Løs "Ingen operativsystem"-feil på Windows 10 og 11

De mest effektive og løsende måtene å fikse «Operativsystem kunne ikke bli funnet»-feil på Windows 10 og Windows 11

Hvis PC-en starter, men vi ikke finner noe operativsystem installert, bør vi absolutt ikke være redde: akkurat som mange andre Windows-feil, dette kan løses uten å måtte ta PC-en til teknikeren og uten å måtte installere på nytt alt om igjen.

Vanligvis vises denne feilen hvis vi spilte med diskpartisjoner, men det kan også dukke opp i tilfelle en plutselig blackout eller etter en spesielt alvorlig skadelig programvareinfeksjon. Dette problemet kan oppstå i alle versjoner av Windows, og hvis det oppstår fra et programvareproblem, kan det innledes med treghet på PC, programkrasj, fryser og lignende problemer.

LES OGSÅ -> Programmer for å lage diskpartisjoner (for dobbel oppstart eller sikkerhet)

1) Fjern eventuelle USB-enheter

I noen tilfeller løses denne feilen enkelt ved å koble fra USB-enheter som er koblet til PC-en. Faktisk kan det være at PC-oppstartsrekkefølgen er satt til å laste først fra den flyttbare stasjonen i stedet for fra den interne hoveddisken (SSD eller harddisk).

Ved å ta ut USB-pinnen eller disken (for sikkerhets skyld er det best å koble fra alle eksterne enheter som er koblet til PC-ens USB-porter) og starte datamaskinen på nytt, vil PC-en gå tilbake til å laste Windows-operativsystemet installert på disken.

Denne løsningen er ikke gyldig hvis feilen oppstod etter at vi endret partisjoneneetter å ha startet PC-en på nytt etter en blackout eller etter en skadelig programvareinfeksjon.

2) Fiks oppstart med MBR, DBR eller BCD

Å fikse feil på MBR, DBR og BCD er den mest effektive løsningen, som skal løse systemoppstartsfeilen permanent og uten konsekvenser.

Denne løsningen krever at du har Windows-installasjonsmedier på en USB-pinne tilgjengelig. Nedenfor har vi samlet verktøyene som er nødvendige for å lage nøkkelen for Windows 11 og Windows 10:

Etter å ha lastet ned riktig verktøy, koble USB-pinnen (minst 8 GB) til en ny fungerende datamaskin og installer Windows på pinnen, som vist i vår guide på hvordan lage en Windows 11 USB-pinne.

Vi kobler deretter flash-stasjonen til den ikke-fungerende PC-en, La oss endre PC-oppstartsrekkefølgen og når det første skjermbildet av Windows-installasjonsprosedyren vises, trykk på Etter deg og så trykker vi på elementet Reparer PC-en eller Tilbakestill datamaskinen.

I alternativskjermen trykker vi på feilsøking og, i den nye skjermen som åpnes, trykk på elementet Ledeteksten.

I kommandoprompt-vinduet skriver vi følgende kommandoer i serie, og trykker Enter etter hver av dem:

bootrec.exe /fixmbr
bootrec.exe /fixboot
bootrec.exe /rebuildbcd

Etter å ha startet kommandoene starter vi PC-en på nytt, fjerner USB-pinnen før start og kontrollerer at systemet er i stand til å starte normalt.

3) Fiks oppstart med EFI-partisjon

Hvis Windows-datamaskinen vår er utstyrt med en EFI-partisjon (derfor initialiseres disken med GPT-tabell i stedet for MBR) er prosedyren litt annerledes enn den som er sett ovenfor, gitt at alle oppstartsfilene er tilstede i denne partisjonen.

Med utgangspunkt i antakelsen om at partisjonen fortsatt er til stede på disken (hvis vi har slettet den ved en feiltakelse skynder vi oss umiddelbart å gjenskape den med en Ubuntu-pinnestarte Gparted-appen i Live og lage en FAT32-partisjon på nøyaktig 100 MB), koble til en Windows USB-pinne (som vist i forrige kapittel), åpne ledeteksten og start umiddelbart følgende kommandoer:

diskpart
sel disk 0
list vol

Fra den siste kommandoen gjenoppretter vi FAT32 volumnummer tilstede på disken (EFI-partisjonen), skriv deretter inn følgende kommandoer:

sel vol numero-volume
assign letter=H:
exit

Nå er EFI-partisjonen tilgjengelig for systemet med bokstaven H (denne bokstaven er sjelden tilordnet en partisjon, men ingenting hindrer oss i å også bruke andre bokstaver som Z, M eller T). Nå er det på tide å faktisk reparere EFI-partisjonen ved å skrive følgende kommandoer:

cd /d H:\EFI\Microsoft\Boot\
bootrec /FixBoot

Etter å ha startet den siste kommandoen, start PC-en på nytt, fjern USB-pinnen og sjekk om operativsystemet starter regelmessig.

4) Aktiver UEFI og sikker oppstart

I noen tilfeller kan feilen i rapporteringen av det manglende operativsystemet oppstå på en system som starter opp med BIOS i Legacy-modus og ikke UEFIog dermed også deaktivere Secure Boot-funksjonene (viktig for å starte Windows 11).

For å gjenopprette UEFI og Secure Boot-modus er det tilstrekkelig få tilgang til PC-ens BIOS ved å trykke på den tilsvarende tasten (vanligvis en av funksjonstastene F1, F2, F10, F11 eller F12 eller Del-tasten eller Esc-tasten); når vi er inne på UEFI-administrasjonsskjermen ser vi etter oppføringene knyttet til systemoppstart (oppstartsmodus) e La oss gå fra Legacy til UEFI.
Alltid fra BIOS/UEFI-skjermen ser vi etter sikkerhetsalternativene og sjekker om alternativet Sikker oppstart er aktiv.

Når endringene er gjort, trykk på knappen for å bekrefte avslutning med å lagre innstillingene (vi kan også gå til fanen Exit) og start PC-en på nytt for at endringene skal tre i kraft.

5) Reparer automatisk oppstart av PC-en

Hvis ingen av de tidligere metodene fungerte, kan vi løse eventuelle PC-oppstartsfeil ved å bruke gratisverktøyet Enkel gjenoppretting Essentials.
For å fortsette, installerer vi verktøyet på en USB-pinne, endrer oppstartsrekkefølgen, og så snart verktøyskjermen vises, trykker du på Automatisert reparasjonklikk nederst til høyre på Fortsettevelger vi den låste eller uoppstartbare Windows-partisjonen og til slutt Automatisert reparasjon for å starte gjenopprettingsprosessen for oppstartspartisjonen.

Når gjenopprettingen er fullført, trykk på Start på nytt nederst til høyre for å starte PC-en på nytt, slik at du kan sjekke om oppstartsproblemene er overvunnet.

Konklusjoner

En PC uten operativsystem eksisterer ikke! Hvis det vises vinduer som advarer oss om at det ikke er noe operativsystem, la oss ikke fortvile, bare følg instruksjonene i denne veiledningen til punkt og prikke til fikse det store flertallet av Windows oppstartsfeil.

I tilfelle PC-en fortsatt ikke fungerer, kan vi lese guidene våre om hvordan gjenopprette MBR, oppstartslaster og datamaskinoppstart og hvordan løse det Svart skjermfeil med markør når du starter Windows PC.

Index
  1. 1) Fjern eventuelle USB-enheter
  2. 2) Fiks oppstart med MBR, DBR eller BCD
  3. 3) Fiks oppstart med EFI-partisjon
  4. 4) Aktiver UEFI og sikker oppstart
  5. 5) Reparer automatisk oppstart av PC-en
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up