Løs utskriftsproblemer og skriverfeil

Slik løser du de fleste utskriftsproblemer med en skriver koblet til en Windows-PC

Til tross for den enorme fremgangen som er gjort innen informasjonsteknologi, er vi fortsatt veldig langt fra et "papirløst" miljø, og skrivere er fortsatt en grunnleggende enhet både hjemme og på alle kontorer.

Skriveren er en av de enhetene som ikke krever spesielle konfigurasjoner, når du først har kjøpt den trenger du bare å koble den til PC-en med kabelen eller til og med med en Wi-Fi-tilkobling for å kunne skrive ut hva som helst. Noen ganger er det nødvendig å installere programvare som ligger på CD-en som følger med skriverpakken og som rett og slett kjører automatisk.

Som med alle enkle ting, selv med skriveren, når det oppstår problemer som hindrer et ark i å skrives ut normalt, du vet ikke helt hvor du skal lete. Det kan være at problemet er et innledende konfigurasjonsproblem eller at det dukker opp plutselig, uten noen åpenbar grunn.

I denne guideartikkelen har vi samlet, på en veldig kortfattet og praktisk måte, alle beste tips for å fikse utskriftsproblemer og skriverfeil på Windowsfra de enkleste til avanserte triks som kun brukes av IT-teknikere.

LES OGSÅ -> Hvordan skrive ut fra Android til hvilken som helst skriver

1) Enkle løsninger

Før du prøver noe, la oss sjekke at skriveren er slått på, at strømkabelen er godt tilkoblet og at Ethernet-kabel er intakt og godt sikret (på kabelskrivere).

Hvis vi har en gammel USB-skriver koblet til PC-en, sjekker vi at kabelen ikke er koblet fra og at alle deler er intakte; hvis vi har en Wi-Fi-skriver i våre hender, se veiledningen ovenfor hvordan koble en Wi-Fi-skriver til PC-en.

2) Sjekk papiret

En skriver den trenger papir for å fungere så det er alltid bedre å sjekke om det er ark i magasinet. Selv om det er papir er det også viktig å sjekke at papiret er justert og at skriveren ikke har satt seg fast.

Vanligvis er dette signalisert av en stygg støytydeligvis ikke normalt, som er skriverens forsøk på å fjerne de makulerte papirrestene som er igjen inni.

Vi må derfor åpne skriverdøren forsiktig, finn papiret som sitter fast og trekk det hele vekk uten å etterlate en liten bit. I noen skrivere kan det være nødvendig å også fjerne trommelen og patronene for å nå det fastkjørte papiret.

3) Sjekk blekk eller toner

Selvfølgelig trenger skriveren også blekk til å fungere (eller av toner hvis det er en laserskriver). Dessverre, avhengig av merke, noen skrivere nekter å skrive ut i svart-hvitt hvis fargekassetten mangler og derfor må skiftes. I andre, men alt som trengs er den svarte og hvite kassetten som er desidert mer praktisk.

For å sjekke skriverens blekknivåer på en Windows-PC kan vi umiddelbart åpne innstillingsskjermen ved å trykke VINN+I på tastaturet og tar oss langs stien Bluetooth og enheter -> Skrivere og skannere.

Ikke alle skrivere viser blekkinformasjon fra denne Windows-skjermen, så det er best å lese skriverhåndboken og finne fremgangsmåten for kontroller gjenværende blekk- eller tonernivå.

For mer informasjon kan vi lese veiledningen ovenfor hvordan du bruker skriveren hvis det er lite blekk.

4) Sjekk utskriftskøene

Utskriftskøer er hovedårsaken til at en skriver ikke vil skrive ut. Problemet oppstår når noen trykker på knappen for mange ganger trykk tenker at kommandoen ikke mottas, og etter å ha skrevet ut det nødvendige arket, slår han av datamaskinen eller selve skriveren. Alle utskriftskommandoer som sendes forblir derfor i køen, og forhindrer nye utskrifter hvis denne køen har feil.

For å løse problemet presser vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen Bluetooth og enheter -> Skrivere og skannerehøyreklikk på skriveren som er i bruk, klikk på Åpne utskriftskø og sjekk situasjonen ved å slette eventuelle køer med gamle dokumenter.

For å raskt løse alle problemer med utskriftskøer, høyreklikk på Start-menyen og trykk på Terminal (admin) eller opp Windows PowerShell (administrator) og kjør følgende kommandoer:

net stop spooler
del /q /f /s "%systemroot%\System32\Spool\Printers\*.*"
net start spooler

Vi fjerner alle blokkerte utskriftskøer, og du kan starte utskriften igjen uten problemer.

I en annen artikkel er det en veiledning for administrer og eliminer utskriftskøer raskt og uten sløsing.

5) Installer, oppdater eller installer skriverdriveren på nytt

Hvis en skriver ikke fungerer, må du kanskje installere, oppdatere eller installere skriverdriverne på nytt. For de fleste skrivere driveren installeres automatisk av Windowsmen dette fungerer ikke alltid.

Nedenfor finner vi drivernedlastingssidene for de viktigste skriverprodusentene:

Alternativt åpner vi Google og søker etter driveren med det nøyaktige navnet på skriveren.

For mer informasjon inviterer vi deg til å lese artikkelen vår om hva du skal gjøre hvis skriverdriveren ikke skriver ut.

6) Bruk Windows feilsøking

Windows 11 kan automatisk reparere skriverproblemer og feil uten å måtte gjøre noe eller laste ned nye drivere.

For å fortsette trykker vi VINN+I på tastaturet, la oss gå på banen System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere og trykk på knappen Løpe ved siden av oppføringen Skriver; hvis skriveren er koblet til via Wi-Fi eller Ethernet kan det være lurt å trykke på knappene Løpe ved siden av oppføringene Innkommende forbindelser Og Delte mapper.

Om dette emnet kan vi lese guiden vår om Slik bruker du Windows feilsøking.

7) Trykkfeil (dårlig kvalitet, flekker, linjer og defekter)

Hvis vi etter å ha fulgt alle rådene oppdager trykkfeil, er det nødvendig å starte hoderenseprosessetterfulgt av en omstilling av hodene. Disse to prosedyrene bør utføres etter utskifting av en patron, men er også gode for løse store trykkfeil.

Ved rengjøring av skriveren foreslår vi at du leser våre guider om hvordan du rengjør skriverhoder for å få perfekte utskrifter kom igjen Hvordan spare blekk og skriverkassetter.

8) Angi standardskriver

En standard skriverfeil er en av de vanligste årsakene til at en skriver ikke fungerer. Av en eller annen grunn kan det være at skriveren vår ikke er standard, også fordi Windows kan fjerne enkelte skrivere og legg til favoritten din automatisk.

For å sjekke standardskriveren trykker vi alltid på WIN+I hurtigtasten for å åpne menyen Bluetooth og enhetervelger vi menyen Skrivere og skannereutvider vi skriveren vår og trykker på knappen øverst Satt som standard.

Er på vei Innstillinger -> Bluetooth og enheter -> Skrivere og skannere la oss sørge for å slå av bryteren ved siden av elementet La Windows administrere standardskriverenfor å unngå problemer i fremtiden.

Konklusjoner

De vi har vist deg er beste triks for å fikse utskriftsproblemer og skriverfeiluavhengig av alderen på den tilkoblede skriveren.

Som med alt med datamaskin det kan også være andre typer skriverfeil som påvirker funksjonen til en skriver, spesielt hvis denne personen er ganske eldre. Den eneste måten å få tak i dette på er å søke på internett etter feilkoden eller meldingen som dukker opp når du prøver å skrive ut et dokument.

For å lære mer kan vi lese veiledningene ovenfor hvordan du løser maskinvare- og enhetsinstallasjonsproblemer på Windows kom igjen Hvordan laste ned oppdaterte drivere for sikker installasjon.

Index
  1. 1) Enkle løsninger
  2. 2) Sjekk papiret
  3. 3) Sjekk blekk eller toner
  4. 4) Sjekk utskriftskøene
  5. 5) Installer, oppdater eller installer skriverdriveren på nytt
  6. 6) Bruk Windows feilsøking
  7. 7) Trykkfeil (dårlig kvalitet, flekker, linjer og defekter)
  8. 8) Angi standardskriver
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up