Kan ikke koble til ekstern datamaskin: hvordan fikser

Kan vi ikke koble til den eksterne datamaskinen på noen måte? La oss finne ut hva de vanligste problemene er og hvordan du løser dem raskt.

Windows-funksjonen for eksternt skrivebord lar oss kontrollere en PC på samme LAN-nettverk uten å være fysisk tilstede foran den, noe som gjør administrasjonen av større nettverk raskere. Det eksterne skrivebordet er også tilgjengelig via Internett ved å konfigurere portene og brannmuren riktig for å tillate ekstern tilgang til PC-en som er i bruk.

Som alt som fungerer bra på Windows, kan vi støte på problemer som gjør det umulig å koble til den eksterne datamaskinen, noe som frustrerer alle anstrengelser for å øke produktiviteten og kanskje hjelpe en venn eller kollega som har gitt oss ekstern tilgang til PC-en sin.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du løser hovedproblemene med eksternt skrivebord på Windows, slik at du umiddelbart kan gjenvinne full kontroll over den eksterne maskinen og gi nødvendig assistanse. Veiledningen er gyldig for både Windows 11 og Windows 10.

1) Aktiver eksternt skrivebord

Et av de største problemene med eksternt skrivebord er forårsaket av deaktivering av funksjonene på datamaskinen som vi må kontrollere; hvis alt fungerte riktig før, kan den ansvarlige være den samme brukeren som vi gir assistanse til (som har deaktivert stemmer uforsiktig) eller en enkel Windows-oppdatering (som kan deaktivere eksternt skrivebord uten reell grunn).

For å aktivere eksternt skrivebord igjen, trykk VINN+I på tastaturet, la oss gå til System-menyen, trykk ned på menyen Fjernstyrt skrivebord og aktiver bryteren ved siden av elementet Fjernstyrt skrivebord.

Vi minner om at denne menyen er tilgjengelig bare hvis vi har Windows i Professional- eller Enterprise-versjonen, siden den er fraværende på hjemmeversjonen. For mer informasjon kan vi lese veiledningen ovenfor hvordan bytte fra Windows 10 eller 11 Home til Pro.

2) Autoriserte brukere for eksternt skrivebord

Hvis det eksterne skrivebordet er slått på, men PC-en fortsetter å være utilgjengelig, prøver vi å autorisere brukeren som må administrere den eksterne tilkoblingen, ved å bruke en dedikert lokal Microsoft-konto til dette formålet (for å unngå å måtte overlevere sensitiv legitimasjon).

For å fortsette lager vi det samme lokal Windows-konto på begge PC-ene (f.eks Ekstern bruker), la oss gå på reisen Innstillinger -> System -> Eksternt skrivebord på PC-en som skal kontrolleres, klikk på Brukere av eksternt skrivebordtrykker vi på knappen Legg tilskriv inn navnet på den lokale brukeren som nettopp er opprettet, klikk på Sjekk navnså opp OK og opp igjen OKfor å garantere full tilgang med kontoen som er opprettet for anledningen.

3) Tillat eksternt skrivebord på brannmuren

Noen endringer i Windows-brannmuren kan kompromittere bruken av Remote Desktop på både den kontrollerende PC-en og datamaskinen som kontrolleres, selv om de er på samme nettverk.

For å utføre denne viktige kontrollen åpner vi Start-menyen, åpner Kontrollpanella oss gå på banen System og sikkerhet -> Windows Defender-brannmurklikk på elementet Tillat apper eller funksjoner gjennom Windows Defender-brannmurtrykker vi på Endre innstillinger og sett haken (under kolonnen Privat) ved siden av oppføringene Fjernstyrt skrivebord Og Eksternt skrivebord (WebSocket).

Selvfølgelig må endringen gjøres på alle PC-er, begge datamaskiner må være koblet til samme LAN-nettverk og nettverket på begge må konfigureres som Privat; i denne forbindelse inviterer vi deg til å lese artikkelen om hvordan sette opp privat nettverk hjemme i Windows 10 og 11.

Alltid på Windows-brannmuren kan vi lese veiledningen på hvordan konfigurere brannmuren i Windows 11 og 10.

4) Sjekk Remote Desktop Service

Eksternt skrivebord administreres også av en Windows-tjeneste: hvis denne tjenesten er satt til manuell modus eller er deaktivert, vil vi ikke kunne opprette noen ekstern tilkobling, både på PC-en som skal kontrolleres og på PC-en som brukes til fjernkontroll.

For å aktivere tjenesten korrekt åpner vi Start-menyen, søk Tjenester og i det nye vinduet identifiserer vi Eksternt skrivebordstjenester; vi høyreklikker på elementet, trykk på Start og sett rullegardinmenyen til Automatisk; for å ha den umiddelbart aktiv så snart du slår på PC-en.

5) Fjernkontroll med Remote Desktop

Hvis du bruker Remote Desktop til å kontrollere datamaskiner utenfor hjemmet, bør du konfigurer port 3389 på modemetslik at innføringen av eksterne tilkoblinger til PC-en kan kontrolleres.

For å øke sikkerheten til den eksterne tilkoblingen er det å foretrekke å bruke en VPN-tilkobling som den som tilbys av Radmin VPN.

Ved å bruke Radmin VPN vil vi kunne få alle PC-er til å vises på det samme lokale virtuelle nettverketselv når vi er borte fra hjemmet eller tusenvis av kilometer unna: ved å gjøre det vi trenger ikke engang å videresende porter i modemetsiden PC-ene vil være koblet til samme nettverk som hoved-PC-en.

Med PC-er tilkoblet via Radmin VPN, følg ganske enkelt standardprosedyren for ekstern tilkobling, og dra nytte av utmerket stabilitet og hastighet under tilkoblingen. Alternativt kan vi bruk også fjernkontrollen levert av Radmin VPN selvflott for å kontrollere flere eksterne skrivebord uten at den tilkoblede brukeren logger ut (noe som alltid skjer med Eksternt skrivebord).

For å lære mer om denne metoden kan vi lese veiledningene ovenfor hvordan lage en VPN hjemmefra kom igjen hvordan du kobler PCer eksternt og kontrollerer dem via VPN.

Konklusjoner

Remote Desktop er fortsatt mye brukt til å fjernstyre PC-er men det kan skape problemer og slutte å virke akkurat i øyeblikket; i dette tilfellet vil det være nok å skrive ned denne veiledningen og støve den av ved den første tilgjengelige anledningen, for på en briljant måte å løse alle problemene som genereres av Remote Desktop.

Som gyldige alternativer til Remote Desktop kan vi finne utmerkede løsninger ved å lese våre guider på hvordan gi rask hjelp til en venns PC med Windows 10 og 11 og på beste programmer som ligner på TeamViewer som er gratis og enkle å bruke.

Index
  1. 1) Aktiver eksternt skrivebord
  2. 2) Autoriserte brukere for eksternt skrivebord
  3. 3) Tillat eksternt skrivebord på brannmuren
  4. 4) Sjekk Remote Desktop Service
  5. 5) Fjernkontroll med Remote Desktop
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up