Lås opp Android-smarttelefon uten telefonkode

Index
  1. Låse opp telefonen med biometri
  2. Gammel generasjon Android-telefoner
  3. Neste generasjons Android-telefoner
  4. Bruk Googles Finn min enhet
    1. Konklusjoner

Slik låser du opp en sikker Android-telefon og logger på selv om du glemmer passordet, PIN-koden eller mønsteret på låseskjermen

På Android-telefoner kan vi beskytte uautorisert tilgang ved å bruke et sikkerhetssystem integrert direkte i låseskjermen: vi kan angi en PIN-kode, et passord eller en tegning som skal tegnes med fingeren. PIN-koden er også viktig når vi velger å låse opp telefonen med et fingeravtrykk eller ansikt, siden det fortsatt er foreslått som en backup-tilgangsmetode (i tilfelle den biometriske sensoren svikter).

Vi snakket om android låsemodus i en annen artikkel som forklarer fordelene og ulempene ved hver type. I denne artikkelen ser vi hva vi kan gjøre i stedet for å låse opp en beskyttet Android-telefon uten å huske opplåsingskodenet mer vanlig scenario enn du tror.

LES OGSÅ -> Hvordan legge til fingeravtrykk på Android

Låse opp telefonen med biometri

Hvis vi har lagt til et fingeravtrykk eller ansiktet vårt som et telefonopplåsingssystem, kan vi låse opp enheten når som helst, selv uten å huske passordet (kan imidlertid gjenopprettes, siden det kan forespørres ved systemoppstart). Vi fører deretter fingeren til fingeravtrykksensoren eller ansiktet til frontkameraet (etter å ha slått på skjermen) for å få tilgang til Android uten telefonens opplåsingskode.

Den biometriske sensoren fungerer ikke som den skal eller gjenkjenner ikke fingeravtrykket eller ansiktet vårt? I dette tilfellet kan vi følge forslagene i de følgende kapitlene for å gjenopprette full tilgang til telefonen vår.

Gammel generasjon Android-telefoner

På smarttelefoner med Android 4.4 og tidligere det er en innebygd måte å omgå beskyttelsen på; denne metoden er fraværende på de nyeste versjonene av Android, så hvis vi har en veldig gammel telefon kan vi prøve den for å låse opp telefonen med en gang uten ytterligere problemer.

For å finne denne funksjonen i Android 4.4 og nyere, få PIN-koden, passordet eller mønsterlåsen feil fem ganger for å se en gjenopprettingsboks. I denne boksen vil vi bli spurt oppgi påloggingsinformasjonen for Google-kontoen din sammenkoblet med Android-enheten din, slik at du raskt kan få tilgang til enheten.

Neste generasjons Android-telefoner

Opplåsingsfunksjonen sett i forrige kapittel den ble fjernet fra og med Android 5.0, så på alle moderne Android-telefoner er det ingen måte å tilbakestille tilgangen ved å bruke bare Google-kontoen. Denne funksjonen er fjernet for å styrke beskyttelsen mot tyver og snokere som ikke har noen mulighet til å omgå tilgangskoden (bortsett fra å bruke dyre og profesjonelle programmer).

På Samsungs nettbrett og smarttelefoner vi kan låse opp enheten eksternt ved å bruke Samsung-kontoen (tidligere registrert på enheten) direkte på siden Finn Samsung-enheten.
Etter å ha åpnet Samsung-siden og logget på, trykk på ikonet til Samsung-enheten vår og velg låseskjermfunksjonen. Etter å ha aktivert denne funksjonen, deaktiver den med Lås opp skjermenfor å kunne få tilgang til telefonen hjemme (ikke før du har endret tilgangs-PIN, et obligatorisk trinn etter å ha funnet en "tapt" telefon).

Andre produsenter tilbyr en enhetssøkemodus som ligner på den som er sett med Samsung: den eneste forholdsregelen er å umiddelbart knytte en produsentkonto, for å få funksjonene til å låse og låse opp enheten eksternt. Nedenfor har vi samlet alle sporingssidene som tilbys av de store Android-telefonprodusentene:

Vi får tilgang til nettstedene med deres respektive kontoer og bruker samme metode som med Samsungs.

Bruk Googles Finn min enhet

Den enkleste måten å tilbakestille passordet eller få tilgang til PIN-koden på en Android-smarttelefon eller -nettbrett sørger for bruk av nettstedet Finn enheten min av Googletilgjengelig på alle enheter der en Google-konto er konfigurert.
Som allerede forklart i veiledning for å slette data fra tapt eller stjålet Android-telefon, kan vi få tilgang til Android-telefonen igjen ved å åpne nettstedet som er sett tidligere, logge på med Google-kontoen og velge telefonen eller enheten vi ikke lenger har tilgang til; etter valget er det bare å trykke på Lås enheten.

Denne nøkkelen brukes ikke bare til å låse mobiltelefonen for å forhindre tyveri eller tukling, men lar deg også gjøre det tilbakestill påloggingspassordet og den konfigurerte PIN-koden (bare etter å ha bekreftet Google-kontoen du logget av for en stund siden på nytt). Denne enkle prosedyren lar deg tilbakestille alle låseinnstillingene som er tilstede til det øyeblikket på telefonen og angi en ny kode eller PIN-kodesom deretter kan brukes til å låse opp telefonen.

Alternativt kan vi også tilbakestille enheten fullstendigslik at den kommer tilbake som ny: i dette tilfellet alltid på skjermen Finn enheten min av Google. For å fortsette med denne drastiske, men avgjørende metoden kan vi lese vår guide på hvordan tilbakestille Android.

På nye Android-enheter, etter fjerntilbakestillingen, må du skrive inn brukernavnet og passordet til Google-kontoen som tidligere var knyttet til enheten; dette ekstra sikkerhetssystemet hindrer andre i å tilbakestille og bruke enheten. Med denne metoden vil den gamle opplåsingskoden eller PIN-koden bli slettet, og vi vil umiddelbart kunne velge en ny når du starter tilbakestillingsenheten.

Konklusjoner

Rådene vi kan gi deg er å aldri glem enhetens låsekode eller PIN-kode, siden det alltid blir spurt når du starter telefonen og i tilfelle den biometriske sensoren ikke blir gjenkjent (i tillegg til at det blir bedt om når vi konfigurerer sikkerhetsinnstillingene). Hvis vi har glemt opplåsingskoden eller PIN-koden bruker vi produsentens skytjeneste for å låse opp telefonen eller vi bruker siden direkte Finn enheten min av Googlegyldig på alle telefoner som selges med Android-operativsystemet.

For å lære mer kan vi lese guidene våre om hvordan lås telefon og konto på Android og hvordan Lås opp telefon med ansiktsgjenkjenning på Android.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up