Løsninger hvis PC-en starter på nytt eller krasjer av og til

Index
 1. 1) Sjekk hendelsesvisningen
 2. 2) Sjekk RAM-minnet
 3. 3) Koble fra enhetene som er koblet til datamaskinen
 4. 4) Oppdater driverne og Windows
 5. 5) Avinstaller unødvendige programmer
 6. 6) Bruk Windows feilsøking
 7. 7) Utfør en selektiv oppstart
 8. 8) Endre strømforsyningsinnstillingene
 9. 9) Se etter skadelig programvare
 10. 11) Gjenopprett Windows-systemfiler
  1. Konklusjoner

Komplett 10-punkts veiledning for å feilsøke Windows når det krasjer ofte eller starter på nytt og krasjer ofte

Windows 10 og Windows 11 er utmerkede operativsystemer og fungerer veldig bra, men siden de er installert på en mengde PC-er, kan de i noen tilfeller ikke fungere som de skal, noe som forårsaker tilfeldige blokkeringer eller fryser under arbeid eller studieøkter.

Når Windows fryser helt og ikke reagerer, musen ikke lenger beveger seg og oppgavebehandlingen ikke engang fungerer, er det ingenting annet å gjøre enn å starte datamaskinen på nytt. Dessverre er det ingen enkel løsning for denne typen problemer fordi det kan være forårsaket av forskjellige feil avhengig av datamaskinen din; Videre må det vurderes om disse "fryse"(frysninger) er tilfeldige og sjeldne, som en gang i måneden, eller hvis de forekommer ofte, hver dag eller flere ganger om dagen.

I denne artikkelen vil vi vise deg hvordan du løser problemet på Windows med ulike løsninger brukt gjennom årene som er i stand til å redusere eller eliminere de vanligste Windows-feilene, for ikke å skade produktiviteten.

LES OGSÅ -> Hvis Windows bruker for mye disk og PC-en din bremser ned

1) Sjekk hendelsesvisningen

Denne operasjonen kan være vanskelig for alle, også for eksperter, gitt at vi vil måtte tolke ofte uforståelige meldinger.

I veiledningen ovenfor hvordan fikse Windows-feil fra hendelsesloggen vi har allerede sett hvordan du flytter og ser etter uregelmessigheter og informasjon om datablokker.

Det du må sjekke er hendelsene i seksjonen System Og applikasjon, ser etter de røde linjene og gule utropstegnene som identifiserer feil. Noen ganger, hvis PC-en krasjer, rapporterer ikke Event Viewer noen informasjon fordi Windows ikke har tid til å samle informasjon og den blir ubrukelig.

I alle fall er arrangementene organisert (på Windows 11 og Windows 10 i en mye mer forståelig rapport Pålitelighetsovervåkingfor å bruke som en første referanse når vi ønsker å løse Windows-problemer.

2) Sjekk RAM-minnet

Som vist i veiledningen til Spørsmål om låst datamaskin og kl spørsmål på blå skjermhovedmistenkt for å forårsake frysing av PC-en med Windows er absolutt RAM-minne.

For å ekskludere denne viktige maskinvarekomponenten må vi utføre en sjekk på integriteten til RAM-minnet og sørg for at den ikke er skadet og må skiftes ut. Den beste DIY-testen er inkludert i selve Windows og er minnediagnoseverktøyet.

Hvis det er feil i RAM-en som rapporteres av det integrerte verktøyet, må vi nødvendigvis endre en eller flere moduler i datamaskinen; for å forstå hvilken modul som skal erstattes kan vi også bruke programmet Memtest86+ og, når den skadede modulen er identifisert, bytt den ut som vist i vår guide på Hvordan installere ny RAM.

3) Koble fra enhetene som er koblet til datamaskinen

En annen effektiv metode for å forstå hvorfor Windows krasjer innebærer å koble fra alt periferiutstyret som er koblet til PC-en: fra USB-enheter til interne kort og sekundære perifere enheter (skrivere, webkameraer).

Denne metoden er åpenbart ikke en permanent løsning men det hjelper å forstå om Windows fryser og krasjer er forårsaket av defekte eksterne enheter eller bruk av skadede drivere.

For å deaktivere USB-portene og nettverkskortet, høyreklikk på Start-menyen, trykk på Enhetsbehandling, identifiser enhetene som skal deaktiveres, trykk på dem med høyre museknapp og trykk til slutt på Deaktiver enheter; nå kan vi fysisk koble fra enheten og starte PC-en på nytt for å se om den fortsatt krasjer eller om den fortsatt gir fryseproblemer under bruk.

4) Oppdater driverne og Windows

Hold alltid datamaskinens operativsystem og drivere oppdatert det vil tillate deg å utelukke at problemet stammer fra gammel programvare eller programvare som ikke er perfekt kompatibel med systemet.

I en annen artikkel så vi hvordan finne driveroppdateringer som imidlertid, i Windows 10 og Windows 11, også oppdages og lastes ned automatisk fra Windows Update (tilgjengelig direkte fra menyen Innstillinger).

For å alltid holde datamaskinen oppdatert kan vi også lese vår guide på Hvordan laste ned oppdaterte drivere for sikker installasjon kom igjen Slik oppdaterer du PCens BIOS/UEFI.

5) Avinstaller unødvendige programmer

Hvis datamaskinen fryser, kan det for eksempel skyldes et utdatert program et dårlig utformet program eller installerer for mye sikkerhetsprogramvare (som 3 eller 4 autostartende antivirus eller for mange skadelige skannere).

I dette tilfellet er det bare å avinstallere de ubrukelige eller overflødige programmene fra Sikkerhetsmodus; hvis dette ikke er nok, fortsett med systemgjenoppretting.

6) Bruk Windows feilsøking

For å være sikker på at problemet ikke er forårsaket av Windows, er det best å fortsette med Windows-gjenopprettingen ved å bruke den første feilsøkingsverktøy og (bare ved ytterligere problemer) bruk katastrofegjenopprettingssystemet.

For å bruke feilsøkingsverktøy på Windows 11, la oss ta deg til banen Innstillinger -> System -> Feilsøking -> Andre feilsøkere og trykk på knappen Løpe ved siden av de ulike verktøyene; for dette formålet anbefaler vi at du prøver det umiddelbart Programkompatibilitetsfeilsøking, Windows Store-apper, søk og indeksering Og Windows-oppdateringlanserer hvert verktøy hvis problemene ikke er løst.

På Windows 10 kan vi få tilgang til de samme verktøyene ved å ta oss langs veien Innstillinger -> Oppdatering og sikkerhet -> Feilsøking -> Ytterligere feilsøking.

7) Utfør en selektiv oppstart

Selektiv oppstart vil være en oppstart av datamaskinen der lasting av enkelte automatiske programmer er utelukket. Følger ren oppstartsguide med MSConfig vi vil kunne utelukke mulige årsaker til feil inntil vi gjenkjenner den ansvarlige for blokkeringene.

Etter den selektive oppstarten setter vi programmene til å automatisk starte ett om gangen og sjekker, ved neste omstart, om datamaskinen fryser eller krasjer, unntatt sunn programvare til feilen eller frysen vises.

8) Endre strømforsyningsinnstillingene

Windows har noen avanserte strømsparingsinnstillinger som også kan forårsake flere problemer enn godt. Som forklart i veiledning til strømalternativer i Windowsmå vi bruke den grunnleggende strømsparingsmodusen, og unngå de som leveres av produsenten eller hovedkortet.

Det viktige er at fra de avanserte innstillingene til energisparekombinasjonen må vi sjekke at den ikke er aktivert USB selektiv suspendering og innstilling og Strømsparing for PCI-Express-sporetalternativer som de kan slå av musen etter noen minutter uten bruk.

9) Se etter skadelig programvare

En datamaskin som krasjer eller fryser uten grunn det kan være infisert med skadelig programvare. I dette tilfellet er det bare å bruke en trygg og effektiv nettskanner som f.eks ESET Online Scanner for å umiddelbart finne en skjult trussel på PC-en din, og unngå utseendet til systemkrasj.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på Gratis programmer for å rense PC-en for virus og skadelig programvare og på bærbar antivirus og nødskanner mot virus og skadelig programvare.

11) Gjenopprett Windows-systemfiler

Hvis alle metodene ovenfor ikke fungerte vi må gjenopprette Windows-systemfileneslik at du umiddelbart kan begynne å jobbe på PC-en igjen.

De to kommandoene som skal brukes for å gjenopprette systemfiler er SFC Og DISMbåde i stand til å finne filene som er ansvarlige for blokkeringen eller fryse og erstatte dem med arbeidskopier hentet fra disk (SFC) eller fra Microsoft-serveren (DISM).

Alternativt kan vi gjenopprette Windows ved hjelp av gjenopprettingskonsollen, gitt i alle nyeste versjoner av Windows; for å lære mer kan vi lese guidene våre om Hvordan gjenopprette Windows med ny installasjon uten å miste personlige data kom igjen hvordan du bruker systemgjenoppretting i Windows 10 og 11.

Konklusjoner

Hvis datamaskinen vår er offer for tilfeldige og hyppige fryser og blokkeringer, kan vi følge alle forslagene ovenfor for å løse dem på en briljant måte og komme tilbake til å jobbe eller studere med Windows-PCen vår, uten å frykte flere plutselige blokkeringer.

Vi kan lese guidene våre om samme emne Hvis PC-en din ikke beveger seg eller reagerer, hvordan låser du den opp uten å starte Windows på nytt, Hvis PC-en ikke starter, løser du problemet med Hiren boot CD, UBCD, nødredningsdisk Og Analyse av Windows "blå skjerm" krasjer og se etter årsaken til feilen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up