Kan ikke installere Windows på disk: hvordan fikser

Kan vi ikke installere Windows på datamaskinen vår? Kanskje er problemet med typen partisjon som brukes.

På noen datamaskiner kan du støte på en veldig merkelig feil under installasjonsprosedyren eller under Windows-gjenoppretting: Kan ikke installere Windows på disken.

Feilvinduet indikerer problemer med GPT- eller MBR-partisjonermen de fleste brukere vet ikke hva vi snakker om, og fører dermed til blokkering av operasjoner og manglende evne til å formatere PC-en riktig.

Heldigvis løsningen på dette problemet er ganske enkel og det kan gjøres enten fra BIOS/UEFI eller ved å bruke noen enkle prosedyrer integrert i Windows. I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du løser feilen "Windows kan ikke installeres på disk", slik at du kan gjenoppta installasjonen uten problemer.

Prosedyrene vi skal anbefale kan slette dataene fra partisjonene som fortsatt finnes på disken: det anbefales derfor å utføre en rengjøring så snart som mulig. sikkerhetskopiering av systemet før du fortsetter.

1) Endre UEFI- eller BIOS-oppstartsmodus

Den første metoden vi kan prøve for å løse Windows-installasjonsfeilen innebærer å endre modusen i BIOS/UEFI.

Faktisk kan alle disker starte enten i UEFI-modus begge i Eldre BIOS-modushvor sistnevnte er desidert mer kompatibel enn den andre.

For å kunne endre modus på vår PC, slår vi av PCen og starter den på nytt ved å trykke på den nødvendige tastesekvensen få tilgang til BIOS eller UEFI.

Etter å ha fått tilgang til modusen, la oss gå til skjermen reservert for systemoppstart eller avanserte funksjoner, identifisere elementet Oppstartsmodus og vi bytter mellom de to tilgjengelige elementene, og velger den som ikke er aktiv i det øyeblikket.

I de fleste tilfeller anbefaler vi at du angir Eldre BIOS dermed oppnå større kompatibilitet for å fortsette med installasjonen av Windows.

Det eneste unntaket fra denne regelen er hvis vi prøver å installere Windows 11: Microsofts nyeste operativsystem krever alltid og bare UEFI-modus, ellers kan det ikke offisielt installeres (med mindre du bruker noen avansert triks).

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan Bytt mellom BIOS og UEFI fra Windows 10.

2) Endre partisjonsstilen (enkel prosedyre)

Hvis Windows ikke vil installere seg selv på disken, kan det være en god idé å fortsette med å slette alle partisjonene på den disken og initialisere den.

For å fortsette, fjern disken fra den blokkerte PC-en, koble den til en annen PC med Windows og åpne programmet Diskbehandling (fås fra Start-menyen ved å klikke på den med høyre museknapp).

Når programmet har startet, identifiserer vi disken som skal fikses (vanligvis Plate 1 eller disker med høyere tall), høyreklikk på partisjonene og trykk til slutt opp Slett volum. Etter å ha slettet alle partisjonene, høyreklikk på boksen Plate 1 nederst og trykk på elementet Konverter til GPT-disk (for disker med en kapasitet større enn 2 TB) eller Konverter til MBR-disk (for å oppnå maksimal kompatibilitet).

På slutten av initialiseringen kobler vi disken til den blokkerte PC-en igjen og prøver å installere Windows på nytt, for å kunne fortsette jevnt når vi kommer til vinduet for valg av disk og partisjon.

Selv i dette tilfellet må vi gå forsiktig frem hvis vi er i ferd med å installere Windows 11, gitt at dette systemet bare kan installeres med GPT-partisjonsstilen, som også sett i vår guide om hvordan konverter disk til GPT for å installere Windows 11.

Hvis vi ikke vet hvordan vi kobler til harddisken som sekundær på den nye PC-en, kan vi lese guiden vår hvordan du kobler disker til PC-en din via USB: SATA-adaptere, etuier og dokkingstasjoner.

For ytterligere informasjon kan vi også lese veiledningen på forskjeller mellom MBR og GPT disk: hvilken du skal velge.

3) Endre partisjonsstilen (ekspertprosedyre)

Hvis vi ikke vil eller ikke vet hvordan vi fjerner disken fra den låste datamaskinen, kan vi også prøve å endre partisjonsstilen fra en Windows gjenopprettingsdiskved å laste ned ISO-bildet til Windows 11 du hater Windows 10 og flytte bildet til en USB-pinne.

Etter å ha opprettet nøkkelen og koblet den til datamaskinen, endrer vioppstartsrekkefølgetrykker vi på Egendefinert (ekspertbrukere)trykk på tastekombinasjonen på tastaturet Shift + F10 og i ledeteksten skriver vi inn følgende sekvens med kommandoer, starter dem én om gangen og bekrefter (etter hver kommando) med tasten Tast inn eller Sender av tastaturet:

 • diskdel
 • liste disk
 • velg disk "disknummer"
 • ren
 • konvertere gpt (eller konvertere mbr)
 • exit

Etter å ha konvertert diskstilen, start datamaskinen på nytt ved å bruke strømknappen eller omstart-knappen og fortsett med installasjonen av Windows igjen, trygg på at vi denne gangen vil være i stand til å installere den uten feilen "Windows kan ikke installeres på disken".

Konklusjoner

Ved å følge instruksjonene i de foregående kapitlene til punkt og prikke vil vi kunne rette opp feilen "Windows kan ikke installeres på disken", slik at du kan installere Windows selv på eldre PCer eller for å overskrive en gammel Windows-installasjon som er blokkert eller ikke lenger fungerer.

Heldigvis er denne feilen svært sjelden, og det er usannsynlig at vi kommer over denspesielt hvis vi formaterer nye datamaskiner eller bruker datamaskiner som allerede bruker GPT som et partisjoneringssystem.

Hvis du ikke vet hvordan du automatisk gjenoppretter Windows, foreslår vi at du leser våre guider om hvordan gjenopprette PC-en til en tidligere dato (Windows) og hvordan tilbakestill Windows.

Om samme tema kan vi også lese vår guide om hva betyr partisjonering av disker og hvordan lage, utvide, slå sammen partisjoner Og Diskbehandling i Windows for å opprette, slette eller endre størrelse på partisjoner.

Index
 1. 1) Endre UEFI- eller BIOS-oppstartsmodus
 2. 2) Endre partisjonsstilen (enkel prosedyre)
 3. 3) Endre partisjonsstilen (ekspertprosedyre)
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up