Lag en Windows-gjenopprettingsdisk for å reparere systemet

Slik gjenoppretter du Windows 10 og Windows 11 fra feil og klargjør en gjenopprettingsdisk for bruk når PC-en din ikke starter opp

Windows har blitt et veldig robust operativsystem og vanskelig å blokkere helt, men for å ha trygghet og være forberedt på å løse alle typer problemer er det nødvendig klargjør en gjenopprettings- eller reparasjonsplatebrukes til å installere Windows på nytt fra bunnen av eller for å fikse feil som hindrer datamaskinen i å starte.

I den følgende guiden vil vi vise deg alle metodene for lage en gjenopprettingsdisk for Windows 11 og for Windows 10skal kun brukes i nødstilfeller, i tilfelle systemet ikke lenger starter opp eller ikke er i stand til å starte opp det integrerte gjenopprettingssystemet.

LES OGSÅ -> Slik åpner du Windows 10-gjenopprettingskonsollen

1) Windows 11 og Windows 10 gjenopprettingsdisk

For å lage en gjenopprettingsdisk på Windows 11 eller Windows 10 kan vi bruke selve operativsystemet, uten å laste ned noe til datamaskinen og bruke systemfilene som vi allerede har som grunnlag for gjenopprettingsdisken; denne operasjonen må gjøres før datamaskinen fryser eller krasjer.

For å fortsette åpner vi Start-menyen, skriv Gjenopprettingsstasjonvi starter appen med samme navn, vi sjekker stemmen Sikkerhetskopier systemfilene til gjenopprettingsstasjonentrykker vi på Etter deg og vi venter noen minutter til vinduet dukker opp som ber oss koble til en USB-stasjon: la oss velge en USB-stasjon for dette formålet tom USB-pinne på minst 16 GB.

Vi kobler til USB-pinnen for umiddelbart å starte verktøygjenkjenningsprosessen, og trykk deretter på Følgende for å bekrefte USB-pinnen som destinasjonen for gjenopprettingsstasjonen og trykk til slutt på Skape for å lage nøkkelen.

Om noen minutter (avhengig av hastigheten på dongelen og systemet) vi vil ha vår egen nødhjelpsenhet: la oss oppbevare denne pinnen på et trygt sted sammen med PC-en og, i tilfelle problemer eller blokkeringer, koble den til og starte systemgjenopprettingen.

2) Last ned Windows gjenopprettingsdisk

Hvis PC-en ikke lenger starter eller fryser ved oppstart, kan vi ikke opprette en datamaskinbasert gjenopprettingsstasjon, men vi må laste ned Windows-installasjonsbildet fra Microsofts nettsted og fortsett med den tradisjonelle gjenopprettingen (ren installasjon av Windows), og hold også eventuelle personlige filer på PC-en.

For å fortsette laster vi ned Windows ISO-bildet som passer for systemet vårt fra de offisielle koblingene nedenfor:

Den raskeste metoden er å bruke nøkkelen Last ned verktøyet nå for å laste ned Media Creation Tool fra Microsoftslik at du raskt kan lage gjenopprettings-USB-pinnen.

Alternativt kan vi også laste ned kun ISO-bildet av systemet (Windows 11 tilbyr nedlasting av ISO direkte fra siden, mens for Windows 10 må ISO lastes ned fra Media Creation Tool) og bruke et gratis og bærbart program som f.eks. Rufus.

Uansett hvilken metode vi bruker for å lage USB-pinnen, kan vi bruke den på samme måte: koble den til PC-en som ikke starter eller har åpenbare problemer, la oss endre oppstartsrekkefølgenstart opp fra USB-pinnen og følg instruksjonene på skjermen for å gjenopprette Windows.

3) Lag systembilde

En alternativ metode for å reparere systemet innebærer bruk av systembildersom fungerer som "spøkelsesbilder" av systemet på tidspunktet for opprettelsen: ved å bruke disse bildene vil systemet gå tilbake til innstillingene, programmene og filene som ble lagret da bildet ble opprettet, og gjenopprette riktig funksjon av Windows.

Systembilder må opprettes når PC-en først startes eller umiddelbart etter formatering, selv om ingenting hindrer oss i å lage andre senere: størrelsen på disse bildene vil vokse dramatisk, så det er bedre å utstyre oss med en ekstern USB-harddisk på minst 1 TB eller større.

For å lage systembildet starter vi Start-menyen, skriv inn Kontrollpanella oss åpne oppføringen med samme navn, la oss ta oss langs stien System og sikkerhet -> Sikkerhetskopiering og gjenoppretting (Windows 7) og klikk på Lag systembilde sidelengs til venstre.

I det nye skjermbildet velger vi harddisken som harddisk USB-stasjonen tilkoblet for anledningentrykker vi på Etter degsørg for å velge alle partisjonene på disken vår, og trykk deretter på Neste for å starte prosedyren for å lage bilder.

Windows-bilder er tilgjengelige selv uten å måtte gjenopprette dem, slik at du alltid kan gjenopprette bare én fil eller mappe uten å måtte gjenopprette alt.

På denne typen sikkerhetskopiering inviterer vi deg til å lese artikkelen vår om hvordan lage et systembilde på Windows for gjenoppretting.

Konklusjoner

For å være forberedt på Windows oppstartsfeil og problemer Vi anbefaler at du oppretter en gjenopprettingsdisk så snart som mulig, slik at du kan bruke den fra gjenopprettingskonsollen eller bruke den som en frittstående stasjon for krasjet systemgjenoppretting.

Det sier seg selv at det er veldig viktig å aktivere den i Windows-innstillingene Windows 10 eller 11 automatisk sikkerhetskopiering på en sekundær disk.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du bruker systemgjenoppretting i Windows 10 og 11 kom igjen hvordan installerer du Windows-gjenopprettingskonsollen på nytt (Windows RE).

Index
  1. 1) Windows 11 og Windows 10 gjenopprettingsdisk
  2. 2) Last ned Windows gjenopprettingsdisk
  3. 3) Lag systembilde
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up