Kan Alexa være farlig for barn?

Er alle Alexa-forslag trygge for mindreårige? La oss sammen finne ut hvilke risikoer barn løper og hvordan vi unngår ubehagelige situasjoner.

Barn er nå omgitt av teknologiske enheter og lærer ofte å bruke dem mye tidligere enn foreldrene, gitt deres umettelige ønske om å oppdage alt. Men hvordan oppføre seg hvis barnet lærer å bruke Amazon Echo og derfor Alexa stemmeassistent? Kan det assistenten blir spurt om være farlig?

Vi vil vise deg i denne artikkelen hva er farene som mindreårige løper for å bruke Alexa uten tilsyn av voksneser og vurderer at Alexa bruker informasjon hentet fra Internett for å gi noen svar.

For de mer engstelige foreldrene vil vi også vise dere hvordan forhindre at Alexa blir brukt av barnfor å redusere til null risikoen for at de kan bli skadet ved å følge feil råd fra kunstig intelligens.

Mediesaken

26. desember 2021 a Twitter-bruker rapporterte et svært alvorlig problem med Alexa: stemmeassistenten, etter en presis forespørsel fra et barn (som ønsket å oppdage en ny utfordring å gjøre), rådet til å ta ut støpselet halvveis og ta på de synlige elektriske kontaktene.

Heldigvis hadde det aktuelle barnet nok salt i gresskaret til ikke å følge utfordringen foreslått av Alexa, ellers var det garantert elektrisk støt, med tanke på at Amerikanske stikkontakter har en tendens til å være mindre sikre enn europeiske (som beskytter en del av kontaktene med isolasjon for å unngå slike problemer).

Barnets forelder rapporterte saken til Amazon og la ut bildet av utfordringen på Twitter for å advare alle foreldre om problemet. farligheten til Alexa i visse situasjoner.

Det må sies at problemet ikke er av Alexa seg selv, men hvordan den henter informasjon fra Internett: han er ikke i stand til å skille hva som er rett og hva som er galt, og fører dermed til å foreslå til og med groteske eller farlige løsninger bare fordi de leses fra Internett. Heldigvis har Amazon løst dette svært alvorlige problemet ved å blokkere alle søk på utfordringer eller andre søkeord som er skadelige for barn.

Hvordan forhindre at Alexa blir brukt av barn

Hvis denne historien har skremt deg nok, kan vi fortsatt programmer Amazon Echo til å gjenkjenne stemmen vårfor å forhindre at et barn starter en feil stemmekommando eller får farlige svar som de som er sett i historien.

For å fortsette, åpne Amazon Alexa-appen på enheten vår (vi minner deg om at den er tilgjengelig for android og for iPhones), om nødvendig, logg på med Amazon-kontoen som er i bruk på Echo, trykk på menyen nederst til høyre Annenvelger vi menyen Innstillingertrykker vi på menyen Din profil og din familietrykk på profilen vår og trykk til slutt på knappen Konfigurer Voice ID.

Trykk på på skjermen som åpnes jeg er enig og følg prosedyren som er angitt for å spille inn stemmen vår og dermed la Alexa gjenkjenne stemmen vår distinkt fra de andre. Dessverre som et filter er det ikke alltid effektivt, og noen funksjoner er tilgjengelige uten hjelp av Voice ID.

Det trygge alternativet til Alexa: Google Assistant

Alexas rival, nemlig Google Assistant, tilbyr et mye mer effektivt stemmefiltreringssystem, til det punktet at hvis vi registrerer vår stemme-ID barnet vil neppe kunne bruke assistenten uten vår hjelp.

For å spille inn stemmen vår og assosiere den med en Google Nest Mini vi åpner Google Home-appen på vår bærbare enhet (den aktuelle appen er tilgjengelig for android og for iPhones), trykk på profilikonet øverst til høyre, trykk på Assistent-innstillingervelger vi menyen Hei Google og Voice Matchtrykker vi på fanen andre enheter og trykk til slutt på Legg til Voice Match på enheter.

Nå trenger vi bare å følge de foreslåtte trinnene for å velge hvilken Google Nest Mini som skal aktiveres stemmegjenkjenning og hvilken stemme som skal spilles inn. På slutten av konfigurasjonen vil Nest Mini bare svare på stemmen vårfor å forhindre at et barn kommer med rare eller farlige forespørsler.

Konklusjoner

Ved å analysere problemet med barnet og mangelen på elektrokusjon, kan vi si at Alexa oppførte seg på en veldig presis måte, kanskje til og med for mye! Vi kan ikke snakke om programvareproblemer siden han fulgte barnets anmodning til bokstaven e Alexa fant det første nyttige resultatet på Internett: synd at det foreslåtte resultatet var veldig farlig!

For å unngå denne typen problemer, unngår vi å la barn være alene med Alexa eller andre enheter utstyrt med en virtuell assistent, og alltid overvåke bruken som barn gjør av teknologiske innovasjoner. Og hvis vi er virkelig engstelige, plasserer vi en Google Nest Mini i stedet for Amazon Echo og konfigurerer Voice Matchfor å fullstendig forhindre bruk av talekommandoer av mindreårige.

De som har bestemt seg for å fokusere på Google Assistant kan fortsette å lese artiklene våre om hvordan lage nye talekommandoer og hvordan Forbedre Google Assistants talegjenkjenning hvis den ikke forstår kommandoene dine.

Index
  1. Mediesaken
  2. Hvordan forhindre at Alexa blir brukt av barn
  3. Det trygge alternativet til Alexa: Google Assistant
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up