Ingen nettverkskort på Windows: hvordan fikser

Hva gjør du hvis PC-en ikke oppdager wi-fi-nettverkskortet og du ikke kan bruke internettforbindelsen

Blant de mest irriterende problemene vi kan støte på på en Windows-PC er det totale fraværet av nettverkskort i systemet: alt som trengs er en feiloppdatering, en driveroppdatering, en virusinfeksjon eller starten på et renseprogram." for intens" å finne oss selv i ubehagelig situasjon med å ikke lenger ha valgbare nettverkskortog forlater Windows uten Internett-tilgang.

Denne situasjonen kan sjekkes ved å åpne Start-menyen og søke Se nettverkstilkoblinger og åpne den aktuelle menyen, som skal vises tom (uten nettverkskort); alternativt kan vi åpne Kontrollpanel (søker etter det fra Start-menyen), trykk på øverst i adressefeltet og ta oss til stien Kontrollpanel\Nettverk og Internett\Nettverkstilkoblinger for å verifisere totalt fravær av tilkoblinger for å surfe på Internett.

I den følgende guiden vil vi vise deg Hvordan fikse manglende nettverkskort på Windowsprøver å bruke triks som fungerer selv uten nettverkstilkobling.

1) Registerredigering

Det første trikset å prøve involverer slette en registerredigeringsoppføringfor å gjøre nettverkskortene synlige igjen i tilkoblingsskjermen (se innledningen).

For å fortsette, trykk WIN+R på tastaturet og skriv regeditla oss bekrefte og ta følgende vei:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Network

Når vi kommer til denne banen, høyreklikker vi på filen Konfig på høyre skjerm, trykk på elementet Slettlukk alle vinduer og start PC-en på nytt.

Ved neste omstart sjekker vi nettverkstilkoblingsvinduet igjen for å se om datamaskinens nettverkskort er tilstede.

2) Feilsøking

En annen effektiv metode for å løse problemer Mangler nettverkskort i Windows planlegger å bruke Troubleshooter, et sett med verktøy innebygd i Windows som kan gjenopprette nettverkskort og nettverksinnstillinger til de opprinnelige innstillingene.

For å bruke dette gyldige trikset trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Feilsøking (på Windows 10 er banen Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Feilsøking), klikk på Andre feilsøkere og trykk på knappen i det nye vinduet som åpnes Løpe ved siden av følgende oppføringer:

  • Nettverkskort
  • Innkommende forbindelser
  • Internett-tilkoblinger

Etter å ha lansert verktøyene integrert i Windows ett om gangen, starter vi PC-en på nytt; hvis alt gikk bra får vi tilgang til nettverkskortene på datamaskinen igjen og kan surfe på Internett igjen.

3) Nettverksdrivere

Den vanligste årsaken til problemer med nettverkskort på Windows er drivere: en feiloppdatering er nok til å få adapterene til å forsvinne, og dermed gjøre det umulig å surfe på Wi-Fi-nettverk og via Ethernet-kabel.

For å løse dette høyreklikker vi på Start-menyen og åpner menyen Enhetsadministrasjon og sjekk om de er tilstede enheter med den gule trekanten (tydelig tegn på at det er en feil) under seksjonen Nettverkskort.

På blokkerte enheter høyreklikker vi og trykker videre Avinstaller enhetenla oss få ordet for Fjerner enhetsdriverenbekreft om nødvendig og start datamaskinen på nytt for å gjenopprette de originale Windows-driverne.

Hvis vi ikke finner noen Nettverksadapterseksjon i listen over enheter, trykk på øverst Oppdag maskinvareendringer og vi venter på utseendet til de nye kortene på PC-en; ellers er problemet av maskinvarekarakter, og vi må kontrollere tilkoblingen til nettverkskortet nøye (hvis det er et nylig lagt til PCI-tilleggskort) eller bytte Wi-Fi-adapter.

For å oppdatere nettverkskortdrivere på riktig måte, inviterer vi deg til å lese våre guider om Hvordan laste ned driveren for nettverkskort kom igjen hvordan finne de riktige driverne for ukjente enheter.

4) Systemgjenoppretting

Hvis nettverkskortene er tilkoblet regelmessig, men vi fortsatt finner noen feil i Device Management-menyen det er ikke noe annet valg igjen enn bruk systemgjenoppretting og gå tilbake til en dato da nettverkskortene var til stede og fungerte uten problemer.

For raskt å gjenopprette Windows åpner vi Start-menyen, søk Restaureringåpner vi menyen med samme navn (også tilgjengelig fra kontrollpanelet ved banen Kontrollpanel\Alle kontrollpanelelementer\Gjenoppretting), trykke på Åpne Systemgjenoppretting og velg en dato før problemet oppstår.

Etter tilbakestillingen vil vi få nettverkskortene til å fungere perfekt, som om ingenting hadde skjedd. Vi snakket om dette gjenopprettingssystemet i veiledningene ovenfor hvordan aktivere systemgjenopprettingspunkter kom igjen hvordan du bruker systemgjenoppretting i Windows.

5) Nødstrømadapter

For å forstå om problemet bare gjelder nettverkskortene som allerede finnes på PC-en, må vi utstyre oss med en USB strømadaptersom skal brukes når denne typen feil oppstår.

Den beste nødnettadapteren som vi kan koble til PC-en vår uten nettverkskort er TP-Link Archer T3U Nano, klar til bruk så snart den er koblet til en ledig USB-port på datamaskinen. Hvis dette kortet fungerer, gjelder problemet maskinvaren som allerede finnes på PC-en: vi må derfor vurdere å bytte ut det allerede eksisterende nettverkskortet eller sette inn et nytt. dedikert nettverkskort (ved å bruke PCI-Express X1-sporet).

Andre gyldige modeller av nødnettadaptere som vi kan bruke er Netgear A6150 - WiFi USB Stick el'ASUS USB-AC53 Nano.

For mer informasjon kan vi lese artikkelen vår om hvordan du legger til en Wi-Fi-tilkobling til din stasjonære PC.

Konklusjoner

Forsvinningen av nettverkskort på Windows kan vise seg dramatisk for vårt arbeid eller studie på PC-en, men ingenting går tapt: problemet kan løses ved å lese rådene ovenfor, uten å måtte be om inngripen fra en spesialisert tekniker.

Hvis problemet er av programvarekarakter er det mulig å løse det i de fleste tilfeller; hvis problemet er maskinvare, må vi mest sannsynlig bytte nettverksadapter for å fortsette å surfe.

Om samme emne kan vi lese artiklene våre om hvordan løse internettforbindelse og nettverksproblemer kom igjen hvordan få internettilgang på windows pc.

Index
  1. 1) Registerredigering
  2. 2) Feilsøking
  3. 3) Nettverksdrivere
  4. 4) Systemgjenoppretting
  5. 5) Nødstrømadapter
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up