Kopier skrifter og ord fra bilder, bilder og videoer

Hvordan velge ord på bilder, bilder og videoer på internett, kopiere og lime inn tekst, fra en PC eller smarttelefon

Kopier og lim er kanskje den mest nyttige funksjonen til en datamaskin: all tekst som finnes på en nettside eller i et dokument kan velges med musen, kopieres og limes inn i en annen tekstfil som kan være Word eller et annet skriveprogram.

Den eneste teksten som krever noen flere trinn for å bli "ekstrapolert" er den som finnes i bildene og bildene, de som er sett på Facebook, de som er delt i blogger og andre nettsteder.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan kopiere skrifter og ord fra bilder, bilder og videoerved å bruke de mest komfortable og effektive metodene å bruke både fra PC og smarttelefon/nettbrett.

LES OGSÅ -> Konverter bilder til ASCII (bokstaver, symboler og tekst)

1) Trekk ut tekst fra bilder på PC

Den enkleste og mest umiddelbare metoden for å trekke ut tekst fra bilder på en datamaskin innebærer bruk av Microsoft OneNotetilgjengelig direkte fra Microsoft Store og integrert som en app i alle Office- eller Microsoft 365-suiter.

Etter å ha åpnet OneNote, trykk på +-ikonet for å åpne et nytt notat, trykk på øverst i menyen sett innklikker vi på Bilder -> Fra fil og vi laster inn bildet som vi vil trekke ut teksten fra.

Nå høyreklikker vi på bildet som er lastet inn i notatet og trykker opp Kopier tekst fra bildet; teksten vil umiddelbart bli kopiert til Windows-utklippstavlen, og vi kan umiddelbart lime den inn i dokumentet vårt. For å ha større kontroll over den kopierte teksten kan vi også lage et nytt notat i OneNote, høyreklikk på det og trykk Behold den opprinnelige formateringen (eller ved å trykke direkte CTRL+V), slik at vi kan beundre teksten på nært hold og kopiere bare den delen av teksten som interesserer oss.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hvordan bruke Microsoft OneNote med AI, diktering, transkripsjon og kalkulator.

Hvis vi ser etter andre OCR-programmer i stedet, kan vi lese vår ai-artikkel OCR-programmer for å konvertere bilder og PDF-er til redigerbar tekst.

2) Trekk ut tekst fra bilder på Mac

På Mac og MacBook kan vi kopiere skriftene og ordene fra alle bilder ved å bruke appen Forhåndsvisningdet vil si appen som starter hver gang vi dobbeltklikker på et bilde.

For å fortsette, la oss åpne Finnerdobbeltklikk på bildet med teksten som skal trekkes ut, velg den delen av teksten som skal kopieres inn i bildet, høyreklikk på utvalget, trykk på Kopiere og vi kopierer innholdet dit vi vil ha det; for å administrere kopien av teksten kan vi også bruke Notes-appen integrert i alle Mac-systemer.

3) Trekk ut tekst fra bilder på smarttelefoner og nettbrett

På smarttelefoner og nettbrett finnes det mange apper for å trekke ut tekst fra bilder; den mest kjente er absolutt Microsoft Lens, tilgjengelig for Android det for iPhone/iPad.

Appen lar deg ta et bilde av et papirdokument og kopiere teksten til en digital lapp, uten å konvertere bildet; hvis vi allerede har tatt et bilde av en tekst, eller vi har et bilde med en tekst vi liker, åpner du det på Lens og skanner det, slik at du raskt får teksten som skal kopieres.

For å lære mer kan vi lese vår guide til app for å gjenkjenne og trekke ut tekst fra bilder (OCR på Android).

4) Trekk ut tekst fra bilder på nettet

Hvis vi raskt vil gjenopprette skrifter eller ord fra bilder eller bilder uten å laste ned noe program på PC-en kan vi bruke Google Keepskynotat- og notatsystemet som støttes av Google og er tilgjengelig for alle med en Google-konto.

For å bruke denne innovative tjenesten, åpne siden som er angitt ovenfor og trykk på øverst i feltet Skriv et notattrykk på ikonet Legg til bilde og vi laster opp ønsket bilde; når den er lastet inn, høyreklikk på de tre prikkene ved siden av det nye notatet og trykk på Gjenopprett bildetekstog starter dermed den automatiske konverteringen av bildet til tekst.

Notatet vil utvide til å inkludere, i tillegg til originalbildet, også teksten som er gjenopprettet fra selve bildet, med mulighet for å kopiere det veldig enkelt.

Vi inviterer deg til å lese veiledningen om potensialet til Googles kontorpakke hvordan trekke ut tekst fra en PDF eller et bilde med Google Docs.

5) Trekk ut tekst fra video

Hvis vi i stedet ønsker å trekke ut tekst fra en video, kan vi bruke enten transkripsjon av lyden (for de som er interessert i lyd) eller en utvidelse for å trekke ut ønsket tekst fra en ramme.

For transkripsjon av lyden kan vi lese artikkelen vår om hvordan du transkriberer videoer fra YouTube eller andre nettsteder mens du ser; hvis vi i stedet ønsker å trekke ut tekst fra en enkelt ramme, inviterer vi deg til å bruke Chrome-utvidelsen kalt Copyfish OCR.

Praktisk talt, hvis du finner en video på nettet med undertekster eller tekster, kan disse trekkes ut og kopieres. I tillegg til å kopiere og lime inn tekst i bilder og videoer på internett, Copyfish kan også velge tekst og oversette den til et annet språk.

Alternativt kan vi alltid pause en videolag en skjermbilde per ramme hvor skriften eller teksten er godt synlig og bruk en av metodene som er sett tidligere for å trekke ut teksten fra de enkelte bildene.

Konklusjoner

OCR-teknologi er nå integrert i mange apper og programmer som vanligvis brukes til notater eller håndtering av påminnelsergitt at bilder ofte lastes opp og det er nødvendig å raskt kunne konvertere dem til tekst.

I tillegg til notatprogrammer og apper kan vi kopiere skrifter og ord fra bilder, bilder og videoer ved å bruke systemets innebygde verktøy eller bruke transkripsjonssystemet som er tilgjengelig på nettsteder som YouTube.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan redigere tekst og bilder i PDF-filer kom igjen hvordan lage postkort og bilder med skrifter og sitater.

Index
  1. 1) Trekk ut tekst fra bilder på PC
  2. 2) Trekk ut tekst fra bilder på Mac
  3. 3) Trekk ut tekst fra bilder på smarttelefoner og nettbrett
  4. 4) Trekk ut tekst fra bilder på nettet
  5. 5) Trekk ut tekst fra video
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up