Lag et bærbart Windows-system på en USB-stasjon med Windows To Go

For fem år siden, etter mye forventning, ble Windows 8 lansert. Reaksjonene var blandet på det drastisk reviderte utseendet til Windows. Uavhengig av dine personlige meninger, kan alle være enige om at det nye operativsystemet dominerte Microsoft-relaterte samtaler i årene som kommer. Windows 8 stjal så mye oppmerksomhet at andre funksjoner som ble laget i løpet av den tiden ble henvist til bakgrunnen. En av disse utviklingene var noe som ble kalt Windows to Go (WTG).

Hva er Windows To Go?

Windows To Go Lar deg installere et fullt funksjonelt Windows 10/8.1/8-operativsystem på en ekstern harddisk eller USB-flash-stasjon. Dette gjør USB-en til et bærbart Windows-miljø, som ligner på en Linux-distribusjon som er designet for å kjøre fra en USB. Med Windows To Go kan du ta med deg det aktive Windows-systemet hvor som helst og bruke det på hvilken som helst datamaskin.

Denne funksjonen er først og fremst rettet mot bedriftskunder med ideen om at bedriftsmiljøet kan tas med overalt. WTG gir et sikkert miljø komplett med programvare når en ansatt jobber eksternt eller fra en delt datamaskin. Fordi Windows To Go ble utviklet med denne spesifikke bruken i tankene, støtter ikke Microsoft offisielt bruk av ikke-bedriftsversjoner av Windows i et WTG-miljø. Når det er sagt, bare fordi noe ikke støttes, betyr det ikke at det ikke er mulig.

Det er flere måter å installere Windows To Go på med en hvilken som helst versjon av Windows 8.x og 10 og en hvilken som helst oppstartbar USB-enhet. Bare vær oppmerksom på at det er rapporterte begrensninger med disse uoffisielle byggene. Noen av disse begrensningene inkluderer utilgjengelighet av Bitlocker-beskyttelse, mangel på tilgang til Windows Store og manglende evne til å starte opp på både BIOS- og UEFI-datamaskiner.

Forskjeller mellom Windows To Go og vanlige Windows-installasjoner

Windows to Go er designet for å fungere som alle andre versjoner av Windows. Når det er sagt, har Microsoft deaktivert en rekke funksjoner, inkludert:

 • Interne stasjoner er frakoblet for å sikre at data ikke frigis ved et uhell.

 • Trusted Platform Module (TPM) brukes ikke. Dette er fordi TPM er knyttet til en bestemt datamaskin, og Windows To Go-stasjoner er laget for å flyttes mellom datamaskiner.

 • Dvalemodus er slått av som standard for å gjøre det enklere å overføre mellom datamaskiner.

 • Windows Recovery Environment er ikke tilgjengelig. Hvis du trenger å gjenopprette Windows To Go-stasjonen, foreslår Microsoft at du viser den på nytt med et nytt Windows-bilde.

 • Oppgradering eller tilbakestilling av et arbeidsområde fra Windows til Go støttes ikke. Å tilbakestille en datamaskinprodusents innstillinger gjelder ikke når du kjører WTG.

 • Oppdatering av et Windows To Go-arbeidsområde støttes ikke. WTG-stasjoner fra Windows 8 eller Windows 8.1 kan ikke oppgraderes til Windows 10, og WTG-stasjoner fra Windows 10 kan heller ikke oppgraderes til fremtidige versjoner av Windows 10. Følgelig, for nye versjoner, må stasjonen vises på nytt.

Windows to Go-stasjoner kan også startes på flere datamaskiner. Derfor, når en WTG-stasjon starter opp for første gang, vil den oppdage all maskinvaren på vertsdatamaskinen. Den vil da installere de nødvendige driverne, som kan kreve flere omstarter. Senere, når Windows To Go USB starter opp på den vertsdatamaskinen, vil den kunne identifisere den datamaskinen og laste inn de riktige driverne automatisk.

Krav til vertsdatamaskin

Generelt sett vil Windows To Go fungere på maskinvare som er sertifisert for bruk med Windows 7 eller nyere. Hvis du vil forsikre deg før du starter, er dette hva du bør huske på før du kjører Windows for å fortsette på en PC.

 • Du bør kunne starte opp fra en USB.

 • Minimum 1 GHz prosessor.

 • Minimum 2 GB RAM.

 • Kontroller at Windows Image Architecture er kompatibel med prosessoren. Dette betyr at du ikke vil kunne kjøre en 64-biters versjon av Windows To Go på en 32-bits prosessor.

 • Windows to Go fra en Windows RT-datamaskin støttes ikke.

 • Windows To Go på en Mac støttes ikke.

USB-stasjoner

I teorien vil enhver USB 2.0- eller 3.0-stasjon med 16 GB lagringsplass fungere med Windows To Go. Når det er sagt, vil brukere ønske å holde seg til USB 3.0-stasjoner for å sikre rask ytelse. Du vil også ha minst 32 GB, da det vil gi deg plass til fillagring. Til slutt, unngå billige USB-stasjoner på grunn av det høye antallet lese-/skrivesykluser under normal Windows-drift. Microsoft har identifisert noen USB-stasjoner som er "sertifisert" av WTG i tilfelle du er nysgjerrig.

Hvordan forberede Windows til å gå

Det er flere måter å sette opp et Windows to Go-miljø. Vi skal ta en titt på noen av metodene som har fungert. Klar til å starte? Ta tak i USB-en, datamaskinen og et diskbilde for Windows 8.x eller 10. For de som ønsker å lage et Windows to Go-miljø med en forretningsutgave av Windows, kan du følge de offisielle instruksjonene fra Microsoft .

Alternativt kan du bruke et av verktøyene som er nevnt nedenfor.


AOMEI partisjonsassistent – dette gratis diskbehandlingsverktøyet inkluderer også et verktøy kalt "Windows to Go Creator". Den er kompatibel med Windows 8.x – 10. Bare følg instruksjonene og du er klar til å gå.

WinToUSB – et annet gratis verktøy som inkluderer et enkelt grafisk brukergrensesnitt. WinToUSB kan lage et Windows to Go-miljø fra alle Windows 8.x – 10 iso-miljøer. Videre kan WinToUSB klone din eksisterende Windows-installasjon på datamaskinen til WTG-stasjonen.

Rufus (v. 2.0 og høyere) – du kan lage en Windows to Go-stasjon fra en hvilken som helst utgave av Windows 10. Å forberede en Windows to Go-stasjon med Rufus er nesten nøyaktig det samme som å lage en oppstartbar USB-stasjon. Bare husk å velge alternativet "Windows to Go" i stedet for standardalternativet "Oppstartbar USB".

Bruker du Windows to Go? Hvordan så du for deg Windows to Go USB-stasjonen? Brukte du noen av verktøyene nevnt ovenfor? Gi oss beskjed i kommentarene!

Index
 1. Forskjeller mellom Windows To Go og vanlige Windows-installasjoner
 2. Krav til vertsdatamaskin
 3. USB-stasjoner
 4. Hvordan forberede Windows til å gå

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up