Mikrofon fungerer ikke på Android: hvordan fikser

Virker mikrofonen til Android-smarttelefonen din ikke? La oss sammen se hva vi kan gjøre for å gjenopprette riktig funksjon

Mikrofonen på Android er avgjørende for å kunne sende talemeldinger, for å kunne svare på anrop og videosamtaler og for å kunne starte talekommandoer fra Google Assistant eller en hvilken som helst annen kompatibel assistent (for eksempel Alexa).

Det finnes ikke noe verre Finn mikrofonen som ikke fungerer på Android-telefonen: plutselig vil vi ikke kunne sende noen talemeldinger og samtalepartneren vår vil ikke høre stemmen vår, noe som gjør alt veldig frustrerende.

I den følgende guiden vil vi vise deg i detalj hvordan fikse mikrofonproblemer på Android-telefoneretter godt testede prosedyrer for de fleste programvare- og maskinvareproblemer.

1) Rengjør mikrofonen

Det første tipset er også det enkleste å bruke: La oss rense mikrofonhullene tilstede på telefonen vår, for umiddelbart å oppnå en kvalitetsforbedring og en gjenopptagelse av riktig funksjon.

For å rense mikrofonhullene kan vi hjelpe oss med en smarttelefon rengjøringssett ved hjelp av klistremerker, pinner og tilbehør designet for frigjør skitten fra veskene og hullene på smarttelefonen vår.

Hvis vi ikke vil bruke penger kan vi rense hullene ved hjelp av en enkel tannpirkervær forsiktig når du trekker ut støv og rester for ikke å skade mikrofonmembranen.

2) Slå av Bluetooth

Hvis vi har koblet hodetelefoner eller øretelefoner til telefonen, Bluetooth-enhetens mikrofon kan forbli aktiv ved en feiltakelseforhindrer bruk av smarttelefonens innebygde mikrofon.

I dette tilfellet innebærer den enkleste metoden for å gjenopprette en mikrofon som ikke fungerer på Android slå av Bluetooth midlertidig, slik at du kan bruke den integrerte mikrofonen uten problemer; før du aktiverer Bluetooth på nytt, identifiser enheten som fortsatt er aktiv og slå den av, for ikke å få problemer i fremtiden.

For å deaktivere Bluetooth åpner vi appen Innstillingertrykker vi på menyen blåtann og vi deaktiverer bryteren ved siden av varen blåtann; nå er det bare å teste med en talenotat eller en samtale for å se om mikrofonen har begynt å fungere igjen.

For å lære mer kan vi lese vår guide på hva du skal gjøre hvis Bluetooth ikke kobles til.

3) Sjekk mikrofontillatelsene

Hvis mikrofonen fungerer i noen apper, men i andre er den dempet problemet kan gjelde tillatelsene gitt av Android til noen apper; la oss ikke glemme at de nyeste versjonene av Android "slår av" tillatelser for ubrukte apper, ofte også deaktivering av tillatelse til å bruke mikrofonen.

For å sjekke mikrofontillatelsene åpner vi appen Innstillingervelger vi menyen Personvern, Personvern eller lignende varer, trykker vi på tillatelsen Mikrofonog la oss sjekke hvilke apper som kan bruke mikrofonen.

I utgangspunktet skal mikrofonen bare være tilgjengelig når appen er i bruk, for å begrense personvernproblemer; hvis vi legger merke til at en av favorittappene våre er satt inn i seksjonen Ikke autorisert vi trykker på den og velger Spør hver gang eller Tillat bare mens appen er i brukfor å gjenopprette appens bruk av mikrofonen.

Om administrasjon av tillatelser kan vi lese guiden vår om hvordan autorisere apptillatelser på Android.

4) Start på nytt, oppdater og tilbakestill telefonen

Hvis ingen av rådene ovenfor virket alt du trenger å gjøre er å prøve å starte telefonen på nyttetterfulgt av et søk etter nye oppdateringer for operativsystemeti håp om at disse prosedyrene er tilstrekkelige til å gjenopprette korrekt funksjon av mikrofonen.

Først av alt la oss prøve å starte telefonen på nytt ved å låse opp skjermen og hold nede av/på-knappen til knappen vises Omstart: trykk på den og vent til telefonen starter på nytt for å sjekke at mikrofonen fungerer som den skal. Hvis mikrofonen fungerer igjen, kan det være en god idé start telefonen på nytt med jevne mellomrom å løse disse små problemene.

Hvis omstart ikke fungerte vi kan prøve å søke etter oppdateringer, i håp om at en av dem er rettet mot å løse problemene som oppstår med mikrofonen. For å oppdatere Android på riktig måte foreslår vi at du leser vår guide på hvorfor Android ikke oppdateres og hvordan du gjør det.

Mikrofonen fungerer fortsatt ikke på Android? Den siste utveien er å gjenopprette de opprinnelige innstillingeneprosedyre som skal startes først etter lagret personopplysninger på nettet.

For å starte Android-gjenopprettingen åpner vi appen Innstillingertrykker vi på elementet Sikkerhetskopiering og gjenoppretting eller på stemmen Fabrikkinnstilt (vi kan også søke etter det i søkefeltet), trykk på Slett alle data og vi venter på slutten av prosessen for å sjekke om mikrofonen har begynt å fungere som den skal igjen.

For å lære mer kan vi lese vår guide om hvordan formater Android og tilbakestill telefonen, slett alt.

5) Tørk en telefon som har falt i vann

Android-telefonen falt i vann og mikrofonen sluttet å virke etter denne hendelsen? I dette tilfellet er rådet vi kan gi deg å la telefonen være slått av og i en skål med ris i minst 24 timer, for å absorbere all fuktigheten som finnes inne i hullene og interne kretsløp.

Hvis mikrofonen på telefonen vår er plassert nær høyttaleren, kan vi hjelpe hulltørkeprosessen ved å bruke en app som Høyttalerrenssom vi snakket om i veiledningen påapp som tørker telefonens høyttalere og driver ut vann med lyder.

Fortsatt om samme emne, inviterer vi deg til å lese vår dybdeanalyse om hvordan redde en mobiltelefon som har vært våt eller falt i vann.

Konklusjoner

Etter alle disse tipsene og triksene Android-mikrofonen skal fungere riktig igjen uten å nøleslik at du kan starte dine favoritttalekommandoer igjen eller legge igjen talenotater på WhatsApp eller andre meldingsapper.

I tillegg må du ikke glemme at du kan trykke på ved en feiltakelse under en samtale knapp som deaktiverer mikrofonensom må trykkes på nytt for å aktivere den igjen.

For å teste funksjonaliteten til mikrofonen kan vi også bruke gratisapper som f.eks Mikrofontest Og Maskinvaretestingdet beste for å forstå om problemet med mikrofonen er maskinvare eller programvare i naturen.

For mer informasjon kan vi lese våre guider app for testing og verifisering av maskinvare på Android-smarttelefoner og hvordan sjekk om alt fungerer på Android-smarttelefonen din med noen apper.

Index
  1. 1) Rengjør mikrofonen
  2. 2) Slå av Bluetooth
  3. 3) Sjekk mikrofontillatelsene
  4. 4) Start på nytt, oppdater og tilbakestill telefonen
  5. 5) Tørk en telefon som har falt i vann
    1. Konklusjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Go up