klare til bruk på skrivebordetuten å glemme at mange direkte lagrer filer og mapper på den for umiddelbart å starte dokumenter eller filer som brukes på daglig basis.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan gjenopprette ikoner forsvant fra Windows-skrivebordetsom illustrerer alle prosedyrene som skal følges for å spore opprinnelsen til problemet og få alle ikonene til appene, mappene og filene på skrivebordet til å vises igjen.

1) Slå på Vis skrivebordsikoner

Ikoner på Windows-skrivebordet de kan også skjules via et enkelt høyreklikk menyelement.

Det første trikset for å gjenopprette skrivebordsikoner er å høyreklikke på det tomme skrivebordet, trykke på menyen Utsikt og sett en hake på varen Vis skrivebordsikoner.

Denne endringen bør være nok til å gjenopprette skrivebordsikoner i de aller fleste scenarier, uten å måtte bruke andre tweaks eller triks.

2) Gjenopprett systemikoner

Hvis systemikonene (papirkurven, datamaskinen, nettverket eller brukermappen) har forsvunnet fra skrivebordet, kan vi raskt gjenopprette dem ved å følge en enkel prosedyre.

På Windows 11 og Windows 10 kan systemikonene gjenopprettes ved å høyreklikke på skrivebordet, klikke på elementet Tilpassved å trykke på menyen Temaerved å klikke på menyen Innstillinger for skrivebordsikon og aktivere systemikonene som er nødvendige eller nødvendige for jobben.

I samme vindu kan vi trykke på Gjenopprett-knappen for å gjenopprette standard Windows-ikoner, for å raskt løse eventuelle problemer med å laste systemikonene; knappen kan brukes selv om vi ikke husker hvilke systemikoner som allerede var aktive på arbeidsstasjonen vår.

3) Start explorer.exe-prosessen på nytt

Hvis skrivebordsikonene ikke vises eller er helt hvite, kan det være en god idé å starte prosessen som administrerer vinduene og skrivebordsikonene på nytt: dette avanserte trikset fungerer i alle tilfeller der den grafikkrelaterte prosessen har rotet seg til eller har blokkert av en eller annen grunn.

For å fortsette trykker vi VINN+X på tastaturet vårt trykker vi på menyen Aktivitetsledelsetrykk på om nødvendig Mer informasjon (bare på Windows 10) og i fanen Prosesseridentifiserer vi prosessen Utforskerklikk på den og trykk til slutt på Avslutt oppgaven.

Skrivebordet blir helt svart, uten søyler og uten ikoner: dette er normalt og betyr at prosessen er riktig lukket. Hvis den ikke starter på nytt av seg selv etter noen sekunder, trykk på toppen av elementet Kjør ny oppgave (Fil -> Kjør ny oppgave på Windows 10), skriver vi explorer.exe og trykk på knappen Sender eller Tast inn på tastaturet for å starte hele Windows grafiske grensesnitt på nytt.

Hvis problemet er av grafisk karakter kan det være lurt å lese vår guide på Hvordan starte skjermkortets grafikkdriver på nytt.

4) Tøm ikonbufferen

Hvis ikonene på skrivebordet ikke vises til tross for triksene som er sett så langt, eller vi ser hvite ikoner uten tilkobling, kan problemet være relatert til ikonbufferfilsom kan ha blitt skadet under en plutselig driftsstans (for eksempel etter en blackout).

For å slette denne filen åpner vi Start-menyen, skriv Filutforskeråpner vi den tilsvarende appen, trykk på øverst Vis -> Vis -> Skjulte elementer (på Windows 10 bare åpne menyen Utsikt og aktivere stemmen din Skjulte elementer), trykk på adressefeltet øverst og skriv inn følgende bane:

%USERPROFILE%\AppData

La oss nå gå til mappen Lokaltidentifiserer vi filen IconCachehøyreklikker vi på den og trykker på knappen Slett; etter å ha slettet den La oss tømme Windows-papirkurven og start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

5) Reparer skadede systemfiler

Hvis ingen av de tidligere rådene fungerte, kan problemet være med systemfiler, som ble skadet under en oppdatering, en uventet omstart eller en blackout. For å gjenopprette skrivebordsikonene er alt vi trenger å gjøre å åpne Start-menyen, søke etter Ledetekstenhøyreklikk på den, trykk opp Kjør som administrator og kjør følgende kommando:

sfc /scannow

Spørringen vil begynne å skanne alle systemfiler, og reparere alle som den kan erstatte med kopier som finnes i installasjonsfilene som lagres av Windows. Hvis selv denne kommandoen ikke løser problemet vi kan alltid kjøre DISM-kommandoen, enda kraftigere; i dette tilfellet er kommandoen for å starte (i den administrative ledeteksten) følgende:

DISM.exe /Online /Cleanup-image /RestoreHealth

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan reparere Windows-systemfiler med DISM kom igjen hvordan reparere ødelagte systemfiler på Windows 11 og 10.

Konklusjoner

Forsvinningen av ikoner fra Windows-skrivebordet forårsaker mye angst, men i virkeligheten skal det svært lite til for å gjenopprette riktig visning av lenker, filer og mapper tilstede i den. Vi minner deg om at hvis vi har viktige filer på skrivebordet, kan de synkroniseres på OneDrive-skyplassen, som også vist i veiledningen på hvordan sette opp OneDrive på Windows.

Hvis skrivebordsikonene ikke lenger vises etter alle rådene i denne veiledningen, kan det være en god idé å gjenopprette Windows, som vist i artiklene om hvordan gjenopprette PC-en til en tidligere dato Vel ja hvordan reparere vinduer med ny installasjon.

Index
  1. 1) Slå på Vis skrivebordsikoner
  2. 2) Gjenopprett systemikoner
  3. 3) Start explorer.exe-prosessen på nytt
  4. 4) Tøm ikonbufferen
  5. 5) Reparer skadede systemfiler
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up