Måter å redigere vertsfil og omdirigere nettsteder på PC

Hva betyr det å redigere vertsfilen på Windows: å endre navnet på et domene, blokkere, lage snarveier eller omdirigere et nettsted

I mange guider hører vi om hosts-filen på Windows som et verktøy som vi kan bruke til å blokkere nettsteder eller blokkere uønsket innhold, uten å vite nøyaktig hva det er og hva vi faktisk kan gjøre med det.

I den følgende guiden vil vi vise deg hvordan du redigerer Hosts-filen og hvordan du omdirigerer nettstederslik at du kan blokkere dem uten å måtte bruke et dedikert program eller utvidelse, lede uønskede nettsteder eller innhold til den tomme siden (dvs. lokal vertsom vi allerede har snakket om tidligere).

LES OGSÅ -> Slik blokkerer du enkelte nettsteder på PC-en din

1) Hva er hosts-filen

Windows Hosts-filen er en systemfil som lar deg definere hvilke domenenavn (nettsteder) spesifikke IP-adresser er koblet til. Dette konseptet med "navneoppløsning" kan være vanskelig for noen å forstå, så det er verdt en kort forklaring.

Hvert nettsted er inne i en datamaskin som kan nås fra en IP-adresse; for å navigere på et nettsted, var det imidlertid ikke praktisk å skrive en typisk IP-adresse 192.198.21.34, fordi det ville vært vanskelig å huske. Av denne grunn ble det opprettet en assosiasjon mellom disse numeriske adressene og et ord, type sitobello.comdet heter domene.

Telefonbøker som opprettholder assosiasjoner mellom IP-er og domener kalles DNS-server og de er en viktig komponent i nettsurfing, gitt at de er det sentrale adresseringssystemet (som også vist i veiledningene på hvordan du bruker den nye DNS på PC Og hvordan endre DNS på telefonen).

Windows vertsfilen lagrer assosiasjoner mellom IP-adresser og domener lokalt, for å unngå å alltid kontakte DNS for å motta riktig tilknytning. Imidlertid kan vi manuelt endre assosiasjonen mellom IP og domene endre adressen til et nettsted og blokkere navigering på detutfører en tvungen omdirigering.

2) Hvordan vise vertsfilen

For å redigere Windows Hosts-filen alt vi trenger å gjøre er å trykke VINN+E på tastaturet, klikk på toppen av adressefeltet og skriv inn følgende bane:

C:\Windows\System32\Drivers\etc\hosts

Vinduet for å velge notisblokken som skal brukes åpnes: for dette formålet kan vi bruke det som er integrert i Windows eller stole på en notat og spesiell filbehandler som f.eks. Notisblokk++.

Alternativt kan vi åpne denne banen ved å trykke VINN+R og skrive den samme banen som vist ovenfor. Hvis du ikke ser det, åpne appen Filutforsker av Windows fra Start-menyen, trykk på Denne PC-en og la oss ta oss med på reisen:

C:\Windows\System32\Drivers\etc

Herfra er det bare å høyreklikke på vertsfilen, velg åpne med og angi Notepad eller en annen kompatibel app.

3) Hvordan redigere vertsfilen

Endring av IP-adresser knyttet til nettsteder vi kan endre omdirigeringen eller blokkere innholdet fullstendig, som ikke lenger vil vises; eventuelle endringer i vertsfilen trer i kraft umiddelbart etter at filen er lagret, så det er ikke nødvendig å starte systemet på nytt. Hvis du legger til flere oppføringer i vertsfilen, sørg for at hver av dem er på sin egen linje og at det ikke er noe pund foran (ellers har de ingen effekt).

For å gjøre det lange rommet, må du trykke på Tab-tasten. Hvis du har installert programmer som Spybot, vil du kunne se mange linjer som allerede er lagt til fra 127.0.0.1. disse er alle farlige nettsteder som er blokkert for sikkerhet lokalt.

4) Blokker nettstedet med vertsfilen

For å blokkere et nettstedbare legg til en linje som ligner på følgende på slutten av vertsfilen:

127.0.0.1 esempio.com

127.0.0.1 er IP-adressen til datamaskinen du bruker (localhost): hvis du knytter domenet example.com til IP-adressen til denne datamaskinen, er det åpenbart at den ikke vil eksistere og tilkoblingen vil umiddelbart mislykkes, noe som blokkerer opplasting av nettsiden.

Det er ingen måte å besøke dette nettstedet på bortsett fra ved å fjerne den linjen fra vertsfilen. Denne bruken hadde allerede blitt forklart tidligere i artikkelen om hvordan Hindre nettleseren din fra å åpne og bla gjennom virusnettsteder fra vertsfilen.

Ved å bruke et program som Spyboter (en av beste anti-spyware og skadelig programvare) kan vi lage en liste over domener som skal blokkeres av sikkerhetsgrunner.

Et annet triks som kan komme godt med er å omdirigere et nettsted ved å endre domenenavnet. Med samme prinsipp som før er det mulig å definere en regel slik at hvis du skriver facebook.com i nettleseren din, åpnes Google-siden i stedet.

For å gjøre dette må du vite IP-adressen til destinasjonssiden som lett kan finnes ved å bruke Ping-kommandoen i ledeteksten. Fra Start-menyen, skriv cmd i søkefelt eller inn Løpeåpne ledeteksten, skriv ping google.it og trykk Enter.

Resultatet vil være et svar fra 173.194.35.184 som er IP-adressen som skal brukes i dette eksemplet. I hosts-filen kan du så skrive:

173.194.35.184 facebook.com

Denne linjen forteller datamaskinen vår å koble til nettstedet på Googles IP-adresse når du besøker facebook.com.

5) Lag nettstedsnarveier

Med vertsfilen, igjen ved å legge til en enkel linje i tekstfilen, kan du også lage snarveier for å komme til et nettsted. For eksempel er det mulig å knytte "n" til Navigaweb.net eller g med Google.it.

På denne måten, bare ved å skrive n og trykke enter i adressefeltet til nettleseren, hvilken som helst nettleser, navigerer du til Navigaweb.net. Du kan lage lenker med flere bokstaver, som f.eks kvitring for å komme til Twitter.com eller ganske enkelt Facebook for å komme til Facebook.com (og dermed eliminere utvidelsen .com, .net, .it osv.).

For å lage snarveier til nettsteder, legg til en linje som:
173.194.35.184 g (173.194.35.184 det er IP-en til Google.it, funnet ved å bruke Ping-kommandoen som i punkt 2).

6) Tilordne lokale domenenavn

Hvis du bruker en lokal server, vertsfilen det er praktisk på kontorer, men også hjemme kan det være nyttig for å nå ruterkonfigurasjonspanelet. Så hvis, for eksempel, den interne adressen til ruteren var 192.168.0.1kan du legge til en linje i vertsfilen som sier:

192.168.0.1 router

I nettleseren din skriver du bare ordet ruter i adressefeltet for å åpne konfigurasjonspanelet.

7) Gjenopprett vertsfil

For å gjenopprette alle endringer som er gjortslett bare linjene som er lagt til på slutten av filen og lagre den, slik at den blir ren igjen.

Vi anbefaler ikke å slette den, siden det er en systemfil: Å slette innholdet på innsiden er nok til å få renset alle egendefinerte omdirigeringer.

Hvis vertsfilen har blitt rammet av et virus, kan vi holde den ren ved å bruke et modifikasjonsrenserprogram som AdwCleanersom også ses i veiledningen på Gratis programmer for å rense PC-en for virus og skadelig programvare.

Konklusjoner

Nå vet vi nøyaktig hva hosts-filen er og hvordan det kan være nyttig å endre denne filen når vi vil blokkere nettsteder for mindreårigeblokker nettsteder som viser for mye innhold og gjør dem utilgjengelige.

For raskt å redigere Hosts-filen kan vi også bruke et program som Vertsmannet lite gratisverktøy som lar deg redigere vertsfilen på en mer intuitiv måte og som inkluderer noen lister over domener som skal blokkeres av sikkerhetsgrunner.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan blokkere ondsinnede nettsteder fra vertsfil kom igjen hvordan du oppdager mistenkelig aktivitet på PC-en.

Index
  1. 1) Hva er hosts-filen
  2. 2) Hvordan vise vertsfilen
  3. 3) Hvordan redigere vertsfilen
  4. 4) Blokker nettstedet med vertsfilen
  5. 5) Lag nettstedsnarveier
  6. 6) Tilordne lokale domenenavn
  7. 7) Gjenopprett vertsfil
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up