Ingen lydenhet installert på Windows 11: Slik fikser du

Vi kan ikke finne noen kompatibel lydutgang på Windows 11? La oss sammen finne ut hvordan du gjenoppretter lydenheter på PC-en

På noen PC-er med Windows 11, spesielt etter en oppdatering av systemet eller av driverne på datamaskinen, er det mulig å finne volumikonet krysset over med en "Ingen lydenheter installert".

Denne feilen viser tydelig det Operativsystemet har ikke periferiutstyr for lyd for lydgjengivelse, til tross for at alt fungerte perfekt inntil i går eller noen timer før.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du løser feilen "Ingen lydenheter installert" på Windows 11, slik at du kan gjenoppta korrekt avspilling av lyder som sendes ut av programmer eller streaming-nettsteder.

1) Aktiver hovedlydenheten

Den første metoden vi kan bruke for å løse problemet med det manglende lydkortet innebærer å aktivere kortet fra Windows-innstillingene; normalt er hovedkortet alltid aktivt, men en oppdatering eller et program kunne ha spilt en dårlig spøk på oss ved å deaktivere det.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk på Innstillingerla oss komme inn i menyen Systemklikker vi på Lyd og til slutt presser vi på Andre lydinnstillinger.

I det nye vinduet som åpnes åpner vi fanen Avspillinghøyreklikker vi i det tomme rommet, vi aktiverer elementet Vis deaktiverte enhetertrykk med høyre museknapp på navnet på det integrerte lydkortet (eller på navnet på høyttalerne integrert i PC-en) og trykk på Evnen.

Trykk deretter igjen på lydenheten med høyre museknapp og sørg for at elementene er merket av Angi som standardenhet Og Angi som standard kommunikasjonsenhet.

2) Koble fra og til igjen lydkablene

Problemet med lydenheter kan være forårsaket av et problem med lydkabelen, spesielt hvis vi bruker HDMI-kabelen eller DisplayPort-kabelen for å transportere lyden til en stasjonær PC-skjerm (utstyrt med integrerte høyttalere).

For å prøve å løse dette, foreslår vi at du slår av PC-en, kobler fra lydkabelen eller HDMI-kabelen, venter noen minutter, kobler til kabelen igjen og prøver å starte datamaskinen på nytt. Hvis mulig utfører vi denne testen med en ny AUX lydkabela ny HDMI-kabel eller a ny DisplayPort-kabelfor å utelukke maskinvareskade.

3) Kjør feilsøkingsprogrammet for lyd

En annen effektiv metode for å løse problemet med ingen lydenhet installert på Windows 11 er å bruke den oppløsningsverktøy integrert i operativsystemetsom kan løse de fleste problemer knyttet til drivere, tjenester og dårlige konfigurasjoner.

For å aktivere den, la oss ta veien Innstillinger -> System -> Feilsøkingtrykker vi på Andre feilsøkere og til slutt trykker du på knappen Løpe tilstede ved siden av varen Lydavspilling.

En skanning av lydenhetene vil starte: på slutten vil problemet vises og, hvis det kan løses direkte av verktøyet, indikasjonen Løst sammen med problemene som oppstår.

4) Aktiver Windows Audio-tjenesten

Blant de mange tjenestene som finnes på PC-en finner vi også Windows Audio, som administrerer lydavspilling fra alle eksterne enheter på datamaskinen; hvis denne tjenesten av en eller annen grunn er deaktivert eller ikke er satt til automatisk start, vil ikke systemet kunne bruke de installerte lydenhetene.

For å sjekke driften av denne tjenesten åpner vi Start-menyen, skriv Tjenesteråpner vi oppføringen med samme navn, høyreklikk på oppføringen Windows Audiotrykker vi på elementet Eiendom og sørg for at oppføringen er satt Automatisk i rullegardinmenyen Oppstartstype og vi presser på Start (hvis tilgjengelig).

Hvis nøkkelen Start ikke kan velges eller en feilmelding vises etter at du har trykket på den, la oss la tjenesten starte automatisk og prøve å starte PC-en på nytt for å kontrollere at tjenesten og de tilhørende lydenhetene fungerer korrekt.

5) Oppdater eller installer lyddriveren på nytt

Hvis ingen av triksene som er sett så langt har fungert, kan vi gjenopprette tilgangen til PC-ens avspillingsenheter ved å oppdatere eller installere lyddriveren på nytt knyttet til den primære avspillingsenheten.

For å fortsette, høyreklikk på Start-menyen og trykk på elementet Enhetsadministrasjonla oss utvide menyen Lyd-, video- og spillkontrollerehøyreklikker vi på enheten som skal aktiveres på nytt (kalt i de fleste tilfeller Realtek eller High Definition Audio), klikk på menyen Eiendomvelger vi fanen Drivere og vi presser på Oppdater driver -> Søk automatisk etter drivere; hvis ingen driver er identifisert, kan vi prøve å trykke Søk etter oppdaterte drivere i Windows Update, for å tvinge søket etter nye drivere.

For å avinstallere og installere driveren på nytt, gjentar vi alle trinnene beskrevet ovenfor opp til kortet Drivere men denne gangen trykker vi på stemmen Avinstaller enhetenpass på å også krysse av for elementet Forsøker å fjerne enhetsdriveren.

På slutten av avinstalleringen starter vi PC-en på nytt; ved neste oppstart starter vi Windows Update for å laste ned den nye lyddriveren, eller vi tvinger søket etter nye drivere som vist i vår guide hvordan finne de riktige driverne for en ukjent enhet.

Driver for lyd på HDMI- eller DisplayPort-kabler

Hvis vi bruker HDMI eller DisplayPort-kabel for å bringe lyd Det kan være en god idé å løse lydproblemer med skjermens innebygde høyttalere ved å laste ned oppdaterte videodrivere; Det kan virke rart, men lydkontrollerdriverne (integrert på skjermkortet) "administreres" av videodriverne, som derfor må oppdateres i tilfelle problemer knyttet til at lyden "overgår" fra skjermkortet til skjermen.

For å oppdatere videodriverne på riktig måte anbefaler vi å lese våre guider om hvordan last ned og installer oppdaterte NVIDIA- og AMD-skjermkortdrivere og hvordan Last ned oppdaterte Intel HD grafikkort-drivere.

Hvis vi har problemer med lyden som genereres av skjermkortet, kan vi også lese artikkelen vår på løsninger på videodriverfeil i Windows.

Konklusjoner

Med disse gyldige triksene vil vi få meldingen "Ingen lydenhet installert" på Windows 11 til å forsvinne, en gang for alle, for å gjenoppta lydavspilling fra PC-høyttalerne eller fra skjermens innebygde høyttalere.

Hvis ingen av de tidligere triksene fungerte, kan vi fortsatt gjenopprette lyden ved å bruke systemgjenoppretting, som vist i veiledningen ovenfor hvordan du bruker systemgjenoppretting i Windows 10 og 11.

Fortsatt om temaet oppdaterte lyddrivere kan vi lese guidene våre om Hvordan oppdatere eller installere Realtek Audio-drivere og hvordan Last ned oppdaterte drivere for sikker installasjon.

Index
  1. 1) Aktiver hovedlydenheten
  2. 2) Koble fra og til igjen lydkablene
  3. 3) Kjør feilsøkingsprogrammet for lyd
  4. 4) Aktiver Windows Audio-tjenesten
  5. 5) Oppdater eller installer lyddriveren på nytt
    1. Driver for lyd på HDMI- eller DisplayPort-kabler
    2. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up