Lyd fungerer ikke på Mac: Slik fikser du

Gir ikke Mac-en eller MacBook-en vår lyd? La oss se sammen hvordan du løser lydproblemer på en hvilken som helst Mac-modell

Selv på Mac kan vi få problemer med eksterne enheter: høyttalerne avgir ikke lenger noen lyd, de tilkoblede hodetelefonene fungerer ikke eller vi kan ikke høre lyden fra skjermen (med integrerte høyttalere).

Heldigvis på Mac kan vi kontrollere lydenheter fra en enkelt skjerm, uten å måtte åpne for mange menyer eller kontrollpaneler. I den følgende guiden har vi samlet alle triksene for å løse lydproblemer på Macslik at du kan gå tilbake til å høre lydene som sendes ut av apper, operativsystemet eller nettlesere.

1) Kontroller volum for perifer lyd

Det første trikset å bruke for å gjenopprette lyden på Macen innebærer en rask sjekk av operativsystemets lydinnstillinger, for å forstå hvilke enheter vi bruker og hvilket volum som er satt på dem.

For å fortsette, klikk på ikonet øverst til venstre epletrykker vi på Systeminnstillingerla oss komme inn i menyen Lyd og vi kontrollerer lydenhetene som administreres av systemet under kortet Exit.

Hvis vi brukte Macens interne lyd (for eksempel MacBook-høyttalerne eller Mac Mini-høyttaleren), sørg for at elementet er valgt Høyttalere og at stemmen ikke reiste seg Lyden er dempet.

La oss alltid fra samme skjerm forsikre oss om at utgangsvolumet er høyt nok til å bli hørt: la oss bringe volumlinjen til halvparten eller høyere og prøve å avgi en lyd eller starte en Test video på YouTube.

2) Endre lydutgang

Alltid fra samme skjerm som i forrige kapittel (Systeminnstillinger -> Lyd -> Utgang) la oss prøve å endre lydenheten som brukes for Mac; hvis vi for eksempel har koblet til en ny skjerm på MacBook eller Mac Mini kan vi stille inn DisplayPort- eller HDMI-utgangen til å sende lyden direkte til skjermens innebygde høyttalere.

Med noen digitale tilkoblinger (for eksempel DisplayPort) og på noen skjermer Lydbehandling går direkte fra Mac til monitor: i dette scenariet vil vi ikke ha noen volumoppføringer som kan angis av operativsystemet, men vi må juster Mac-volumet ved å bruke volumtastene på skjermen (hvis utstyrt med integrerte høyttalere).

Hvis skjermen ikke har innebygde høyttalere, sørg for å sette den som lydutgang Høyttalere (av typen Integrert), for å bruke Mac-høyttalerne selv når vi kobler til en ekstern skjerm uten høyttalere.

3) Gjenopprett Mac-systemlyder

Hvis systemlyder mangler på Mac (mens apper og internettsider føles bra) kan vi gjenopprette dem raskt ved å ta oss på banen Apple -> Systeminnstillinger -> Lyd og aktivere bryterne ved siden av følgende elementer:

  • Spill av lyd ved oppstart
  • Spill UI-lydeffekter

Vi velger en varsellyd ved siden av stemmen med samme navn og bruker den lille Play-knappen for å begynne å spille av testlyden; hvis vi har problemer med volumet flytter vi stangen Varselvolum til det ytterste.

Hvis varsellydene spilles av en annen lydenhet eller er fraværende, sjekker vi også stemmen Spill av lydeffekter ved hjelp avpass på å velge elementet Lydutgangsenheter er valgt eller for å velge enheten vi bruker for å høre lydene fra Mac-en direkte.

4) Løs problemer med Bluetooth-hodetelefoner og eksterne enheter

Lydproblemet oppstår bare når koble til hodetelefoner eller Bluetooth-tilbehør? I dette spesifikke tilfellet må vi først sjekke om Bluetooth-enheten er riktig tilkoblet og først deretter kontrollere lydutgangen.

For å fortsette, la oss ta veien Apple -> Systeminnstillinger -> Bluetoothsørg for at bryteren ved siden av Bluetooth-elementet er aktiv og kontroller at Bluetooth-hodetelefonene (eller en annen Bluetooth-enhet) er til stede i listen og har skriften Tilkoblet under hans navn; hvis vi finner skriften Koble fra la oss klikke på den og trykke på Koble for å aktivere det.

Hvis hodetelefoner ikke er oppført La oss sjekke at vi har slått dem på riktig og også sjekke ladenivået av det innebygde batteriet (eller bytt batteriene, hvis det bruker alkaliske batterier for å fungere).

For å være på den sikre siden holder vi også nede strømknappen ved oppstart for å miste forrige sammenkobling og så snart hodetelefonlyset blinker raskt eller med forskjellige farger, åpner vi Bluetooth-menyen igjen for å sjekke tilstedeværelsen av hodetelefonene i seksjonen Enheter i nærheten.

5) Løs problemer med USB-høyttalere, hodetelefonkontakter eller digitale enheter

De som bruker USB-høyttalere til lydavspilling må først og fremst sjekke at høyttalerne er slått på og godt tilkoblet, spesielt hvis strømforsyningen er atskilt fra USB-kabelen; etter denne korte sjekken klikker vi på ikonet øverst til venstre eplevelger vi menyen Systeminnstillingertrykker vi på Generellså opp Systemrapport og trykk på menyen i det nye vinduet USB for å åpne listen over USB-enheter, for å kontrollere at de faktisk gjenkjennes av systemet.

Hvis de blir gjenkjent, er alt vi trenger å gjøre å åpne veien Apple -> Systeminnstillinger -> Lyd og velg dem i seksjonen Exit; det samme gjelder for hodetelefoner tilkoblet via 3,5 mm-kontakt eller for digitale enheter tilkoblet via USB Type-C-kabel, via HDMI-kabel og via eksterne skjermkort.

Konklusjoner

Lydproblemer er ganske sjeldne på Mac, men i tilfelle problemer kan vi raskt få tilgang til lydinnstillingene og kontroller at riktig lydutgang er valgtat et hørbart volumnivå er aktivt og at dempingen ikke er aktivert.

Hvis problemene er så alvorlige at de ikke kan løses med metodene vist i denne veiledningen, anbefaler vi deg å lagre alle dokumenter og personlige filer og formater Mac-en.

For å løse problemer med andre typer periferiutstyr kan vi lese artiklene våre om hvordan du kobler skriveren til din Mac kom igjen hvordan legge til nye USB-porter på Mac.

Index
  1. 1) Kontroller volum for perifer lyd
  2. 2) Endre lydutgang
  3. 3) Gjenopprett Mac-systemlyder
  4. 4) Løs problemer med Bluetooth-hodetelefoner og eksterne enheter
  5. 5) Løs problemer med USB-høyttalere, hodetelefonkontakter eller digitale enheter
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up