Microsoft Edge sammenlignet med Chrome

La oss sammenligne de beste funksjonene til Microsoft Edge med Chrome for å se om det er verdt å bruke

Med ankomsten av Edge-nettleseren har Microsoft gitt en avgjørende endring i nettleseren integrert i Windows, og glemmer raskt problemene som har plaget Internet Explorer i årevis.

Men er denne nye nettleseren opp til konkurrentene? I den følgende veiledningen vi vil sammenligne Microsoft Edge med Google Chrome, det vil si den mest nedlastede og brukte nettleseren i verden. Vil Edge kunne overgå Chrome, eller vil vi ha den vanlige mislykkede kopien av IE i våre hender?

LES OGSÅ: Hjelp, funksjoner og triks for Microsoft Edge

1) Hastighet og ytelse

Leser vår guide med i ytelsestesting og nettleserbenchmarking vi kan definitivt se hvordan både Edge og Chrome er veldig raske med å åpne nettsider, begge er basert på Krom.

Sammenlignet med Chrome Edge har dedikerte optimaliseringer på Windows for energisparing og for å administrere åpne faner: Dette gjør den litt mer flytende og responsiv på Windows 11 og Windows 10, spesielt hvis vi bruker en bærbar datamaskin som er noen år gammel.

For mer informasjon kan vi også lese vår guide til alternativer for å få Edge til å laste raskere.

2) Startskjerm

Edges hjemmefane er vakrere, moderne og mer tilpassbar. Edge viser en annen, animert bakgrunn hver dag (takket være bilder fra Bing-søkemotoren) men også dagens nyheter, været, trafikksituasjonen og lagrene; de som leter etter noe enklere kan alltid deaktivere alt og la bare søkefeltet (programmerbar for jobbe med Bing eller Google).

Google Chrome tilbyr Google-søkefeltet og Discover-nyheter nederst, tilpasset basert på typen sider som åpnes og brukerinnstillinger; for å lære mer kan vi lese guiden vår om måter å lese Google Nyheter på telefon og PC.

3) Lesemodus

Både i Edge og Chrome kan vi aktivere lesemodus av en artikkel for å eliminere alt som er unødvendig eller overflødig.

Lesemodus har også en knapp for å få innholdet på en nettside lest opp for deg, noe som fungerer veldig bra på begge nettleserne; om dette emnet kan vi lese artikkelen vår om hvordan du bare leser teksten til nettsteder.

4) Sikkerhet og personvern

Nettlesere er de mest sårbare programmene for hackerangrep og virusså de må alltid oppdateres og holdes sikre.

Microsoft Edge-oppdateringer via Windows Update ved den første tilgjengelige muligheten, men vi kan også tvinge frem oppdateringen når som helst på dagen ved å trykke på de tre prikkene øverst til høyre og ta oss til banen Hjelp og tilbakemelding -> Om Microsoft Edge.

På Chrome er oppdateringen automatisk via systemtjeneste, men for å oppdatere den manuelt, er banen veldig lik den du ser på Edge: vi kan raskt oppdatere den ved å klikke på de tre prikkene øverst til høyre og ta oss til banen Hjelp -> Om Google Chrome.

Begge nettleserne fungerer veldig bra på personvernsiden: de integrerer avanserte verktøy for blokkere sporingsinformasjonskapslerblokkere skadelige eller virusfylte nettsteder, for å begrense informasjonskapsler på tvers av nettsteder og for å forhindre at de spores av annonsenettverk, og forhindrer at nettlesingsvanene våre samles inn i data.

5) Brukervennlighet

Moderne nettlesere er alle ganske enkle å bruke og sette opp, med en enkelt meny med alternativer delt inn i ulike kategorier. Microsoft-nettleseren vil være veldig kjent for de som kommer fra Chrome, siden de vil finne nesten de samme alternativene.

Ikke undervurder muligheten for at bare i Edge er tilstede native, av aktiver vertikale faner og å bruke sidefeltet for å få nye funksjoner som er nyttige for navigering.

6) Utvidelser

Den nye Microsoft Edge har utvidelser basert på Chrome-utvidelserog dermed tette gapet som Internet Explorer eller den gamle Edge hadde (aldri fullstendig fordøyd av brukere).

Edge har også sin egen Extensions-butikk, og vi så dem i en annen artikkel beste utvidelser for Edge.

7) Deling av nettsider

De fleste, når de finner en interessant artikkel, er opptatt av å dele den på Facebook og Twitter eller sende den via e-post.

Del-knappen er nå til stede i alle nettlesere: bare klikk på adressefeltet øverst til høyre og velg om du vil hente delingslenken eller dele den direkte på et av dine favoritt sosiale nettverk.

Både Edge og Chrome integrerer det deling av funksjonalitet mellom enheter: koblinger kan sendes fra telefonen til PC-en (og omvendt), for å lette sømløs lesing.

10) Innholdssynkronisering

Dette er en funksjon som har gjort Chrome vellykket på mobil og PC, men som nå for alvor risikerer å bli forbigått Kant. Sistnevnte faktisk synkroniserer med Microsoft-konto og kan ta med bokmerker, passord, faner og all personlig informasjon fra én enhet til en annen ved å bruke den samme Microsoft-kontoen der det er nødvendig.

For å lære mer kan vi lese guidene våre på hvordan du synkroniserer nettleserdata og passord på hver enhet og hvordan last ned Microsoft Edge for Android og iPhone synkronisert med PC-en.

11) Kunstig intelligens

Fra dette synspunktet Edge er definitivt et steg opp fra Chromesiden den integreres Bing Chat i grensesnittet (via knappen øverst til høyre) og på startskjermen.

Integrasjon med Microsofts AI kan utgjøre en forskjell i søkevanene til brukere, som nå kan motta svar direkte fra Bing Chat uten å måtte lete etter dem på Googles søkemotor (noe Google har som mål å presse mot bruk av Chrome).

Uansett kan Bing også integreres i Chrome, som vist i veiledningen ovenfor hvordan ha Bing Chat med GPT-4 på Chrome, Firefox eller andre nettlesere.

Konklusjoner

De to nettleserne er veldig like og har mange punkter til felles, selv om de til syvende og sist fortsatt har veldig klare forskjeller når det gjelder grensesnitt, innstillingsmeny og sikkerhets- og personvernoptimaliseringer, som de skyver vekten sakte mot Edgespesielt med ankomsten av Bing Chat som en kunstig intelligens integrert i nettleseren (selv om AI Google Gemini er integrert i søkemotoren).

For mer informasjon kan vi lese våre guider nyttige funksjoner i Microsoft Edge som ikke finnes i Google Chrome kom igjen hvordan gjenopprette Chrome, Firefox, Edge til opprinnelig tilstand.

Index
 1. 1) Hastighet og ytelse
 2. 2) Startskjerm
 3. 3) Lesemodus
 4. 4) Sikkerhet og personvern
 5. 5) Brukervennlighet
 6. 6) Utvidelser
 7. 7) Deling av nettsider
 8. 10) Innholdssynkronisering
 9. 11) Kunstig intelligens
  1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up