Lag vektorbilder og grafisk forskjell mellom piksel og vektor

Hva er vektorbilder og hvordan vektorisere bilder og bilder ved hjelp av gratis programmer

I informatikk digitale bilder 2D er delt inn i to brede kategorier: piksler og vektorermed store forskjeller mellom de to formatene, spesielt fra et visuelt synspunkt.

Mange multimedieskapere foretrekker alltid å jobbe med vektorbilderkonvertere dem til enkle bilder bare når det er nødvendig å dele dem eller sette dem inn på et nettsted (selv for et enkelt spørsmål om "vekt" av bildet).

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan lage vektorbilder og hva er forskjellene mellom piksel og vektorslik at vi fullt ut kan forstå forskjellen mellom de to typene grafikk og hvilken som er best å bruke for prosjektet vi lager.

LES OGSÅ: Lag bilder og illustrasjoner for sosiale nettverk, Facebook, nettsteder og blogger

1) Forskjeller mellom piksel og vektor

Pixel-bilder de ble oppfunnet for 50 år siden og er ikke mye forskjellig fra da, bortsett fra antallet synlige og utskrivbare piksler som i dag er enormt høyere. Piksler er de individuelle elementene som et digitalt bilde dannes av i et system basert på et rutenett av farger og nyanser.

Raster eller bitmap (som ikke har noe med bmp å gjøre) er begrepene som brukes for å identifisere alle bilder i denne modellen (selv JPG-er); rasterisering er prosessen med å transformere vektorbilder til pikselbaserte digitale bilder.

Selv pikslene de er blokker av et bilde delt inn i prikker på skjermenJeg vektorer er geometriske former, punkter, linjer, kurver og polygoner på et algebraisk rutenett. Disse formene, punktene, linjene, kurvene og polygonene kalles "primitiver", og til sammen er de grunnlaget for vektorgrafikk.

Det viktige forskjellen mellom piksler og vektorer er at vektorene er forskjellige fra hverandre mens pikslene alle har samme størrelse og har en klart definert posisjon. Når du zoomer inn i en form i et vektorbilde, kan du ikke skille ut individuelle punkter i det elementet.

Konsekvensen av dette er at vektorbilder er uavhengige av bildeoppløsningen. Rasterbilder er dårlig definert når de har lav oppløsning eller hvis de beskriver et bilde med få piksler. Vektorbilderpå den andre siden, De kan forstørres eller strekkes uten tap av kvalitet og med farger som forblir lyse og strålende.

Hvis du laster ned et lavoppløselig JPG-bilde og prøver å forstørre det eller endre dets lengde- og breddesideforhold, blir det stadig mer kornete eller forvrengt. Hvis vi i stedet gjorde de samme endringene med et vektorbilde, kan det forstørres uten problemer, uten tap av kvalitet.

I typografi jobber vi alltid med vektorgrafikk fordi bildene er renere og mer definerte, skalerbare og kan endre størrelse uten tap av kvalitet; mange kunstnere foretrekker å lage sine egne digital grafikk fungerer i vektorer fordi den tillater veldig rene linjer. Standard reklametavle eller magasinreklame bruker vektorgrafikk.

Rasterbilder forblir imidlertid standarden for digital fotograferingfor deling av bilder og for elementer å sette inn på et nettsted (bilder, bannere, bakgrunner, etc.).

2) Hvordan lage vektorbilder

Lag et vektorbilde det tjener de som trenger det designe en logo, en skrift, et symbol, et merke og så videre. Den brukes også til å forstørre eller rotere små bilder, uten å miste visuell kvalitet (for eksempel for å skrive dem ut på en t-skjorte), rotere dem eller gi grafiske effekter til bilder (som Che Guevara-symbolet).

Inkscape

Gratisprogrammet par excellence som vi kan bruke til å lage vektorbilder er Inkscape.

Programmet er strukturert for å kunne lage vektorbilder og konvertere bilder eller raster- eller bitmapbilder til vektorer. Takket være et fullstendig grensesnitt på italiensk og tilgjengeligheten av svært detaljerte manualer forblir innen rekkevidde for alle de som ønsker å lære å lage vektorbilder.

For eksempel, for å transformere et punktgrafikkbilde til et vektorbildebare gå til menyen Fil -> Importer, velg et hvilket som helst bilde fra datamaskinen, til og med en jpg, og importer det til Inkscape. Velg bildet, endre størrelsen på det som du vil, gå til menyen Path -> Vectorize Bitmap.

Fortsatt med bildet valgt, fra Flere skanningersetter opp Farge med 16 skanninger og trykk OK. Velg bildet på nytt, gå opp Sti -> Forenkle. Du kan også velge å fjerne bakgrunnen og eliminere grenser og konturer med funksjonen som deler gruppen. På slutten kan du slette rasterbildet og lagre vektoren som en SVG-fil eller i PNG-format (returnere det til en punktgrafikk).

RasterVect

Et enklere og gratis program som konverterer punktgrafikkbilder til vektorbilder er RasterVect Free Edition. Den tilbyr en praktisk veiviser for å konvertere ett eller flere bilder sammen. Programmet tilbyr også en serie med redigering, tegning, maskering, skjermfangst og mange andre verktøy. Fargene vil bli betydelig redusert, maksimalt 32 farger, men dette er ikke en begrensning, men snarere en egenskap ved vektorbilder.

Den betalte versjonen tillater også konvertering av senterlinjekonturer, noe som er svært etterspurt på et profesjonelt nivå.

Galskap

Et annet gyldig og kraftig gratis program for å jobbe og lage vektorbilder er Galskaptilgjengelig gratis som en app for Windows og som en app for Mac og Linux.

Dette programmet bruker kunstig intelligensverktøy og en rekke klare til bruk vektormaler for å gjøre det så enkelt som mulig å lage nye vektorbilder.

For å fortsette, last bare inn startbildet eller velg en av modellene som følger med, legg til andre vektormodeller som er tilstede som elementer (for eksempel mennesker, gjenstander, dyr) og fullfør bildet etter behov, slik at du kan starte utskriftsprosessen eller lage rasterbildet for å dele.

Linearitet (Mac)

Hvis vi har en Mac eller en Apple-mobilenhet, kan vi bruke appen Linearitet for å lage og redigere vektorbilder.

Også på denne appen finner vi alle verktøyene for å kunne behandle vektorbilder, fra de nedlastbare modellene til opprettelsen fra bunnen av hver linje som vil komponere det forespurte vektorbildet.

Veldig enkel å bruke og lett å tilpasse til ethvert scenario, det er fortsatt en av de beste løsningene for å lage vektorbilder, selv om bruken kun er begrenset til Apple-produkter (vi må derfor ha en Mac, en MacBook eller en iPad for å være kan bruke det).

Krita

Et annet gyldig åpen kildekode-alternativ for å lage vektorbilder er Kritafritt nedlastbar for alle versjoner av Windows.

Med Krita kan vi lage nye vektorbilder ved hjelp av et grensesnitt og verktøy som ligner mye på Adobe Illustrator: de som allerede har brukt Adobe-programmet tidligere vil derfor finne seg til rette og raskt kunne lage nye tegninger og vektorer bilder for reklamekampanjer eller for å lage nye omslag.

3) Nettsteder for vektorbilder

Et godt gratis nettsted for vektorisering av bilder automatisk er det Vectorizer.iosom lar deg laste opp et hvilket som helst normalt bilde (raster) og konvertere det til et vektorbilde for å redigere eller laste ned lokalt.

Hvis vi i stedet leter etter gyldige nettsteder for finn og last ned vektorbilder for å bruke som maler for dine egne kreasjoner, sjekk bare ressursene som er tilgjengelige nedenfor:

 • Vecteezy: utmerket katalog over vektorbilder som kan brukes gratis.
 • Freepik: utmerket side hvor vi kan laste ned vektorbilder som kan brukes gratis.
 • Gratis vektor: samling av vektorbilder med integrert søkemotor.
 • Vector4Free: gyldig nettsted full av vektorbilder som kan tilpasses ethvert prosjekt.
 • VectorStock: Nok et flott nettsted med over en million vektorbilder å bruke.
 • Pixabay: Gratis bildeside for kommersiell bruk, med et stort utvalg av vektorbilder.

Vi velger den beste siden for prosjektet som skal gjennomføres og laster ned gratis vektormønsterslik at du kan modifisere og pynte den med et av programmene som ble sett i de forrige kapitlene.

Konklusjoner

Hele reklamesektoren går fremover med vektorbilder: installer et av programmene ovenfor (som et alternativ til Adobe Illustratordet beste for vektorbilder), laster du ned malene fra nettsteder som indekserer vektorbilder, og du begynner umiddelbart å jobbe med prosjektet, legger til linjer og lager nye geometriske figurer eller nye design.

For å tegne på PC anbefaler vi å lese guidene våre på programmer for å tegne og lage bilder på PC gratis og på beste PC-apper for å tegne med et grafikknettbrett.

Index
 1. 1) Forskjeller mellom piksel og vektor
 2. 2) Hvordan lage vektorbilder
  1. Inkscape
  2. RasterVect
  3. Galskap
  4. Linearitet (Mac)
  5. Krita
 3. 3) Nettsteder for vektorbilder
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up