Innstillinger-appen fungerer ikke i Windows 10? Slik fikser du det

Selv om mange mennesker vil svikte og ønske at Microsoft ikke sakte begraver det pålitelige kontrollpanelet, har Innstillinger-appen blitt en nøkkelfunksjon i Windows 10. Det er startrampen for å kontrollere systemet, fra å legge til enheter til brukerkontroll og spillfunksjoner. Hvis innstillingene slutter å fungere, blir Windows ganske dysfunksjonelt.

Så hvis Innstillinger-appen din stopper eller bare ikke åpnes i utgangspunktet, her er en haug med rettelser som bør få deg i gang igjen.

I slekt Windows 10 Startmeny Søk fungerer ikke? Her er noen rettelser

Index
  1. Alternative måter å åpne innstillinger på
  2. Installer på nytt og registrer Windows-apper på nytt
  3. Kjør en SFC-skanning
  4. Opprett en ny Windows-bruker
  5. konklusjon

Alternative måter å åpne innstillinger på

Hvis du leter etter en rask løsning for en app som fungerer dårlig, er det beste alternativet å prøve å åpne den på en annen måte.

En metode er å trykke Win + I for å prøve å åpne Innstillinger-appen.

Du kan også klikke på Action Center-ikonet på oppgavelinjen (snakkeboblen nederst til høyre) og deretter klikke på "Alle innstillinger".

Hvis disse metodene ikke fungerer, eller hvis Innstillinger-appen fortsatt ikke kan nås på vanlig måte via Start-menyen, er det på tide å prøve noe litt mer komplisert...

Installer på nytt og registrer Windows-apper på nytt

Innstillinger-appen for Windows 10 regnes blant de offisielle innebygde Windows-appene, så å installere den på nytt (sammen med andre Windows 10-apper) bør løse eventuelle problemer du måtte ha med den.

For å gjøre dette, åpne PowerShell (skriv "powershell" i Start-menyen Søk, høyreklikk og deretter "Kjør som administrator") og skriv inn følgende kommando:

Få pakke | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Registry "$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml">>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>!

Dette vil registrere og installere alle Windows-appene dine på nytt, i håp om å få Innstillinger-appen (og andre) til å fungere ordentlig igjen.

Kjør en SFC-skanning

Før du prøver den mer forseggjorte metoden for å fikse Innstillinger-appen, her er et par raske løsninger som kanskje bare får jobben gjort:

  • Skann harddisken din for feil: gå til Start-menyen, skriv, åpne ledeteksten, skriv deretter fc /scannow

  • .

  • Hvis dette ikke fungerer, bør du prøve å laste ned Windows Update-feilsøkingsprogrammet og se om det hjelper.

Opprett en ny Windows-bruker

Hvis du fortsatt ikke kan åpne Innstillinger-appen, er det på tide for den mest radikale løsningen med å opprette en ny administratorkonto og overføre filene dine til den, siden du ikke kan bruke Innstillinger-appen til å opprette en ny konto, kan du bruke Microsoft Common Console-dokument hvis du har Windows 10 Pro.

1. Klikk Start og skriv typelusrmgr.msc. I Common Console-dokumentet klikker du på Brukere, høyreklikker brukere og klikker på «legg til ny bruker». Skriv inn informasjonen din, logg deg deretter ut av brukskontoen din og inn på den nye kontoen enten via Start-menyen eller Ctrl + Alt + Delete.

Hvis du har Windows 10 Home Edition, må du opprette en ny bruker via kommandolinjen.

Klikk på Start-menyen, skriv inn, høyreklikk ledetekst og klikk deretter "Kjør som administrator."

Skriv inn følgende kommando i ledeteksten, men med brukernavnet og passordet du vil opprette for den nye administratorkontoen:

Nuevo nombre de usuario newpassword /add

Du bør se meldingen "Kommandoen fullført vellykket" for å informere deg om at kontoen er opprettet.

2. Gå deretter til "Kontrollpanel -> Brukerkontoer -> Brukerkontoer -> Administrer annen konto."

3. Velg den nye kontoen du nettopp opprettet, "Endre kontotype", og klikk deretter "Administrator" i det nye vinduet, etterfulgt av "Endre kontotype".

Den nye brukeren er nå administrator.

4. Logg ut av din nåværende konto og få tilgang til den nye brukerkontoen. Prøv å få tilgang til Innstillinger-appen, og den skal nå fungere.

Det neste trinnet er å overføre filene fra den gamle Windows-kontoen til den nye.

Gå til systemharddisken (der Windows er installert) i Filutforsker, klikk på Vis i toppfanen, og merk av for "Skjulte elementer".

Naviger til din gamle brukerkonto i File Explorer (C:/Users/Old Account Name som standard) og dobbeltklikk på den.

Klikk på Fortsett, skriv inn kontopassordet når du blir bedt om det, kopier og lim deretter inn alle filene fra den kontoen til den nye (som standard ligger i C:/Users/newusername).

Du vil se en melding som spør om du vil slå sammen mappene fra den gamle kontoen din med den nye. Klikk Ja.

konklusjon

Det er ikke enkelt, men å opprette en ny Windows-konto er dessverre den beste løsningen på dette problemet som har klart å vedvare for noen til tross for patchene som har blitt utgitt for å løse det. Det er verdt å understreke nok en gang at du bør prøve de to enkleste løsningene i begynnelsen av denne artikkelen før du må gå gjennom bryet med å opprette en ny konto.

Denne artikkelen ble først publisert i september 2016 og ble oppdatert i juni 2018.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up